Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава полуфинала плеј-офа: Одбојкаши крећу у одлучујуће борбе за титулу

Првенство Србије у одбојци улази у саму завршницу. Након паузе од скоро месец дана, наставља се плеј-оф, утакмицама полуфинала, а противник Црвене звезде биће Војводина. Утакмице ова два тима су увек доносиле пуно узбуђења, и обиловале преокретима, па нас свакако чека још једна узбудљива полуфинална серија.

Црвена звезда ће имати предност домаћег терена, пошто је у плеј-оф стигла са друге позиције. Серија се игра на три добијена меча по систему 2-2-1, а наш тим је до мегдана са Новосађанима стигао избацивши Инђију из четвртфинала у две утакмице (обе победивши по 3:1). Са друге стране, Војводина јеу четвртфиналу била сигурна против Спартака из Љига, остваривши две максималне победе. Београдски и новосадски црвено-бели су се три пута састајали ове сезоне, и Војводина је била успешна два пута на свом терену (једном у Лиги, једном у полуфиналу Купа Србије), док је наш тим славио у утакмици у Лиги, одиграној у Београду. Госте предводе Дражен Лубурић и Милан Катић, као и искусни Вељко Петковић, и од њих ће сигурно претити највећа опасност. Одличну форму Војводина је потврдила прошле недеље освајањем Купа изазивача, када је у два меча била боља од португалске Бенфике (3:1, 2:3).

Нема сумње да неће бити лако нашем тиму да уђе у финале и бори се за четврту узастопну титулу, али је наша екипа показала више пута да може да одигра најбоље када је је то најпотребније, па се надамо да ће тако бити и овога пута. Црвена звезда ће све утакмице до краја шампионата играти на Бањици, у сали УСЦ „Вождовац“, па позивамо све навијаче да у четвртак напуне ову халу, и пруже подршку нашим одбојкашима на путу до нове титуле. Одбојкаши Звезде већ дуже време практично и немају подршку са трибина, али је можда сада тренутак да се то промени, у утакмици против великог ривала. Црвена звезда и Војводина су последњих неколико сезона често и директно одлучивали о трофејима, увек су њихове утакмице биле занимљиве и прави празници одбојке, што је такође само по себи позив на њихов нови меч. За оне који не буду могли да прате меч уживо, обезбеђен је директан телевизијски пренос (РТС2).

Идемо до нове победе!

Први меч полуфинала плеј-офа Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Војводина НС семе,

УСЦ „Вождовац“, четвртак 16. 04. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment