Moja Crvena Zvezda
Архива

Prosinečki i Tošić uoči meča sa ekipom Javora

Danas je u prostorijama našeg najvećeg stadiona održana konferencija za štampu, povodom meča Crvena zvezda-Javor, koji se igra u nedelju u 19 časova. Pred novinarima su se, pored Marka Nikolovskog, pojavili i trener našeg tima, Robert Prosinečki i defanzivac Duško Tošić.

Robi20082011
Robert Prosinečki

Robi je prvi izneo svoje viđenje meča:

“ Da bismo sutra odigrali kako treba, sigurno da što pre treba da zaboravimo poraz protiv Rena, jer igrači i dalje pričaju i razmišljaju o tom meču i zbog toga bi moglo biti teško u nedelju. Nadam se da ćemo do sutra uspeti da se usredsredimo samo na Javor. Favoriti smo, i uz jedan dobar pristup, očekujem trijumf. Ukoliko budemo upola dobri kao u četvrtak, mislim da neće biti problema.“

Nakon toga, usledilo je i mišljenje Duška Tošića, koji se na treningu pojavio sa „uspomenom“ na meč sa Renom i detalj iz drugog poluvremena, kada je zaradio podliv ispod levog oka.

Kao što je šef rekao, očekuje nas tvrd meč, protiv ekipe koja igra dosta čvrsto. Sećamo se i dalje prošle sezone, kada smo ih pobedili golom u 93.minutu. Mi više nemamo prava na kiks, jer smo ga „iskoristili“ u Subotici. Moramo dati svoj maksimum, kako bi ostvarili pobedu i tako stvorili pozitivnu atmosferu pred revanš.

Na opasku da su Francuzi očekivali mnogo više od našeg tima, koji je bio dosta slabiji od navijača na ovom meču, Robi je, vidno iznerviran rekao:

„Ja ne znam koju su oni utakmicu gledali! Nisam video Ren u prvih 45 minuta. Mi smo imali samo jedan kiks u prvom poluvremenu. Igrači Rena su fenomenalni. Iz jedne greške te kazne i zato su velika ekipa. Sigurno da taj Pitriopa nije bez razloga procenjen na 25 miliona evra. Plaćeni su toliko zato što vrede. Ponoviću još jednom, ne zato što želim da se pravdam, da mislim da smo odligrali odlično. Pali smo u drugom poluvremenu, ali smo i pored toga imali šanse Laze, Borhe, Toške je mogao da odigra Vešoviću… Da smo to iskoristili, sve je moglo biti drugačije. Dali smo maksimum i smatram da možemo tamo pobediti. Mislim da možemo igrati sa svakom ekipom u Evropi. Možda ja grešim, ali mislim da je tako.“

Robi se zatim osvrnuo na sastav ekipe, rekavši da je Kadu povređen i da će nakon poslednjeg treninga biti doneta odluka da li će nastupiti u nedelju. Takođe, najavio je da će biti određenih promena u ekipi, da će neki igrači biti odmarani, pomenuvši između ostalog i kapitena Kovačevića. Istakao je da smatra da će igrati koji dobiju šansu odigrati motivisano i iskoristiti priliku.

Usledio je osvrt na loš start sezone i poraz u Subotici, a zatim i od Francuza.

„Nije lako kada se izgube utakmice na startu sezone, ali mi jurimo prvo mesto i moramo ići na pobedu u svakom meču. Utakmicu po utakmicu. Dakle, prvi na redu je Javor, zatim Ren i tako ćemo ići dalje. Značiće nam da dobro odigramo nakon dva slaba rezultata.“

O ekipi Javora, rekao je:

„Čvrsta su ekipa, igrali smo sa njima pre nekoliko meseci u Ivanjici. Obično su iza lopte i dobro se brane. Vodi ih naš trener, Milojević, koji je vodio juniore Zvezde prošle sezone, tako da odlično poznaje Zvezdu i znaće kako da postavi taktiku. Igraju na kontre i polukontre i toga se moramo čuvati. Znamo da su izmenili sastav, da su im neki igrači otišli, da su neki suspendovani, ali tek kada dobijemo njihov sastav, znaćemo šta nas čeka. Igramo na Marakani, pred našim navijačima i treba dobiti ovaj meč.“

Duško20082011
Duško Tošić

Poslednje pitanje bilo je upućeno Dušku Tošiću, u vezi sa njegovim dobrim igrama.

„Bitno je da sam se fizički dobro spremio, jer gotovo dve godine nisam igrao u klubovima u kojima sam bio. Očekujem da u nastavku sezone, kao i cela ekipa igram sve bolje i bolje“– zaključio je defanzivac Crvene zvezde.

Portparol našeg kluba, Marko Nikolovski je podsetio da se karte za sutrašnji meč i dalje prodaju na blagajnama našeg stadiona, po cenama:

Sever: 200;

Istok: 300 i

Zapad: 400 dinara.

Zvezdaši, nema velike Zvezde bez pune Marakane! Zvezda se voli svakog trena, ne samo protiv Rena! Sutra svi na stadion, pokažimo da smo u četvrtak došli na stadion zbog naše Zvezde, a ne zbog njenog protivnika!

Повезане вести

19 comments

Leave a Comment