Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Саопштење ФК Црвена звезда

ФК Црвена звезда издао је у уторак, 14. априла, следеће саопштење, поводом последњих дешавања у српском фудбалу:

Јучерашња крађа на утакмици ОФК Београд – Партизан, када је судија Глођовић признао први гол постигнут из очигледног офсајда, само је наставак политике протежирања Партизана који спроводе судијска организација и ФСС.  Помоћни судија Каурин, који долази из истог града одакле и председник ФСС Томислав Караџић, јуче је својом скандалозном одлуком да дозволи наставак акције из које је постигнут водећи гол, иако је био очигледан офсајд, директно одлучио утакмицу и трасирао Партизану пут ка титули. Треба ли да подсећамо да је тај исти помоћни судија Каурин недељу дана раније са раздаљине од 50 метара сигнализирао главном судији (иако то није његов делокруг посла) пенал против Црвене звезде на утакмици у Новом Пазару?

Да ли треба да подсећамо на прво коло наставка првенства против Вождовца када је Партизану делегиран судија који је синовац човека који је у Партизану задужен за судије, и том приликом је директно помогао Партизану да избегне пораз, а комисија за анализу суђења његово суђење оценила беспрекорним. Или да пре недељу дана главни судија није свирао чист пенал за Раднички из Крагујевца при резултату 2:1 за Партизан и то на неколико минута пре краја утакмице, а онда се на крају утакмице захваљује небу за добро обављен посао? Шта је то него чиста судијска крађа и директан утицај на изглед табеле? Ко делегира те судије, ко их оцењује, ко кроји судијске листе?

Сада је више него јасно да је руководство Партизана сталним нападима на Црвену звезду у маниру „држте лопова“, желело да скрене пажњу са својих неспортских радњи. Јавност треба да зна да се у овој сезони отворено отима за Партизан од стране судија и ФСС. На почетку ланца самим делегирањем судија, затим њиховим анализама и на крају кројењем судијских листа. Замислите страх код судија после оноликог скидања судија са листа прошле сезоне. Те исте судије су били квалитетне и честите шест сезона док је Партизан освајао титуле, и чим је Црвена звезда освојила једну титулу, у ФСС су се сетили да многе судије не одговарају и њиховим брисањем су послали јасну поруку шта се очекује у овој сезони.

Цео круг се затвара преко појединих новинара који непрофесионалним писањем крију праву истину и стварају атмосферу да је Црвена звезда клуб који утиче на нерегуларност. Посебна прича је злоупотреба од стране ФСС, пензионисаног генерала Миркова, официра за интегритет ФСС, који упада у свлачионице пред поједине утакмице и застрашује играче и о томе даје интервјуе за медије, додатно бацајући прашину у очи читавој јавности.

Позивамо све одговорне у држави да се изјасне да ли Партизан и ФСС имају мандат за овакву отимачину и да ли Партизан по сваку цену мора да буде првак? Да ли је ФК Партизан доласком нове управе постао државни пројекат?

Црвена звезда неће седити скрштених руку и одговорност за све што ће се десити у наредном периоду биће на онима који на овакав начин воде ФСС и тако уништавају оно мало што је остало од српског фудбала.

Повезане вести

3 comments

Igor нов 23, 2015 at 09:55

gde su slike?

Reply
Драган нов 23, 2015 at 10:21

Какве слике?

Reply
Hez апр 16, 2015 at 17:50

Evo čisto da ovo jadno i nemušto saopštenje ne ostane bez ijednog komentara, ostaviću ga ja.

Reply

Leave a Comment