Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

НАЈАВА: Одбојкашице крећу у најважније битке

Одбојкашице Црвене звезде ближе се крају још  једне сезоне у којој су у врху домаћих такмичења. Додуше, трофеја још увек нема, али борба за онај најбитнији тек предстоји. После паузе од скоро мецес дана, у полуфиналу плеј-офа Суперлиге  добро познат противник – НИС Спартак из Суботице.

За разлику од неких претходних сезона у којима су представљали Србију у Лиги шампиона, црвено-беле су се ове година окушале у ЦЕВ Купу. Пао је Калцит Камник из Словеније, али је Локомотива из Бакуа била непремостива препрека.

Визура је била боља у Суперкупу, као и Купу Србије, али је та утакмица била знатно боља, и јасно је видиљ напрадак у игри од тог периода.

Неки лако „продати“ поени, али и недостак среће довелу су црвено-беле на треће место на табели домаћег првенства. Два пораза од Визуре, по један од НИС Спартака и ТЕНТ-а било је превише да би се обезбедила предност домаћег  терена у полуфиналу. Ту предност имале су и добро је искористиле  у четвртфиналу – две убедљиве победе над екипом Железничара из Лајковца.

За разлику од Звезде, која има нешто лошију позицију него што смо навикли, Суботичанке имају одличну сезону. Иако су годинама у врху домаће одбојке, немају последњи корак и победе у најбитнијим утакмицама – утакмицама за трофеј. Последњи корак фалио је и ове године у Купу. И поред чињенице да су играчки квалитетнији од ТЕНТ-а, изгубили су у полуфиналу и то остаје њихов највећи проблем. Марта Дрпа, на позицији коректора, и Софија Медић, средњи блокер, највеће су узданице екипе из Суботице. Медић је један од најбољих средњака и са просечно четири блока по утакмици, предводи Спартак у том сегменту игру.  Да поседују озбиљан квалитет у блоку, показује и чињеница да су најбоља екипа у лиги – скоро 11 блокова по утакмици. Са друге стране, од преосталих екипа, најлошији су са сервиса и ту је Звездина велика шанса. Једина су домаћа екипа која је савладала Визуру у овој сезони и то два пута, на чему и граде своје наде пред ову серију.  Највише ствари у игри зависи од Марте Дрпе која има просек од 14 поена по утакмици –  када игра Марта, игра и Спартак.

Два маратонска меча одиграле су црвено-беле са Суботичанкама, и оба су била одлучена тек после петог сета.  Оно што је највећи проблем Спартака, то је највећа предност Звезде – најбоља игра у најважнијим мечевима. У прошлој сезони, после одласка Ане Бјелица, црвено-беле нису имале правог лидера у екипи. Ово године прича је скроз другачија, и Адела Хелић је обележила сезону, како у Звезди, тако и у домаћем првенству. МВП Суперлиге, као и награде за играчицу месеца стигле су као заслуге за одличне игре. Са 20,5 поена по утакмици Адела је „вукла“ и остале и најбоље игре и резултате тек треба очекивати.  Љубица Кецман и ове сезоне има велики допринос , иако њен поентерски учинак није на нивоу који она може.

НИС Спартак је увек био незгодан противник, и увек се Звезда мучила са Суботичанкама. Однос сервис-блок биће један од кључних детаља целе серије, и ако ту црвено-беле остваре предност имаће велике шансе да дођу до финала.

Екипа која прва оствари три победе играће у финалу. Игра се по систему 2-2-1, а прве утакмице су у Суботици.

ХС ,,Дудова шума“, 10. април, 18h.

Повезане вести

Leave a Comment