Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Лалатовић и Јовановић пред Борац

У четвртак, 09. априла, биће одиграно 22. коло првенства Србије, а Црвена звезда ће од 17 часова на свом стадиону угостити чачански Борац.

Након неуспеха у Новом Пазару, ово је утакмица која са собом носи и велику тежину. Победа би повратила самопоуздање екипи, и значајно поправила расположење унутар црвено-белог табора.

– Нема много приче, долази нам Борац, неугодан противник који има 20 бодова, а већину је узео управо на страни. Имају јако добре појединце, а ту мислим на Крунића, Зеца, Ожеговића, и да не набрајам сада све остале. Наш циљ се зна, играмо на Маракани. Терен је велики и иза наших леђа ће бити много простора, али ми морамо и играћемо на гол више. Јако је битно да поправимо реализацију и да искористимо једну од прве две шансе које створимо, и тада ће бити лакше да утакмицу приведемо крају. У Новом Пазару смо направили кикс, и права на грешку више немамо. Заостајемо пет бодова и да бисмо остали у трци за титулом, не преостаје нам ништа осим да победимо – јасан је Лалатовић.

Вукашин Јовановић је сагласан са мишљењем тренера, и додаје да је победа једина опција.

– Чека нас тешка утакмица против одличне екипе Борца. Имају добар контранапад, брзе играче, али не треба много да причамо о њима. Занима нас само победа, и то је оно што нам је потребно после пораза у Новом Пазару где смо, по мени, незаслужено изгубили. Ко год буде изашао на терен, даће свој максимум, и ми једноставно морамо да победимо – рекао је млади фудбалер.

Колико је лако подићи екипу након непријатног пораза у Новом Пазару, и колико је успео у томе, Лалатовић ће оставити времену да покаже.

– Надам се да сам успео психолошки да подигнем екипу. Рекао сам им да нема разлога да падну и спусте главу. Морамо наставити даље. Јесте био непријатан пораз у Новом Пазару, јер смо имали иницијативу и можда и највише стопостотних санси откад је почео наставак првенства. Постигли смо један гол и имали пет стопостотних шанси из петерца. Нисмо успели да постигнемо још један гол и да преокренемо резултат. Примили смо гол из пенала који је апсолутно постојао. После утакмице нисам видео шта је судија свирао јер главни судија је био на три метра, а помоћни је видео ситуацију, иако је био далеко. Био сам збуњен и нервозан и нисам знао шта је тачно свирано. Али, свака част судији који је видео пенал, није било лако то видети из његове позиције. Ми смо утакмицу морали да решимо раније, пре тог пенала, нажалост нисмо и кажњени смо – рекао је Лалатовић, који је подсетио да Катаи неће наступити против Борца због жутих картона, и да ће током дана одлучити ко ће почети утакмицу, најавивши једну или две промене.

Повезане вести

Leave a Comment