Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Да на најлепши начин завршимо ово издање Евролиге

Кошаркаши Црвене звезде Телеком спуштају завесу на више него успешно европско путешествије. Историјски пласман у Топ 16 фазу Евролиге добиће најспектакуларнији могући епилог јер ће у последњем колу црвено-бели дочекати шестоструког првака Европе – Панатинаикос.

Меч ће бити одигран у четвртак од 20 часова и 45 минута, а капије дворане Пионир биће отворене два сата уочи почетка утакмице.

Завршавамо овогодишње издање Евролиге. Играмо против вишеструког првака Европе који нас је савладао у првом делу Топ 16 фазе у Атини. Тим је састављен од искусних играча, али и низа младих који су добили шансу код Душка Ивановића да покажу квалитет како би били перспектива великог клуба. Оправдали су ту прилику, очекује се да и они постану велики играчи, а ту пре свега мислим на Јанковића и Папаса – на кратко је застао Радоњић, а потом додао:

Покушаћемо да одиграмо најбољи могући меч, очекујемо спектакл у Пиониру и да на најлепши начин завршимо ово издање Евролиге. Велики резултат је пласман у Топ 16 где смо одиграли 14 одличних утакмица, а сада можемо да крунишемо наш наступ – истакао је стратег Црвене звезде Телеком који је такође рекао да ће црвено-бели наступити у комплетном саставу.

zz10702217_848094055251492_2260785998382763170_n

Иако Звезда више нема такмичарски мотив, Радоњић је истакао да ће екипа бити такмичарски настројена упркос томе што за њу тек предстоје највећи изазови:

Сматрам да је Панатинаикос, ако се изузме меч са Албом, направио одличан посао. Сигурно да су због тог пораза у ситуацији да меч  са нама за њих има велику важност. Поседују огромно искуство, не треба заборавити да нам долази и Демаркус Нелсон. Ми играмо меч који је за нас битан, играмо против тима који је толико пута био најбољи у Европи. Та мотивација је ван неке анализе. Знамо шта нас очекује у плејофу, али је фокус да одиграмо најбољи могући меч  – рекао је Радоњић који је потом додао:

Ми желимо да савладамо Панатинаикос и да завршимо овај циклус на најбољи могући начин. То је оно чиме се ми бавимо и оно на чему базирамо овај меч . Знамо да су мечеви са Панатинаикосом увек били неизвесни. На нама је да будемо најбољи могући – истакао је тренер црвено-белих.

Дејан Радоњић је потом упитан да прокоментарише ласкаво признање које му је уручено – за најбољег тренера АБА лиге:

Веома сам почаствован наградом. Она је последица великог рада од самог старта. Били смо први, на крају смо завршили са само два пораза. Последица је огромне посвећености, играча, стручног штаба и свих у клубу. Тако морамо да наставимо и до краја сезоне  – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment