Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Два гола, мајсторија и повреда Јовића, скандирање Лазовићу и важна победа Звезде!

Црвена звезда је савладала Борац из Чачка у 22. колу домаћег првенства, резултатом 3:1 (2:0) и на тај начин одлично реаговала након пораза у Новом Пазару. Голове су постигли Лука Јовић (два) и Дарко Лазовић из пенала. Звезда је на тај начин пришла на два бода заостатка у односу на Партизан, који има меч мање. Лука Јовић се након другог гола пожалио на повреду, па остаје да се види колико је она озбиљна.

Црвена звезда – Борац 3:1 (1:0)

Стадион Рајко Митић

Гледалаца: 7 000

Стрелци: Лука Јовић у 11. и 51. и Дарко Лазовић у 66. за Звезду, а Крунић у 80. минуту за Борац

Судије: Анђелковић, Поточан, Олајош, Ристић, Вујовић, Брдар

Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Анђелковић, Павићевић, Јовановић, Ковачевић, Стојановић (од 75. Аврамовски), Босанчић, Лазовић (од 71. Орландић), Јовић (од 56. Гаврић), Паркер. Тренер: Лалатовић

Борац: Бајић, Боранијашевић (од 73. Нешовић), Живковић, Маслаћ, Гојковић, Јованчић, Божић, Крунић, Зец, Машовић (од 66. Милојевић), Ђерић. Тренер: Богићевић

У првом полувремену, виђена су два различита дела игре. Звезда је имала више од игре у првих 20-ак минута, извела неколико корнера и имала неколико удараца из даљине, док је Борац имао велику шансу, на самом почетку утакмице, али је Рајковић сјајно интервенисао. У том периоду Звезда је и повела. Лука Јовић је након корнера Стојановића и асистенције Лазовића главом са прве стативе правовремено утрчао на другу и лопту послао у мрежу. Након 18. минута, нисмо видели практично ништа док истека 45. Неколико солидних акција Звезде, те само један озбиљнији покушај Босанчића и одбрана Бајића, били су све.

У другом делу видели смо бољу Звезду. Лука Јовић је у 51. минуту направио праву мајсторију сјајно „окренуо“ дефанзивца Чачана и погодио даљи угао. Након тога се пожалио на повреду и изашао из игре. Имала је Звезда након тога иницијативу, а гости једну одличну шансу, након корнера, али је Цветковић поставио главу на ђон нападача Борца и спречио гол на гол линији. Покушао је пре тога и Лазовић, а у 66. минуту и погодио мрежу свог матичног клуба! Прошао је Паркер са центра игралишта, ушао у шеснаестерац Борца, где је оборен, а Лазовић је преузео одговорност и погодио за 3:0.

Север је скандирао „ЛАЗОВИЋ ДАРКО“, пре и после пенала, у знак захвалности момку који је у клубу шест година и који последњих шест месеци уговора неће примати плату, уз дуг Звезде према њему од 500 000 евра.

Након тога, Паркер је погодио стативу, а Чачани дошли до гола. Несуђено појачање Звезде, Раде Крунић, погодио је мрежу. Слабо је реаговала Звездина одбрана, а он је успео да погоди даљи угао Рајковићевог гола. Након тога, имали су Чачани још две шансе, једном је лопта завршила поред гола, а након тога је Рајковић још једном одлично интервенисао и спасио драму у финишу.

До краја више није било узбуђења.

Звезда сада има 48 бодова, док је водећи Партизан први са 50 и утакмицом мање.

ТОК МЕЧА

6′ Велика шанса за Борац након прекида, али Рајковић фантастично интервенише.

8′ Пас Јовановића за Јовић, који се намешта и шутира са 20-ак метара, али поред гола.

11′ ГООООООООООООООООООООООЛ! Лука Јовић погађа након корнера. На првој стативи је Лазовић скренуо лопту главом, а Јовић је одлично сачекао на другој и „поцепао мрежу“ Борца. Врло битан гол за младог нападача!

15′ Нови корнер за Звезду, центаршут Стојановића, али добар ударац Павићевића иде преко гола.

16′ Одлична акција Анђелковића по левој страни, коју су наставили Јовић и Стојановић, да би је завршио Босанчић, ударцем са 20-ак метара преко гола.

18′ Припретили су гости у два наврата, али без конкретног покушаја, Рајковић је био сигуран и на време истрчавао.

25′ Без узбуђења већ неколико минута.

37′ Нека врста скраћеног корнера за Звезду, али без опасности по гол гостију. Више од 20 минута без икаквих узбуђења.

Делије у недостатку збивања на терену припремају „наступ“ за меч у Пиониру и све чешће се чују песме на грчком.

44′ Коначно добар продор Лазовића, пас на прву стативу где се нашао Босанчић, али није успео да савлада Бајића, који је скренуо лопту у корнер.

45′ Крај првог полувремена. Врло је мало виђено у првих 45 минута на Маракани. Звезда је првих 15-ак минута диктирала темпо, имала неколико добрих акција и удараца, али је након тога уследило готово 30 минута без икаквих прилика, па је остало 1:0, голом Луке Јовића.

Други део меча почео је димовима Делија на северној трибини.

49′ Центаршут Цветковића с десне стране, Паркер је спустио лопту Лазовићу, који је левом ногом шутирао поред гола са 7-8 метара.

51′ ГОООООООООООООЛ! КОНАЧНО МАЈСТОРИЈА НА МАРАКАНИ! Лука Јовић је фантастично преварио једног играч гостију и сјајно шутирао левом ногом у даљи угао за 2:0! Феноменалан гол младог Јовића!

56′ Лука се пожалио на повреду и затражио измену. Заменио га је Гаврић. Остаје да се види да ли је у питању нешто озбиљно.

57′ Од почетка другог дела игра се искључиво на половини Борца, али су гости након једног корнера имали добру прилику, али је Цветковић подметнуо главу под ђон једног играча Чачана и на гол линији спречио чист погодак, да би судија досудио опасну игру након ударца у главу десног бека Звезде.

66′ ГООООООООООООЛ! Дарко Лазовић је погодио са „креча“, након прекршаја над Паркером. Нападач је пробио по десној страни ушао у казнени простор и био оборен, а један играч Борца остао је да лежи након дуела с њим. Дарко Лазовић је био прецизан, а север је пре и после пенала скандирао његово име!

71′ И Дарко је изашао из игре након гола, а заменио га је Петар Орландић.

75′ Коначно ударац гостију ка голу, али далеко од Рајковића. Аврамовски је заменио Стојановића.

77′ Покушао је Паркер главом, али је изблокиран, па је лопта завршила у корнеру, а након тога, још један покушај Звездиног нападача, али овог пута статива зауставља тај ударац.

80′ ГОЛ! Несуђени играч Звезде, Раде Крунић, је погодио мрежу Рајковића, након слабе реакције Звездине одбране.

84′ Нови покушај гостију, који су се ослободили након постигнутог гола, али поред гола овог пута.

86′ Дуго је указивана помоћ Орландићу, али се вратио на терен, да би се потом на трави нашли и Анђелковић и Паркер, а леви бек је морао и да напусти терен, да би му се указала помоћ.

89′ Добра прилика за Борац, али одлична интервенција Рајковића.

КРАЈ МЕЧА, након три минута надокнаде.

Повезане вести

Leave a Comment