Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

НИС Спартак убедљиво вратио један брејк

Одбојкашице Црвене звезде одиграле су најлошију утакмицу полуфиналне серије плеј-офа, и нису успеле да искористе прву меч лопту за финале. НИС Спартак био је знатно бољи противник и убедљиво славио – 0:3 (22:25, 24:26, 17:25). Резултат у серији је сада 2:1 за црвено-беле.

Свесне да немају шта да изгубе, гошће из Суботице боље су започеле први сет. Брзо су успеле да се одвоје и стекну осетну предност, 1:9. Заиграле су црвено-беле нешто боље, па су до техничког тајм-аута мало смањиле предност – 6:12. Доста уједначенији период игре уследио је после паузе. Звезда је подигла ниво игре и знатно боље парирала расположеном противнику. Од резултата 13:19, црвено-беле су освојиле пет поена заредом, што их је довело на свега један поен минуса. Међутим, Спартак се вратио када је било најпотребније и на 20:24 стигао до прве сет лопте. Прве две није искористио, али трећу јесте,што доноси први сет – 22:25.

И у другом сету Звезда је поновила грешку из првог – допустила је Суботичанкама да рано стекну предност. Истина, овог пута нешто мању (1:5), што им је омогућило да се раније врате у сет. На обавезни одмор црвено-беле одлазе са +1 – 12:11. Опет доста неизвестан период игре следи после техничког тајм-аута – ниједна екипа не успева да преломи сет. Звезда је прва која прави разлику и долази до +3, 21:18. Спартак се са три поена у низу враћа у игру и најављује још један сет на разлику. Црвено-беле нису искористиле прве две сет лопте, па смо опет „на нули“ – 24:24. Казна за пропуштене прилике је стигла, гошће су искористиле прву сет лопту и освојиле и други сет – 24:26.

На почетку трећег периода игре ни црвено-беле, ни Суботичанке не успевају да направе већу разлику. Пред технички тајм-аут, изабранице Слободана Галешева праве серију и долазе до +3, 9:12. Предност је само расла, црвено-беле као да нису биле присутне, па убрзо имају минус од шест поена – 10:16. До краја меча Звезда није успела ништа значније да промени, па Спартак убедљиво осваја трећи сет (17:25), и смањује резултат у серији на 2:1.

Због двe победе у Суботици Звезда је још увек у доброј позицији, и другу меч лопту имаће на свом терену, у суботу, 18. априла.

Црвена звезда – НИС Спартак 0:3 (22:25, 24:26, 20:25)

УСЦ ,,Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Савић Дарко, Баланжић Предраг. Трајање меча: 82 минута. Резултат у серији: 2:1.

Повезане вести

Leave a Comment