Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда се много коцкала, али славила у Ваљеву

Кошаркаши Црвене звезде у оквиру 2.кола Кошаркашке Супер лиге савладали су Металац у Ваљеву, 76-69 (17-22, 15-18, 20-15, 17-21). Најефикаснији је био Боби Марјановић са 15 поена, уз 7 скокова.

Много се Црвена звезда коцкала у Ваљеву. Сигурно су играчи Дејана Радоњића отворили меч и преко Дангубића брзо дошли до предности, коју су одржавали до полувремена. У другом полувремену, Лука Митровић се пробудио, погађао је и Џенкинс, па се чинило да ће Звезда лако доћи до веће предности и преломити меч. Међутим, Звезда се коцкала, није користила нападе, а Металац сптрпљиво чекао. Иако их није служио шут за три поена у првом полувремену (0/10), у другом периоду су се пробудили и у трећој четвртини се потпуно вратили у меч. Звезда је преко Бобија Марјановића стварала предност, али на самом крају Металац серијом 8-2 и брзим тројкама долази до 68-70. Ипак, пресудио је квалитет и искуство Звезде у оваквим утакмицама, па су на крају црвено-бели славили у Ваљеву за 2-0 у домаћем првенству пред најважније борбе у сезони.

У полувремену, Звезда је била сигурна у шуту, 52%, у наставку 45% (25/56). Шут за три поена је стао, па је у другом полувремену постигнута само једна тројка, Џенкинс, 5/15. Кључна ствар је била да је Звезда повратила предност у скоку у другог полувремену, пре свега у офанзиви – 30 наспрам 26 Металца, а и 27 асистенција (Вилијамс 7, Блажич 5, Јовић 4), наспрам 9 Металца је била превага у трећем тријумфу над Металцем ове сезоне. Металац је шутирао 4/24 за три поена, 17/24 слободна бацања, 39% из игре. Црвена звезда је имала 14 изгубљених лопти, Металац 10. Црвено-бели су освојили 4 лопте, Металац 6.

Следеће коло је на програму 6.маја, због обавеза у завршници АБА лиге. Црвена звезда ће пред празним Пиониром угостити Тамиш. Пре Тамиша, најбитнији период сезоне. Полуфинале плеј-офа АБА лиге против Партизана и у четвртак последњи меч Топ16 фазе Евролиге у Пиноиру против Панатанаикоса.

2.коло Кошаркашке лиге Србије

Металац Фармаком – Црвена звезда Телеком 69-76 (17-22, 15-18, 20-15, 17-21)

Хала спортова, Ваљево

Гледалаца: 2.000

Судије: Војиновић, Маричић, Обркнежевић

Металац Фармаком: Малешевић 11, Протић 9, Јанковић, Кутлешић 8, Оташевић, Мајсторовић 7, Јевтовић 2, Јошило 8, Љубичић 11, Ракићевић, Вранеш 1, Јеремић 12. Тренер: Владимир Ђокић.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 4п 7ас (0/3 за два, 1/3 за три), Ребић, Дангубић 11п 4ск (1/3нза два, 2/2 за три), Митровић 11п 3ск 3ас 2укл 2изл (3/8 за два, 1/2 за три), Лазић, Блажич 4п 4ск 5ас (2/2 за два), Марјановић 15п 7ск 3ас (5/5 за један, 5/8 за два) – индекс 22, Каплановић, Тејић 5, Џенкинс 11п 4ск 3ас (6/6 за један, 1/4 за два, 1/4 за три), Јовић 8п 5ск 4ас (4/7 за два, 0/1 за три), Цирбес 7. Тренер: Дејан Радоњић.

1/4 (17-22)

Звезда стартује у петорци Вилијамс, Блажич, Дангубић, Митровић и Боби Марјановић. Металац је у петорци Малешевић, Љубичић, Јошило, Јевтовић, Вранеш. Звезда има велику подршку у Ваљеву, Хала спортова је препуна. Звезда има први напад, али Митровић не погађа ни за два, ни након асистенције Вилијамса поред Вранеша. Пуна два минута без коша на самом старту прекида Јошило, први поени на мечу, а одмах је узвратио Лука Митровић. Звезда није шутерски расположена на старту меча. Не погађа ни Дангубић у контри, срећом није ни Металац, па је прошло нових два минута до наредних поена Вилијамса, прве тројке на мечу за прво Звездино вођство. Погодио је одмах Љубичић уз фаул, и анулирао Звездину предност. Звезда има 1/6 за два на самом старту меча, али Дангубић прави мини серију 5-0, и на први тајмаут Звезда иде са плус 5, 5-10. Тајмаут, Владимир Ђокић. Након тајмаута, Малешевић је погодио за Металац, али је узвратио новом тројком Дангубић. Погађали су Мајсторовић и Протић за Металац, Митровић, Боби и Џенкинс за Звезду, па су црвено-бели лако чували предност и правили разлику. Малешевић и Кутлачић су смањили предност Звезде. На крају прве четвртине, Звезда има плус 5, 22-17.

Дангубић 8, Боби Марјановић 5п 3ск, Митровић 4п 2ас, Вилијамс 3п 3ас

2/4 (15-18)

Јовић, Џенкинс, Дангубић, Митровић и Цирбес су започели другу четвртину. Мајсторовић и Протић су погодили на самом старту за домаћина, а Лука Митровић прву тројку за Звезду. Звезда сигурна за три поена, за сада 4/7, Металац 0/7. Јевтовић погађа након офанзивног скока, Металац се приближио а преко Јеремића и изједначио, да би Звезда поенима Јовића и Блажича поново дошла до предности, 31-27. Тајмаут, Владимир Ђокић. Звезда брзо преко Тејића и нове серије стиже до плус 8, што је било довољно да се екипа одлепи за полувреме. Тејић је добио већу минутажу, а последњих четири минута је играо и Цирбес, који је постигао прве поене за коначних 40-32 за полувреме.

Звезда има добар проценат шута из игре, 52% (17/33), за три поена је у другој четвтини покварен проценат успешности, 4/11. Металац катастрофалан за три поена, 0/10. Металац има предност у скоковима 15/11, захваљујући бољем офанзивном скоку (5/2). Црвена звезда је извела три слободна бацања, Металац 10 за првих 20 минута меча, уз 12 Звездиних фаулова, наспрам 8 Ваљеваца.

Дангубић 8, Боби Марјановић 7п 3ск, Митровић 7п 2ас, Јовић 4п 2ск 3ас

3/4 (20-15)

Звезда друго полувреме почиње у петорци Вилијамс, Џенкинс, Блажич, Митровић и Цирбес. лепа акција Металца и поени Малешевића на асиетнцију Кутлешића. на другој страни, Маркус Вилијамса половичан са линије пенала. Прву тројку за Металац из 11 покушаја постиже Јошило. Џенкинс је био сигуран оба пута са пенала, Вранеш једном, а Кутлешић је постигао другу тројку за Металац који је стигао на минус три, 40-43. Цирбес је од четири бацања погодио три, Звезда има плус 6. Звезда у трећој четвртини без коша из игре, за сада. Погодили су Јеремић и Цирбес, а Дангубић је погодио једном од два пута са пенала. Јеремић се разиграо, па је са пет везаних поена довео Металац на 47-50. Сјајна акција и асистенција Бобија за Митровића, који постиже поене уз фаул и постаје први двоцифрени играч на мечу, 11п. Имала је Звезда неколико напада да се одлепи, али протић је постигао тројку и натерао Радоњића на тјмаут, 50-53. Тајмаут, Дејан Радоњић. Сјајна рампа Митровића, брзи поени из контре Блажича, на асистенцију Џенкинса. протић је поново погодио за 52-55, Металац и даље у игри.

Митровић 11п 3ск 2ас, Дангубић 9п 3ск

4/4 (17-21)

Вилијамс, Јовић, Блажич, Тејић и Митровић на паркету. Скоро два и по минута без коша на старту последње четвртине, Јовић коначно погађа на одличну асистенцију Бобија Марјановића. Звезда игра чврсту одбрану, али прави доста грешака у нападу. Погодио је Љубичић за Металац, Боби за Звезду. Тајмаут, Металац. Последњих 6 минута утакмице. Боби је фаулиран, 2/2 са пенала, 11п – 61-54 за Звезду. Нови фаул над Бобијем, нових 2/2 са пенала, Звезда иде на плус 9. Вилијамс&Боби, нови поени за МВП, Звезда полако, али сигурно иде ка победи. Бобијева серија 6-0, прекида Љубичић са пенала. Љубичић једном сигуран са пенала, али уз скок постиже нове поене, његова мини серија. Затим поново Љубичић изводи слободна бацања, половичан је за 60-65, Љубичић је истопио Звездину предност, тајмаут Дејан Радоњић. Много се коцка Звезда на вечерашњој утакмици. Џенкинс фаулиран после продора, 2/2 са пенала, 67-60 за Звезду. Тројка Јошила, затим узвраћа Џенкинс, а онда погађа и Јеремић за три из јако тешке позиције. Брзо је Металац освојио лопту и погодио прек оМалешевића, на асистенцију Љубичића. Металац у серији 8-2. Минут пре краја, Дангубић је фаулиран и оба пута сигуран са пенала. Греши против, погађа Џенкинс, затим и Јовић и Звезда слави у Ваљеву, 76-69.

Боби Марјановић 15п 7ск, Митровић 11п 3ск 3ас, Дангубић 11п 4ск, Џенкинс 11п 4ск 3ас.

Повезане вести

4 comments

Dejan апр 6, 2015 at 22:15

Sta je bilo s Kalinicem?

Reply
LOSMI апр 6, 2015 at 21:56

Mi smo sramota za ovaj sport… To koliko mi nista ne znamo to vise nije ni za pricu.. Ovaj Vranes je izmislio kosarku za Bobija, pa moze on da bude MVP koliko hoce… Ovaj mu besplatno deli i rampe i casove, jednom recju praveci od njega ono sto on jeste.. RADONJICU ODLAZI…

Reply
josif апр 6, 2015 at 22:35

Rutinski odradjena pobeda!Cestitke momcima,moralo se sa pola gasa jer dolaze PAO i serija protiv Partizana koja ce odrediti sezonu i mozda jos mnogo toga vezano za KK.Ja znam sto je tebe iznerviralo,i mene je ali Mitrovic ima jos puno da uci da neradi korake 3-4 puta zaredom,da Dangubic nauci da neradi glupe faulove ali vremenom ce i to nauciti.Pozz.MKD

Reply
pera апр 7, 2015 at 11:56

Prijatelju pošto smo mi toliko loši što trošiš vreme na nas. Batali nas idi pa se namesti debelom straga. Ionako nam nije bitno što takvi kao ti pričaju. Ako si navijač kluba batalićeš da zvocaš kako smo najgori a ako nisi onda ne vidim razloga da te administratori ne uklone sa sajta da ne dosadjuješ svojim vredjanjem našeg tima večito i kad pobedjujemo i veoma retko kada gubimo. Ja niti sam se nadao da ćemo maestralno igrati protiv Metalca iako ima solidan tim a niti se nadam da ćemo gristi protiv Panatinaikusa jer to moramo da radimo kad je najbitnije protiv groblja. To da li znamo ili ne nisi ti nadležan da odlučuješ. Počto su oni bajni i fenomenalni idi bre tamo pa im uzjaši i ne čekaj večito da promašimo dve lopte a onda da likuješ i prospeš svu svoju frustraciju.

Reply

Leave a Comment