Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава полуфиналне серије АБА лиге: „Лицемерне, клубашке и погрешне су приче…“

Овогодишње полуфинале плеј-офа АБА лиге вероватно има највећу тежину и важност у последњој деценији. Улог је превелики, а онај ко изађе као победник неће победу свести на само три тријумфа против вечитог ривала. Звездина доминација регионом и одлични резултати у Европи логично су довели црвено-беле до позиције фаворита пред ове дуеле, па се још неколико кола пре краја регуларног дела лиге могло чути много речи о „интересима српске кошарке“…

То што се Звезда и Партизан састају у полуфиналу аутоматски састају у полуфиналу значи да ће Србија имати само једног представника у Евролиги наредне сезоне. Онај ко понесе тај епитет имаће много разлога да слави. А интерес српске кошарке… Свакако је на првом месту. Али неки други пут. Можда у ситуацији сличној оној у којој се Црвена звезда гасила, а у којој тај интерес није постојао. Јер, то је било лицемерно и клубашко.

Анализу дербија, играча, судија, нећемо писати. О томе се углавном све зна. Много битније ствари су у питању. Довољно је погледати слику од пре неколико година и прочитати изјаву тренера црно-белих, који је и тада, као и данас, седео на клупи Партизана.

dv

*интервју за „Вечерње новости“, 02.04.2011.

Звездиним играчима мотив не би требало да буде потребан када је дерби у питању, у било ком спорту, али у оваквом тренутку и ситуацији чини се да се тај мотив оваквим стварима само може додатно појачати.

DULE

За финале, за трофеј, за Евролигу, за интерес српске кошарке.

ИГРАЈ И БОРИ СЕ!

 

Повезане вести

1 comment

gp апр 14, 2015 at 17:25

Kada bude umro ovaj debil pravim slavlje za 200 ljudi!

Reply

Leave a Comment