Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоКлупска дешавањаНајновијеРепрезентација

Селектор за катедром

Тренер нациналног тима Србије и националног шампиона Црвене звезде, велики прослављени ватерполо репрезентативац, Дејан Савић, био је гост Факултета за спорт.

Посета је била вишеструко корисна. Трофејни ас је одржао предавање студентима и сарадницима, у коме је говорио о актуелном стању у ватерполо спорту, изазовима са којима се суочава, начину рада у клубу и репрезентацији, мотивацији, селекцији, тимском духу, ауторитету и многим другим важним аспектима тренажног процеса, као и о важности рада тренера млађих категорија у стварању будућих репрезентативаца. На почетку свог излагања Савић је посебно истакао чињеницу да је последњих петнаест година, своје играчке каријере, бележио сваки тренинг кроз који је прошао.

Да је то огромно искуство рада са најбољим тренерима у историји овог спорта, пре свих покојног Ненада Манојловића, ког је именовао за свог ватерполо оца, преко Ратка Рудића, Николе Стаменића и Петра Поробића, сачувано и да му је жеља да том опусу дода и свој печат. Одговарајући на постављена питања, селектор се критички осврнуо и на извесну промену правила у ватерполу, коју, како је нагласио, не подржава ни једна земља. Након предавања студенти су искористили прилику да се фотографишу са чувеним ватерполистом.

deki2У разговорима са менаџментом Факултета, селектор Савић је подржао пројекат оснивања Легата Ненада Манојловића, који је Факултет за спорт покренуо. Истакао је и спремност да се активније укључи у едукацију будућих ватерполо тренера, али и да се ангажује на властитом усавршавању, кроз програме које реализује Факултет.

Као мали знак пажње и захвалности, за све што је урадио за српски ватерполо, председник Савета Факултета за спорт, господин Бојан Секулић, уручио је драгом госту скроман поклон.

Izvor: www.fzs.edu.rs

Повезане вести

Leave a Comment