Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Ковачевић: Спремни смо за полуфиналну серију

После скоро месец дана паузе због репрезентативних обавеза кадеткиња, плеј-оф Винер Штетише лиге се наставља. Одбојкашице Црвене звезде прву утакмицу полуфиналне серије одиграће против НИС Спартака у Суботици у петак, 10. априла.

Тренер Црвене звезде Бранко Ковачевић истиче да је у току паузе одиграно неколико јаких контролних мечева и да је евидентан успон форме наших одбојкашица.

Искористили смо добру ову паузу да се што боље припремимо. Одиграли смо и неколико контролних мечева са јаким противницима где смо показали добар ниво форме који је евидентно у успону у односу на претходни део првенства. Очекујем пре свега добре игре, а самим тим и добар резултат у полуфиналној серији са Спартаком – изјавио је Ковачевић.

Стратег црвено-белих очекује неизвесне дуеле са Суботичанкама, као што је то било и у претходна два меча у овој сезони.

Спартак је пре свега у доброј мери доласком Марте Дрпе појачан у односу на претходну сезону. Ипак је она квалитетна одбојкашица која у нашој лиги зна да направи разлику. Међутим, сматрам да смо и ми све бољи и бољи и уигранији како одмиче сезона, тако да сам уверен да смо спремни за полуфиналну серију. Сигурно је да очекујем дуге и неизвесне утакмице – рекао је тренер Звездиних дама.

zz532766_521277154599852_424433043_n

Капитен и организатор игре Црвене звезде Јулија Миловић истиче да је циљ пласман у финале.

Дошли смо до тог периода када је најбитније да победимо. У последње време играмо много боље него на почетку сезоне. Познајемо екипу Спартака јако добро, играли смо доста пута ове сезоне. Имамо добру атмосферу и комуникацију у екипи и пуно смо тренирали у току ове паузе. Тренинзи су били изузетно добри, стручни штаб је дао све од себе да нас што боље припреми. Сада је све на нама. Показаћемо да можемо да играмо добро и да победимо, показаћемо да смо права екипа. Очекујем веома добре утакмице. Прва два меча полуфиналне серије играмо у Суботици и знамо да нам неће бити лако. Даћемо све од себе, борићемо се да остваримо наш циљ, а то је пласман у финале – закључила је Јулија Миловић.

Прва утакмица полуфиналне серије између НИС Спартака и Црвене звезде је на програму у петак, 10. априла од 19 часова у Хали спортова „Дудова шума“ у Суботици. Меч ће судити Мирко Јанковић и Игор Миљковић.

Друга утакмица полуфиналне серије се такође игра у Суботици, у понедељак 13. априла, а трећи меч се игра у Београду у дворани УСЦ Вождовац на Бањици, у среду 15. априла. Уколико буде потребно четврти меч би се играо у Београду 18. априла, а пети у Суботици 22. априла.

Пласман у финале плеј-офа Винер Штетише лиге обезбедиће екипа која прва дође до три тријумфа у серији. У другом полуфиналу састају се Визура и Јединство из Старе Пазове.

Повезане вести

Leave a Comment