Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Дангубић: Силно желимо тријумф у полуфиналној серији

       Кошаркаш црвено-белих, Немања Дангубић осврнуо се на мечеве сезоне против вечитог ривала, који Звезду очекују у уторак и среду, и за клупски сајт нагласио да је екипа свесна својих квалитета.

Причу о изазовима који црвено-беле чекају у дуелу са Партизаном Дангубић је почео још једним сумирањем утисака из дуела са Панатинаикосом:

Одиграли смо јако добар меч и на најлепши могући начин смо завршили овогодишње учешће у Евролиги. То нам много значи, победили смо вишеструког првака Европе и то у неизвесној завршници. Круна свега била је изванредна партија Бобана Марјановића, који је оборио неколико рекорда Евролиге, а на крају и прецизним шутевима са пенала нам донео и победу. Веома ми је драго због њега, искрено му честитам на свему што је постигао, али све то је он заслужио. Познајући њега сигуран сам да ће му све то бити још већи подстрек да ради још више, а са таквим приступом ће у будућности имати још више успеха.

Победа над славним атинским клубом црвено-белима донела је много:

Тријумф над Панатинаикосом нам много значи и на пољу самопоуздања и улива додатну сигурност пред дуеле са Партизаном. Мислим да смо у добром ритму и да само треба тако да наставимо – констатује Дангубић и потом се упушта у дубљу анализу ривала:

Добро се познајемо. Играли смо већ три меча ове сезоне, два пута смо славили. Сваки је био специфичан и имао је своју драж. Ипак, ови дуели у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге доносе много. Партизан је у међувремену подизао форму, довели су веома квалитетног и искусног плејмејкера и тако се додатно појачали. У својим редовима имају доста играча који су играли овакве утакмице и сигурно заслужују велики респект. Али, и ми знамо шта смо све прошли ове сезоне и шта смо све до сада остварили. Побеђивали смо садашње и бивше прваке Европе, одиграли велики број јаких утакмица са најбољим тимовима и свесни смо нашег квалитета који ћемо покушати да максимално ставимо у функцију. О мотиву и нашој жељи је излишно причати пошто су они на највишем могућем новоу – кратко је застао Дангубић и потом наставио:

Павловић поседује велики играчки квалитет и огромно искуство, а Мачван је уз њега сигурно кључни фактор у њиховом тиму. Међутим, ту је још много изванредних играча, попут капитена Милосављевића и Миленка Тепића који су одиграли много оваквих мечева. Милутинов је већ три године у систему Партизана, Мурић је доведен као велико појачање,  а имају и неке од најталентованијих играча у својим редовима попут Андрића и Маринковића који су жељни доказивања. Биће веома тешко, али силно желимо тријумф у полуфиналној серији и даћемо све од себе да то и остваримо – закључио је Дангубић.

Повезане вести

Leave a Comment