Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Митровић у конкуренцији за трофеј „Rising Star“

Црвена звезда Телеком ове сезоне пружала је изванредне партије у Евролиги. Иако су црвено-бели били убедљиво најмлађи тим елитног такмичења успели су да се пласирају у Топ 16 фазу, а укупно су уписали 10 победа ове сезоне. Поједини играчи одскочили су индивидуалним учинком као што су Бобан Марјановић (најкориснији играч и најбољи скакач) и Маркус Вилијамс (други на листи најбољих асистената), али ту се списак не завршава.

Наиме, Евролига је номиновала 15 кандидата за престижно признање „RISING STAR“ међу којима се нашао и капитен црвено-белих Лука Митровић. У конкуренцији за награду Звезда у успону су играчи рођени до 1. јула 1992. године, а ко ће понети ласкаву титулу одлучиће тренери евролигашких екипа који ће својим фаворитима давати по три, два и један поен.

zz644425_922135567847340_7545484767837333627_n

Митровић се нашао у заиста одабраном друштву пошто су му ривали: Богдан Богдановић (Фенербахче Улкер), Алекс Абринес и Марио Хезоња (Барселона), Дарио Шарић, Фуркан Коркмаз и Чеди Осман (Анадолу Ефес), Димитриос Аграванис (Олимпијакос), Давис Бертанс (Лаборал Кућа), Алесандро Ђентиле (Армани), Артурас Гудаитис и Лукас Лекавичијус (Жалгирис), Гиљем Вивес (Валенсија), Лео Вестерман (Лимож) и Арнас Буткевичијус (Нептунас).

Гласање ће се трајати до 30. априла, а признање ће бити додељено током Фајнал-фора у Мадриду.

Повезане вести

Leave a Comment