Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Калуђеровића, Деспотовића, Младеновића, Ђуричковића и Срнића

Ни претходни период није прошао без голова некадашњих чланова најтрофејнијег српског клуба. Андрија Калуђеровић је наставио да тресе мреже у дресу аустралијског Бризбејна, Ђорђе Деспотовић је још једном био стрелац за казахстански Жетису, Славољуб Срнић је сјајну партију крунисао поготком за Чукарички, а победоносне голове постигли су Филип Младеновић за БАТЕ Борисов у Белорусији и Петар Ђуричковић у дресу нишког Радничког.

Италија

Серија А

Верона – Интер 0:3

Интер је коначно заблистао и освојио три бода на гостовању у Верони. Немања Видић се нашао у стартној постави неро-азура, али је скривио пенал и због тога зарадио жути картон у 76. минуту. Имао је срећу да голман Хандановић одбрани ударац Луке Тонија са “креча“. Видић је провео свих 90 минута на терену, као и Бошко Јанковић у тиму Вероне, док Здравка Кузмановића није било у екипи из Милана. И поред ове победе екипа Роберта Манћинија је тек на 10. месту, док је Верона 16. на табели, али са великом бодовном залихом у односу на тимове који се налазе у зони испадања.

Торино – Рома 1:1

“Бикови“ су освојили бод на домаћем терену голом Аргентинца Максија Лопеза у 64. минуту, а томе је допринео и дефанзивац Никола Максимовић, који је одиграо цео меч и добио жути картон у 47. минуту. Торино држи седмо место са 43 бода, док је Рома платила цех за лоше партије у другом делу шампионата, па је градски ривал Лацио претекао “вучицу“ после мечева 30. кола.

Милан – Сампдорија 1:1

Синиша Михајловић се враћа у Ђенову са бодом освојеним на “Сан Сиру“ против росо-нера, који су изједначили у 74. минуту преко Најџела Де Јонга, а претходно је Роберто Соријано довео госте у вођство у 58. минуту на асистенцију Самјуела Етоа. Михајловић готово сигурно неће остати у Сампдорији по завршетку сезоне, а пре тога жели да клубу обезбеди пласман у Лигу Европе, где се тренутно бори са Фиорентином за пето место које води у евро такмичење. Оба тима имају по 49 бодова и деле пету позицију, али екипа из Фиренце има нешто бољу гол разлику.

Лацио – Емполи 4:0

Небеско-плави су без помоћи Душана Басте и Филипа Ђорђевића убедљиво славили против Емполија на Олимпику и преузели друго место које води у Лигу шампиона. После осме узастопне првенствене победе Лацио је претекао Рому од које сада има бод више.

Наполи – Фиорентина 3:0

Екипа Винћенца Монтеле убедљиво је поражена у Напуљу против тима који са клупе предводи Рафаел Бенитез. На клупи гостију био је Ненад Томовић, а његов клуб након 30. кола заузима пету позицију.

Удинезе – Палермо 1:3

Екипа Андрее Страмаћонија и његовог помоћника Дејана Станковића претрпела је други узастопни пораз. Они су без победе још од 8. марта, па су пали на 14. место. На клупи Палерма је седео Милан Милановић, који је и даље без минута у игри ове сезоне. Његов тим је прекинуо низ од три пораза и избио на 11. место.

Серија Б

Фрозиноне – Пескара 2:1

Урош Ћосић је био у тиму Фрозинонеа до 75. минута, када га је заменио Давиде Бертонћини. Фрозиноне се овом победом пробио на четврто место са три бода мање од другопласиране Болоње, која тренутно држи једно од два места за директан пласман у елиту.

Катанија – Трапани 4:1

Трећом узастопном победом Катанија је побегла из опасне зоне и стигла чак до 15. места. Рафаеле Скјави је постигао два гола, а Филип Јанковић није улазио у игру са клупе.

Енглеска

Премијер лига

КПР – Челзи 0:1

Да се титула осваја на малим утакмицама потврдила је и екипа Жозеа Муриња на “Лофтус Роуду“ голом Сеска Фабрегаса на асистенцију Едена Азара у 88. минуту за победу и нова три бода. Немања Матић је одиграо цео меч за госте који имају седам бодова предности и утакмицу мање у односу на другопласирани Арсенал.

Манчестер Јунајтед – Манчестер Сити 4:2

У манчестерском дербију победу је однео састав Луја Ван Гала, а Александар Коларов је остао на клупи гостију. “Грађани“ су остали на четвртом месту које води у квалификације за Лигу шампиона.

Саутемптон – Хал 2:0

Филип Ђуричић није играо за Саутемптон због повреде стопала, али су се црвено-бели и без њега вратили на победнички колосек.

Чемпионшип

Шефилд Венздеј – Чарлтон 1:1

Дејан Келхар се у потпуности опоравио од тешке повреде и први пут од августа и меча против Брајтона седео је на клупи домаћег тима. Вероватно ће му тренер Стјуарт Греј указати шансу да дебитује на некој од наредних утакмица, јер је Шефилд Венздеј безбрижан у средини табеле. На клупи Чарлтона још једном је био млади голман Марко Дмитровић.

Бирмингем – Вулверхемптон 2:1

Никола Жигић је по свему судећи одиграо последњу сезону у дресу Бирмингема, јер овога пута није био ни међу 18 фудбалера за меч против Вулвса.

Шпанија

Примера

Кордоба – Елче 0:2

Током претходне седмице Кордоба је ремијем у Ла Коруњи прекинула серију од 10 пораза, али то им је слаба утеха обзиром да чврсто држе “фењер“ и тешко ће избећи селидбу у нижи ранг. Александар Пантић је одиграо свих 90 минута против Елчеа.

Реал Мадрид – Еибар 3:0

Краљевски клуб је пришао Барселони на два бода заостатка, после ремија Каталонаца у Севиљи, а Кристијано Роналдо је водећим поготком одржао четири гола предности на листи стрелаца у односу на Лионела Месија. Дејан Лекић је остао на клупи Еибара, који тренутно заузима 14. позицију.

Француска

Лига 1

Евијан – Лил 0:1

Милош Нинковић је одиграо свих 90 минута за Евијан и зарадио жути картон у 21. минуту, али су гости однели бодове. Евијан је 15. на табели са 36 бодова, али су се ривали из доњег дома табеле приближили на само бод заостатка.

Тулуз – Монпеље 1:0

У саставу Тулуза није било ровитог Уроша Спајића, али је Павле Нинков одиграо цео меч и добио жути картон у 27. минуту. Гол за победу постигао је Аргентинац Оскар Трехо у надокнади првог полувремена, а иако је Тулуз и даље у зони испадања, сада су се изједначили са Ремсом и Лоријеном, који су само због гол разлике на безбедним позицијама.

Русија

Премијер лига

Зенит – Рубин 1:1

Петопласирани Рубин је успео да одоли лидеру у Санкт Петербургу, а Благој Георгијев је за госте одиграо свих 90 минута уз добијен жути картон шест минута пре краја. Задатак им је био олакшан после другог жутог картона везисте домаћих Доменика Кришита.

Урал – Локомотива Москва 2:0

Немања Пејчиновић због повреде дуже време не конкурише за наступе у Локомотиви, која је поражена против састава из Јекатеринбурга, па екипа Миодрага Божовића након 23. кола заузима шесто место.

Португал

Примеира лига

Рио Аве – Порто 1:3

У другој узастопној победи Порта Евандро је добио прилику од 86. минута уместо Ектора Ерере. “Змајеви“ су задржали три бода мање од водеће Бенфике.

Холандија

Ередивизија

Ексцелзиор – Витесе 1:3

Импресивна серија без пораза Витесеа настављена је и након 30. кола, али у игру са клупе нису улазили Абиола Дауда и Урош Ђурђевић. Њихов тим се пробио на четврто место са 51 бодом.

ПСВ – Цволе 3:1

Тим из Ајндховена је пред промоцијом у новог шампиона, јер четири кола пре краја имају 10 бодова више од другопласираног Ајакса. Ели Бабаљ није био у протоколу Цволеа, који заузима седмо место са 46 бодова.

Белгија

Плеј-оф за опстанак

Лирс – Серкл Бриж 0:1

После победе у првој утакмици, Лирс није успео да понови добру игру у другој, па Серкл Бриж поново има три бода више. Бобан Бајковић је још једном бранио свих 90 минута за домаће, али га је савладао Кристоф Д’Хене у 23. минуту. Наредни двобој заказан је за 17. април у Брижу.

Плеј-оф за лигу Европе – Група А

Варегем – Мехелен 0:1

Сјајној серији екипе коју са клупе предводи Александар Јанковић нема краја, јер су стигли и до шестог узастопног тријумфа и тренутно држе прво место у групи са максималних шест бодова и бољом гол разликом у односу на Генк. Јанковић је са шест узастопних победа изједначио рекорд клуба Ада Де Моса, који је шест тријумфа забележио у сезони 1988/89, када је Мехелен освојио Куп победника купова.

Беверен – Генк 0:2

У саставу Беверена поново није било Абубакара Оумаруа, а његов тим је забележио други пораз у групи и тренутно су далеко од изласка на међународну сцену.

Турска

1. Лига

Маниса – Газијантеп 0:2

Маниса је и поред пораза на домаћем терену остала на безбедном 15. месту. Бранимир Субашић је одиграо цео меч за домаћи тим, док Никола Микић није био у тиму.

Аланија – Кајзери 1:1

Срђан Мијаиловић је пропустио још једну утакмицу Кајзерија, који и поред ремија има великих шест бодова предности на првој позицији у другом рангу. Славко Перовић је играо за Аланију до 85. минута.

Швајцарска

Супер лига

Сент Гален – Јанг Бојс 3:1

Милан Вилотић је одиграо целу утакмицу за госте, али су након овог пораза заостали за водећим Базелом читавих 10 бодова.

Арау – Сион 0:1

Огњен Мудрински није добио прилику да уђе у игру на овом сусрету, а његов Арау полако клизи ка нижем рангу такмичења, јер су убедљиво последњи на табели.

Мађарска

НБ 1

Дунајварош – МТК 0:0

После овог ремија, екипа МТК је склизнула са другог на треће место. За госте је цео меч одиграо Драган Вукмир, а зарадио је и жути картон у 84. минуту.

Папа – Пушкаш 0:1

Дефанзивац домаћих Милан Богуновић одиграо је цео сусрет и добио жути картон у 35. минуту. Његов клуб је у зони испадања на претпоследњем 15. месту.

Ђер – Ниређихаза 2:3

Никола Трајковић је пропустио још једну утакмицу, а његов Ђер је у 95. минуту примио гол којим су остали без бода на свом терену.

Молдавија

Дивизија национала

Шериф – Милсами 2:3

Никад занимљивије првенство Молдавије се још више закомпликовало после тријумфа Милсамија у Тираспољу. Каду је одиграо цео меч за Шериф, али је његов тим сада трећи на табели са истим бројем бодова као и Дачија, док првопласирани Милсами има бод више.

Белорусија

Премијер лига

БАТЕ Борисов – Славија 1:0

На старту новог шампионата Филип Младеновић је одиграо цео меч за шампиона Белорусије и голом у 36. минуту донео екипи прва три бода.

Неман Гродно – Динамо Минск 1:1

Немања Николић је играо за екипу из Минска до 83. минута, када га је заменио Артур Једигарјан.

Казахстан

Премијер лига

Атирау – Тобол 1:2

Атирау је лоше почео нову сезону, а Милоша Трифуновића неће гол за разлику од прошлог првенства. Српски интернационалац је против Тобола одиграо само прво полувреме, а његов тим је тек на 10. позицији са шест бодова у шест кола.

Шахтјор Караганди – Жетису 2:1

Ђорђе Деспотовић је ушао у голгетерску серију по доласку у нови клуб. Одиграо је цео меч за Жетису и изједначио на 1:1 у 43. минуту. Ипак, његов тим је примио гол у 91. минуту, па су остали на зачељу табеле са само три бода. Био је то други узастопни погодак Деспотовића у шестој утакмици ове сезоне за Жетису. Гол Деспотовића је у акцији од 54:05.

Тараз – Астана 2:0

Немања Максимовић је одиграо свих 90 минута за Астану, која је након првог пораза у сезони пала са чела табеле на треће место.

Азербејџан

Премијер лига

Кабала – Симурк 1:0

Марко Станојевић је забележио 83 минута у тиму Симурка, који је после другог узастопног пораза пао на пето место.

Хазар Ланкаран – Нефчи 2:2

Нефчи је имао све у овом мечу, и вођство од 2:0 и играча више од 33. минута, али су у наставку све прокоцкали и знатно се удаљили од борбе за титулу. Саша Стаменковић је поново био на клупи гостију, јер предност тренутно има Акил Мамадов.

Украјина

Премијер лига

Шахтјор – Черноморец 5:0

Шахтјор је у Љвову био убедљив против Черномореца, за који је цео меч одиграо Јован Крнета, који је добио и жути картон у 27. минуту. Черноморец је одолевао до 61.минута, када је кренула канонада екипе из Доњецка.

Карпати – Ворскла 0:0

Ворскла је дуго без победе, а Јован Маркоски је овога пута одиграо само прво полувреме за госте.

Тунис

Лига 1

Бизертен – Ђерба 2:0

Екипа Ратка Достанића је решила меч у своју корист са два гола Ахмеда Зуваја и пробила се на седму позицију са 35 бодова.

Јапан

Џеј лига

Шимицу – Гамба Осака 2:3

Дејан Јаковић је пропустио меч Шимицуа због црвеног картона у прошлом колу. Његов тим је после трећег пораза у сезони пао на 15. место.

Џеј 2 лига

Џеф Јунајтед – Омија 2:0

Нејц Печник је забележио свих 90 минута за победнички састав, док његов саиграч Такајуки Сузуки није био у протоколу. Драган Мрђа је одиграо цео меч за Омију, а судија Јудаи Јамамото му је показао жути картон у 30. минуту. Харуја Иде је решио утакмицу головима у 77. и 80. минуту. Џеф Јунајтед је први на табели са 17 бодова, док је Омија девета са шест бодова мање. Доскорашњи играчи Звезде су били у првом плану у јапанској штампи у најави овог сусрета.

zzz nejc-mrjda

Кјото – Нагасаки 1:4

Кјото је већ био у заостатку од два гола када је Такуми Мијајоши искључен у 44. минуту, што их је потпуно паралисало. Милош Бајалица је био у домаћем саставу свих 90 минута, али су након убедљивог пораза пали на 16. место.

Јужна Кореја

К – Лига Класик

Инчон Јунајтед – Сеул 1:1

Маурисио Молина је провео на терену свих 90 минута у дресу Сеула, а у финишу је зарадио и жути картон.

Кина

КСЛ

Гижу Рене – Тјанђин Теда 0:1

Тјанђин је голом Бразилца Андрезиња прекинуо лошу серију и стигао до прве победе у шампионату, али Ернан Баркос није разбио малер. Аргентинац ни после 425 одиграних минута у новом клубу није затресао мрежу, добио је жути картон у 83. минуту, а два минута пре краја заменио га је Бразилац Лукас Фонсека.

Лига 1

Ћингдао Хаиниу – Хебеи 0:1

Хебеи је забележио прву победу у сезони и пробио се на девето место, а Ненад Милијаш није успео да искористи две врло повољне шансе у 63. и 87. минуту.

Аустралија

А – Лига

Перт Глори – Сиднеј 0:3

Милош Димитријевић је одиграо цео меч за Сиднеј, док је његов саиграч Никола Петковић изашао из игре у надокнади времена. Сиднеј се убедљивим тријумфом пробио на друго место и изједначио по броју бодова са водећим Мелбурном.

Аделејд Јунајтед – Бризбејн Роар 2:3

Андрија Калуђеровић је наставио да тресе мреже по Аустралији. Овога пута је довео Бризбејн у вођство голом у 26. минуту. Одиграо је свих 90 минута и за сада има одличан учинак од пет погодака на осам мечева у дресу новог клуба. Бризбејн је седми на табели са 31 бодом.

Нови погодак “Калуђера“ погледајте на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=AvGUorj0Mqo

САД

МЛС – Западна конференција

Хјустон – Монтреал 3:0

Репрезентативац Хондураса, Луис Гаридо, играо је до 64. минута за Хјустон, када га је заменио Роби Лавџој, који је у 80. минуту поставио коначан резултат за другу победу у сезони.

Мексико

Асенсо МХ – Клаусура

Лобос БУАП – Атланте 2:0

Кристијан Борха је ушао у игру за домаће од 63. минута уместо Омара Техеде. Од његовог уласка на терен све је кренуло на боље, па је Дијего Хименез донео екипи три бода головима у 65. и 78. минуту. Овом победом пробили су се на треће место са два бода мање од водећег Атлетико Сан Луиса.

Дорадос – Мерида 2:1

Победи Дорадоса допринео је Сегундо Кастиљо одигравши цео меч уз жути картон у 83. минуту. Пробили су се на друго место са бодом мање од лидера на табели.

Перу

Копа Инка – Полуфинале

Алијанца Лима – Универзидад Сан Мартин 2:1

У првој полуфиналној утакмици победу Алијанци донео је Мауро Гевгозијан у 74. минуту, а његов саиграч Мигел Араухо одиграо је цео меч и добио жути картон у 89. минуту.

Словенија

1. СНЛ

Копер – Марибор 1:4

Ненад Срећковић је одиграо прво полувреме за Копер. У наставку га је заменио млади Јан Андрејашич. Три меча без победе коштала су Копер пада на седмо место.

Хрватска

1. ХНЛ

Ријека – Загреб 4:1

Марко Вешовић је одиграо цео меч за Ријеку, која је прекинула низ од два меча без победе.

Славен – Динамо 0:0

Лидер се оклизнуо у Копривници, а домаћи су до бода стигли без свог најбољег стрелца Марка Мирића, који је пропустио ову утакмицу.

Локомотива – Осијек 2:2

Осијек се грчевито бори за бодове спаса и бег са дна, па су изненадили трећепласирану Локомотиву у Загребу и без помоћи српског везисте Драгомира Вукобратовића.

БиХ

Премијер лига

Олимпик – Вележ 1:0

Јадранко Богичевић је одиграо цео меч за домаћи састав, који се трећом победом у низу пробио на четврто место са четири бода мање од водећег Широког Бријега.

Травник – Сарајево 0:2

Победи Сарајева за друго место допринели су Иван Татомировић (90 минута) и Милош Стојчев, који је замењен у 86. минуту.

Зрињски – Слобода 1:0

Екипа коју са клупе предводи Хусреф Мусемић није успела да изненади фаворизовани Зрињски на гостовању у Мостару. Састав из Тузле је девети на табели после 21. кола.

Србија

Супер лига

Војводина – Напредак 0:1

Нино Пекарић и Иван Рогач нису играли за Новосађане, док ни у саставу Крушевљана није било дефанзивца Стевана Луковића.

Раднички Крагујевац – Доњи Срем 0:0

Милош Весић је бранио други пут ове сезоне за Раднички и сачувао је мрежу у мечу на коме је судија Срђан Обрадовић поделио чак 15 жутих и један црвени картон. Дарко Спалевић је одиграо цео меч за госте и зарадио јавну опомену у 70. минуту.

Раднички Ниш – Спартак 1:0

Петар Ђуричковић је голом у 13. минуту донео три бода Нишлијама на Чаиру. Одиграо је цео меч, а на другој страни је Андреј Мркела био на терену до 52. минута.

ОФК Београд – Партизан 1:3

Златко Лишчевић је играо за “романтичаре“ до 61. минута и добио жути картон, док у екипи због повреде није било Богдана Планића. Вицешампион је још једном погуран од стране судија, јер је дошао у вођство голом Живковића из офсајда који се могао приметити из авиона.

Младост Лучани – Вождовац 3:2

Немања Ахчин је ушао у игру за Младост тек у надокнади времена, а у саставу Вождовца свих 90 минута одиграли су Никола Караклајић и Дени Павловић, док је Немања Златковић на терену провео 58 минута. Милан Јокић није истрчао на терен овога пута.

Јагодина – Нови Пазар 1:3

Екипа Мише Косановића је стигла до нове победе, а цео меч за госте одиграо је дефанзивац Бојан Ђорђевић. Данијел Михајловић и Никола Антић забележили су свих 90 минута у дресу Јагодине, али је Михајловић у 81. минуту неспретно захватио лопту главом и постигао аутогол.

Чукарички – Рад 7:0

Славољуб Срнић је одиграо феноменалну утакмицу против Рада. За 90 минута уписао је две асистенције и ефектан погодак за 5:0 у 71. минуту, више него довољно да буде играч утакмице. Његов брат близанац Драгољуб ушао је у игру од 69. минута, док је Филип Стојковић одиграо цео меч. У саставу Рада није било Стефана Михајловића.

Прва лига

Бачка – Пролетер 1:0

Весељко Тривуновић је одиграо целу утакмицу за Бачку, која је стигла до четвртог места.

Моравац – Радник 1:0

Лидер је пао на гостовању у Мрштанама, а Владан Бинић је за госте из Сурдулице ушао у игру од 54. минута.

Српска лига – Београд

Земун – ИМ Раковица 0:1

Раковица је приредила највеће изненађење у овом колу и нанела Земуну први пораз у сезони. Душан Ђокић је за домаћи тим одиграо свих 90 минута, док је Александар Кировски пропустио овај сусрет. Земун води на табели са четири бода предности у односу на другопласирани Телеоптик.

Зона Дрина

Златибор – Севојно 1:0

Владимир Мудринић је био међу најбољима на терену у шестој победи Златибора ове сезоне, која им је донела пробој на седмо место.

Повезане вести

Leave a Comment