Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

NLB 1. kolo: Nimburk-C.zvezda

NLB liga 2010/11

Košarkaški klub Crvena zvezda ovog vikenda ulazi u novu sezonu. Najmlađi tim NLB lige po prvi put u sezonu ulazi bez pompeznih najava, a moglo bi se reći da u takmičenje ulazi skromno, ali ipak su svesni dresa i grba koji nose.

Klub je po pitanju igračkog kadra krenuo od nule. Gotovo celokupan sastav koji je završio prethodnu sezonu napustio je klub, a rukovodstvo se okrenulo onome što je jedino bilo moguće. Okupljen je veliki broj mladih i perspektivnih igrača, koji će uz nekoliko iskusnijih pokušati da, ne samo u predstojećoj sezoni, vrate klub na staze stare slave.

Tokom letnje pauze naš klub su napustili: Kešelj (Olimpijakos), Stević (Oldenburg), Radivojević (-), Štimac (Ventspils), Bjelica (Kaha Laboral), Kikanović (-) i Tejlor (-).

U klub su pristigli: Nikolić (Krka), Arnautović (Mega Vizura), Balaban (Partizan), Drča (Juta, NCAA), Mirković (Polfarma), Milošević (Partizan) i Jang (Nju Meksiko Stejt, NCAA).

U borbu za što bolji plasman naši košarkaši kreću iz Češke. Protivnik im je debitant u NLB ligi, šampion Republike Češke ekipa Nimburka. Iako su Česi debitanti u ovom takmičenju, dobro su poznati navijačima Crvene zvezde. Do sada naš klub je odigrao četiri meča sa Nimburkom i kuriozitet tih mečeva su pobede na gostujućim terenima. Dva puta su crveno-beli slavili u Češkoj, dok su i Česi oba puta slavili u beogradskom Pioniru. Prvi put dve ekipe su ukrstile koplja u sezoni 2007/08 u okviru grupne faze ULEB kupa. Nakon pobede u Češkoj od 94:87, malo ko je očekivao bilo šta drugo osim pobede crveno-belih. Međutim Nimburk je protutnjao kroz Pionir ostavivši Zvezdu na -22 (74:96).

U prethodnoj sezoni (2009/10) dva kluba su se sastala u okviru druge faze Evro kupa. Ponovo su naši košarkaši slavili na gostujućem terenu 65:60, da bi u susretu koji je našem klubu donosio plasman u četvrtfinale ovog evropskog takmičenja, Česi slavili rezultatom 73:55.

Svakako da niko ne bi imao ništa protiv da mladi košarkaši u crveno-belim dresovima nastave tradiciju pobeda u Češkoj.

Повезане вести