Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

НАЈАВА: Металац – Звезда, генерална проба црвено-белих пред борбе за Евролигу

Кошаркаши Црвене звезде Телеком гостују у 2. колу КЛС у Ваљеву, по други пут ове сезоне. Црвено-беле угостиће најпријатније изненађење региона и регионалне лиге за ову сезону, Металац Фармаком.

Металац се ове сезоне у два пораза од Црвене звезде представио у два потпуно различита светла. У првој утакмици, у Ваљеву, Звезда је након преокрета дошла до значајне победе, док су у Пиониру, пре месец дана гости потпуно подбацили и разочарали, па су декласирани, резултатом 82:59, иако је Звезда играла без Вилијамса и Марјановића. Ипак, Ваљевци су и у првом делу сезоне, а и у неким претходним утакмицама показали да су веома незгодни у свом граду и да ће Звезде морати да се помучи како би дошла до тријумфа у, вероватно препуној, дворани у Ваљеву. Подсетимо само на победу Металца 2013.

Када је реч о нашем тиму, Звезда након резултатски небитног меча и пораза у Каунасу од Жалгириса долази у Ваљево у комплетном саставу, након неколико недеља. У екипу се вратио и Бранко Лазић. Одличне партије у последње време пружа Чарлс Џенкинс, уз доминацију Бобана Марјановића на европском нивоу, о којој не треба много ни говорити. Све бољи је и Немања Дангубић, док остатак екипе подиже форму, а на свакој утакмици појави се неко ко направи разлику и допринесе резултату.

Звезда је стартовала у првенству фантастичном партијом против Меге, победивши 107:83.

Што се тиче Металца, овај клуб је направио велики резултат у првој сезони у АБА лиги. Забележили су по 13 победа и пораза и завршили такмичење на шестом месту, изборивши својим играма пласман у Еврокуп. Да ли ће тамо и наступити, видећемо. Екипа коју води Владимир Ђокић доживљавала је много промена у току сезоне. Последња у низу је долазак, па експресни одлазак Американца Карсона, који је играо само против Звезде у Пиониру. Ипак, окосница тима Малешевић-Јевтовић-Љубичић-Кутлешић-Мајсторовић игра мање-више константно од почетка сезоне. Они су и у првом колу КЛС били најистакнутији, а Металац је савладао Војводину у Новом Саду у самом финишу. Поред њих, ту су Јошило, Протић, Оташевић, искусни Вранеш, који није играо у прошлом мечу, Ракићевић, Тодоровић, који је у јесењем дуелу ове две екипе био најбољи појединац… Мајсторовић је дуго био болестан, није наступио у Пиониру, па је питање колико ће моћи да допринесе у овом делу сезоне.

Занимљиво, Дејан Радоњић је управо против Металца у Ваљеву дебитовао на клупи Црвене звезде. То је била поменута утакмица у којој је домаћи тим славио.

2. коло КЛС

Металац Фармаком – Црвена звезда Телеком

Хала спортова Ваљево

06.04.2015, 20:30

Повезане вести

Leave a Comment