Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Рекордер Марјановић: Много је леп осећај кад погодиш за победу

Бобан Марјановић на импресиван начин завршио је овосезонско учешће у Евролиги. Осим што је поставио неколико нових рекорда у најелитнијем европском такмичењу, самоуверено је погодио два слободна бацања, само две секунде пре краја меча, чиме је Црвеној звезди донео победу над вишеструким шампионом Европе, односно 10. тријумф у Евролиги ове сезоне. Публика у Пиониру је са дивљењем посматрала игру невероватног центра, а након меча одлучила је да га, сасвим заслужено, награди громогласним аплаузом и овацијама. “МВП, МВП, МВП”, грмело је из дупке пуног београдског храма кошарке алудирајући на брилијантне партије Звездиног горостаса ове сезоне.

Популарни Боби је у финишу Топ 16 фазе поставио нове рекорде Евролиге у три категорије. Сакупио је највише дабл-дабл учинака у сезони – чак 16 на 24 одигране утакмице и оставио иза себе Таноку Берда (Жалгирис), који је у сезони 2004/05 бројао до 14, а затим су у мечу против Панатинаикоса пала још два рекорда. Марјановић је забележио 256 скокова у елитном такмичењу ове сезоне и надмашио учинак Мирсада Јаховића, који је у дресу Сијене у сезони 2002/03 нанизао 248 ухваћених лопти, али ту се Бобан није зауставио, већ је са 616 индексних поена престигао и легендарног Ентонија Паркера, који је у сезони 2004/05 у дресу Макабија имао 597 индексних поена.

Сви навијачи били су на ногама и са широким осмехом на лицу гледали ка популарном Бобију, свесни да имају привилегију да у црвено-белом дресу гледају најбољег центра у Европи. Међутим, скромни високи кошаркаш као и увек није се много освртао на своју сјајну партију, већ је о тријумфу говорио у име целог тима:

Није први пут да је исход меча зависио од погођених слободних бацања, али су ова баш она која су решила утакмицу. Леп је осећај. Прво бацање није било изведено на скроз хладнокрван начин, али је друго већ било доста лакше за шутирање јер сам стекао осећај – открио је најбољи скакач Евролиге, а потом додао:

Имали смо падова који су, наравно, увек присутни и који се дешавају свима, али је одлична ствар што смо се резултатски вратили у меч. Морамо да нешто и научимо из тога. Морамо да видимо како да ублажимо те падове у игри, иако је то нормална ствар која се дешава не само код нас већ и у свим другим клубовима. На нама је да радимо, јер нам предстоји тежак дуел у коме ћемо морати да се жестоко боримо. Било је стварно лепо у дуелу са Панатинаикосом, али морамо да заборавимо то вече и мислима се окренемо дуелу против Партизана који игра заиста одлично и има сјајан тим – истакао је Марјановић.

zz10342400_922385434489020_7326502513201746747_n

О издањима свог тима у Европи ове сезоне Марјановић прича са задовољством, без жала за пропуштеним приликама:

Наравно да је могло и више да се уради. Али, с обзиром да смо сваки меч одиграли одлично и да смо много утакмица изгубили на једну лопту, можемо бити задовољни и наше издање у Евролиги оценити као добро.

Он је признао да сваки тријумф доноси пријатан осећај, али је поново упозорио да још увек нема простора за славље:

Свака победа је добра, без обзира против ког противника била. Таква је и ова, али не смемо да славимо јер врло брзо морамо да наставимо тамо где смо стали.

За крај, рекордер по броју индексних поена у елитном такмичењу кратко је прокоментарисао предстојећи окршај са вечитим ривалом у оквиру плеј-офа АБА лиге:

Наравно да размишљамо о Партизану, али нисмо се још специјално припремали за ту утакмицу. Пред нама је неколико дана које ћемо искористити на најбољи могући начин. Али, очекује нас жестока битка, јер Партизан, као што сам већ рекао, игра заиста добро и чека нас тежак посао – закључио је Марјановић.

Повезане вести

Leave a Comment