Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Боби померио границе европске кошарке, на корак од постављања још једног рекорда!

Бобан Марјановић игра сезону за памћење у Евролиги! Не само што се тиче личног учинка и Црвене звезде, већ и када је реч о историји овог такмичења.

Наиме, он је синоћ у Каунасу оборио рекорд највећег евро-купа, остваривши петнаести дабл-дабл учинак и оборивши рекорд играча Жалгириса, Таноке Берда, који је остварио 14 у сезони 2004/05. Боби ће имати прилику да додатно повећа свој учинак против Панатинаикоса у последњем колу.

Што се тиче скокова, Мирсад Јаховић, легендарни турски кошаркаш их је у једној сезони сакупио 248. Марјановић за сада има 240 ухваћених лопти, након 12 у Литванији, па ће му бити потребно још 8 да изједначи, а још 9 да престигне Јаховића и по томе уђе у историју Евролиге.

Трећи, тешко достижан резултат, јесте просечан број индексних поена. Најбољи учинак у једној сезони имао је легендарни центар репрезентација СССР-а и Литваније, Арвидас Сабонис, који је у сезони 2003/04 на 18 одиграних утакмица забележио 26,3 индексних поена по утакмици. Боби би морао против Грка да оствари индекс 43, како би изједначио овај резултат, што ће бити тешко, с обзиром да му је рекорд каријере 40, против Албе. Мада, колико је граница померио, све је могуће…

Било како било, остаће ова сезоне упамћена по Бобану Марјановићу, а нама остаје да будемо срећни што смо имали прилику да гледамо оваквог играча у црвено-белом у остварењу тих резултата!

Повезане вести

1 comment

РУК апр 4, 2015 at 17:49

Супер, све сами рекорди а никад ништа не можемо да освојимо.

Reply

Leave a Comment