Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Победа кошаркаша у првој утакмици полуфинала АБА лиге!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан у првом мечу полуфинала АБА лиге. Резултат је био 73:64 (24:13, 14:18, 17:21, 18:12).

Звезда је константно водила, од првог до последњег напада. Највише је било +13, а Партизан је успевао да приђе само на кош заостатка. Марјановић је одиграо прву и финиш последње четвртине, а Џенкинс и Калинић били су сјајни и кошгетерски највише утицали на коначан исход.

Црвена звезда Телеком – Партизан 73:64 (24:13, 14:18, 17:21, 18:12)

Хала Пионир

Гледалаца: 5932

Звезда: Вилијамс 8п, 3ск, 3ас, Ребић, Дангубић 4п, 3ск, Митровић 9п, 6ск, 2укл, Лазић 2п, 3ск, Блажич 8п, 3ск, Калинић 13п, 4ск, 3ас, 4бл, 1укл, Марјановић 4п, 9ск, Тејић, Џенкинс 19п, 2ск, Јовић 2п, 2ск, Цирбес 4п, 6ск.

Партизан: Акоњон 7, Павловић 11, Тепић 2, Мурић 9, Маринковић 5, Дало, Милутинов 3, Милосављевић 11, Мачван 12, Ђумић, Андрић 4, Безбрадица.

1/4 (24:13)

Звезда је сјајно ушла у утакмицу и дошла до 8:0, након две тројке и асистенције Вилијамса. Убрзо након тога, на 10:2, Партизан је преко Павловића смањио на 10:8, да би након тога Јака Блажич погодио за три поена уз звук сирене,  а у контри у наредном нападу погодио уз фаул Павловића, за нових +8 (16:8). Звезда је играла одличну одбрану на Акојону, који је брзо напустио паркет, као и на Мачвану. Први прекршај Партизану је досуђен на 04:45 до краја прве четвртине. Митровић је закуцавањем донео Звезди максималних +9 (20:11), а потом су уследиле две минијатуре Чарлса Џенкинса, који је „направио“ 24:11. Треба поменути фантастичне потезе Вилијамса и Џенкинса и соло-акције против Тепића и Милосављевића. Након 10 минута, на семафору је стајало 24:13.

2/4 (14:18)

Другу четвртину отворили су поенима Павловић и Џенкинс, да би Џирбес донео Звезди максималних +13. Звезда је одржавала предност од 10 до 12 поена, а тек је Мурић тројком успео да смањи на 34:25, на половини другог дела игре, да би Милосављевић погодио за 34:27, а Радоњић тражио тајм-аут. Серију гостију од 7:0 заокружио је Мачван се линије пенала, а прекинуо ју је Лазић, након што је први пут ушао у игру.

Виђено је до краја првог полувремена неколико чарки, а након првих 20 минута на семафору је стајало 38:31.

У првом делу игре, однос слободних бацања био је 12:1 у корист Партизана, а личних грешака 11:6 и корист нашег тима. Звезда је имала 10 скокова више. По два фаула код црвено-белих имали су Марјановић, Вилијамс, Митровић, Блажич, Калинић и Цирбес, а на другој страни само је Мурић био у проблему јер је имао 3 фаула.

Бобан Марјановић играо је само првих 10 минута и на почетку друге четвртине па након тога није улазио у игру готово 20 минута. Већ на старту зарадио је два фаула. Милутинов, с друге стране, није улазио у игру од  једног дуела са Блажичем.

3/4 (17:21)

У наставку је Тепић смањио на -5, а Мачван тројком могао да доведе свој тим на само пола коша заостатка, али није успео. Ипак, Мурић је потом везао четири поена и смањио предност Звезде на само три поена.

Након тога, 15 Звездиних поена, постигла су три играча, у серијама, по пет. Митровић, Џенкинс, па Калинић, у самом финишу. Митровић, који је једини погађао за црвено-беле у првих пет минута другог полувремена, везао је пет поена и успео да врати +6 Звезди, да би затим Џенкинс довео свој тим на поново пристојних +8 (45:37), а Вујошевић затражио тајм-аут. Мурић је био најрасположенији играч гостујућег тима у трећем периоду. Партизан је поново дошао до -3, након три слободна бацања, а потом и продора Андрића.

Након тајм-аута Радоњића, Калинић је погодио тројку из корнера за +6, а Мачван узвратио на другој страни, да би Акојон успео да доведе свој тим на кош заостатка. Калинић је поред тројке успео да погоди из немогуће ситуације, а потом и изблокира Акојона. У последњем минуту, и Цирбес је постигао поене уз фаул, па је Звезда имала +6 (55:49). Ипак, у последњем нападу црно-белих Акојон је погодио тројку, па је након 30 минута на семафору стајао резултат 55:52. Занимљиво је да гости нису испунили бонус до последњег напада Звезде у трећој четвртини!

4/4 (18:12)

Милосављевић је у последњој четвртини погодио уз звук сирене из немогуће ситуације, да би узвратио Калинић тројком. Радоњић је „послушао“ преко 6 000 навијача, који су из свег гласа скандирали „Боби, Боби“, „призивајући“ улазак свог најбољег играча, након 22 минута на клупи, и то је одмах донело резултат! Након тога,  виђено је неколико сјајних потеза. Прво су Акојона и Павловића у три наврата изблокирали Калинић, Џенкинс и Марјановића, да би Џенкинс фантастично погодио уз фаул и вратио +6. Успевали су да се врате гости у два наврата након тога, када је Звезда одлазила на +7, а након што је Калинић по ко зна који пут изблокирао Мачвана Звезда је имала четири слободна бацања, али је Џенкинс промашио два, а Калинић једно.

Први пут, Марјановић је изашао из игре када је Звезда имала +11, ушао је на свега +3 за госте, да би након Бобијевих пет минута на паркету Звезда поново дошла до лепе предности, од +12 (71:59), на два минута до краја, након још једног продора Џенкинса и поготка уз фаул Павловића.

У последњи минут, Звезда је ушла са предношћу од седам поена (71:64). Меч је завршио Чарлс Џенкинс, фантастичном соло-акцијом и поенима, за коначних 73:64.

Повезане вести

4 comments

josif апр 15, 2015 at 09:40

Ja nemogu da verujem!Dobili smo vrlo bitnu utakmicu koja se moze pokazati kljucna za opstanak kluba a komentara nema!Da je bio poraz mogu misliti!Sramota!Pozz.MKD

Reply
pera апр 14, 2015 at 23:24

Moj komentar posle konferencije za štampu. Ne mogu da verujem da je debeli okrivio Jaku Blažiča da je namerno povredio Milutinova pa čak i da je Pavlović posle udarca na početku meča imao probleme sa orijentacijom pa je povraćao na klupi a opet mu je najbitniji meč u sezoni zamislite sudio Jovčić. Takvi bolesnici zaslužuju poniženje. Zvezda je odigrala prema protivniku igrali smo košarku devedesetih bez centara jer je debeli procenio da će tako dobiti utakmicu farsa je povreda Milutinova već sutra će biti u timu i imati najveću minutažu. Debeli se kockao jer je mislio da ima niske igrače kvalitetnije jer zna da je Milutinov klinac za Marjanovića i da će ga ovaj pojesti za doručak. Pametno odigrana utakmica bez prilike debelom da napravi nepotrebnu nervozu gde se najbolje snalazi. Nikako ne dozvoliti da nas uvuče u njegove uličarske utakmice. Imamo mnogo bolji tim i samo mirne glave idemo posle 3 utakmice na Budućnost nadam se. Treba biti samo ozbiljan i ne dozvoliti njihovim bekovima da prave serije onda nemaju realne šanse da dobiju. Hala mora da abude 6 igrač tokom cele utakmice, ovde se ne bore samo igrači aveć i tribina ajmo svi za Zvezdu.

Reply
josif апр 14, 2015 at 23:12

Cestitke momcima na pobedi!Sada se lakse dise ali ova pobeda mora da sutra dobije potvrdu,posle 2:0 bicemo na korak od finala,nebih analizirao pojedinacno,bilo je i odlicnih i ocajnih trenutaka ali na kraju se pobedi u zube negleda.Jos jedno cestitke i srecno.Pozz.MKD

Reply
pera апр 14, 2015 at 21:22

Ljudi dajte live stream.

Reply

Leave a Comment