Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда поклекла у Каунасу, нови пораз после неизвесне завршнице

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Каунасу од Жалгириса 76-70 (12-12, 28-15, 11-28, 25-15). Боби је забележио нови дабл-дабл, чиме је поставио нови рекорд у сезони по броју дабл-дабл учинка, а Милакнис је постигао кључну тројку 17 секунди пре краја меча.

После неефикасне прве четвртине. Жалгирис је средином друге четвртине створио предност захваљујући Звездиним промашајима и одлепио се до краја полувремена на плус 13. Звезда се сјајном серијом и трећом четвртином вратила у меч и стигла до предности, али се Жалгирис консолидовао и преко Черија, а затим и Милакниса стигао до победе.

Непотребно форсирање шута за три поена – 1/14 на полувремену, 5/23 на крају је уз доста грешака у нападу; Жалгирис је имао 5 више, али је кажњавао сваку Звездину поенима, су били кључни разлог пораза.

Звезда је поново имaла велике осцилације у игри, доста грешила у кључним моментима и изгубила нову неизвесну завршницу у Евролиги. Дежа ву са претходних гостовања. Средином друге четвртине противник прави разлику, Звезда се потпуно враћа у трећој четвртини и на крају у неизвесној завршници губи меч. Овог пута, Чери је био сјајан, а потез минут крај када је фантастичном асистенцијом за alley oop Андерсону практично и решио меч, улази у најбоље потезе евролиге ове сезоне. Наравно, у црвено-белом табору Див је био најбољи. Боби је забележио нови дабл-дабл учинак – 12 узастопно, 15 у Евролиги, а чиме је поставио нови рекорд по броју дабл-дабл учинка у једној сезони Евролиге, а фали му још 7 скокова, чиме ће оборити рекорд по броју скокова у једној сезони. Сваки рекорд је за њега само циљ, а надамо се да ће се ова рекордна сезона завршити трофејима.

У последњем колу Топ16 фазе Евролиге, Црвена звезда у хали Пионир дочекује Панатанаикос, који мора да победи да би се пласирао за Топ8.

13. коло ТОП 16 фазе Евролиге

Жалгирис – Црвена звезда 76-70 (12-12, 28-15, 11-28, 25-15)

Каунас

Жалгирио Арена

Гледалаца: 8.084

Судије: Јерезуело, Перез, Ковалски

Жалгирис: Чери 17, Лекавичиус 2, Вене 3, Гудаитис 6, Сонгаила 4, Липкевичијус, Јанкунас 19, Јавтокас 2, Милакнис 11, Андерсон 10, Таролис, Улановас 2Тренер: Гинтарас Крапикас

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 2п 5ас, Ребић, Дангубић 7п 4ск, Митровић 7п 6ск 3изл, Лазић, Блажич 8, Калинић 5п 4ск, Марјановић 14п 12ск (3/9 за два, 8/9 сл.бацања) – индекс 27, Тејић 2, Џенкинс 12п 2ск (3/7 за два, 2/5 за три), Јовић 6п 2ск 2ас, Цирбес 7п 2скТренер: Дејан Радоњић

1/4 (12-12)

Звезда почиње меч у петорци са Јовићем, Лазићем, Калинићем, Митровићем и Бобијем Марјановићем, на другој страни су Лекавичијус, Андерсон, Улановас, Јанкунас, Јавтокас. Након првог напада Звезде, Лекавичивијус је прецизан и доноси почетну предност Жалгирису. Узвраћа најбољи центар Европе са дистанце, 2-2. Боби је уписао већ три скока, још 18 га дели од евролигашког рекорда по броју скокова у једној сезони, а уписао је и украдену лопту најкон што је пресекао пас Лекавичијуса. Несмотрена игра обе екипе са доста грешака у нападу на самом почетку, мало поена. Звезда је први пут када је Јовић погодио оба слободна бацања, а након неколико неуспешних напада обе екипе, Јанкунас постиже прво тројку на мечу, а Митровић у наредном нападу промашио 25 узастопну тројку. ТВ тајмаут, тачно на средини прве четвртине Жалгирис води 5-4. Жалгирис и за три поена и за два поена већ има 1-4. Блажич је заменио Лазића, Вилијамс Јовића. Блажич је промашио за три, Боби забележио четврти скок, а Блажич је фаулиран и оба пута прецизан са пенала. Контра Звезде, Блажич сам за три поена промашује, али Боби закуцава уз фаул. 4 поена 5 скокова. Андресон постиже прве поене преко Бобија. Лепа комбинација и акција Звезде, Џенкинс не погађа за три, затим ни Митровић после офанзивног скока не погађа. Гудаитис фаулира Бобија, Боби оба пута прецизан, 6 поена 5 скокова, Звезда води 7-10. Цирбес на паркету уместо Бобија, а након сјајне асистенције Блажич не погађа. Милакнис кажњава, два поена. Сјајан Вилијамс два поена, 9-12. јанкунас постиже другу тројку, 12-12. Звезда има последњи напад, Вилијамс не погађа за три, крај првог дела.

Боби 6 поена 5 скокова.

2/4 (28-15)

Вилијамс, Џенкинс, Дангубић, Тејић, Цирбес на паркету. Гудаитис сигуран са пенала после Џенкинса, Дангубић узвраћа за два. Цирбес је уписао прве поене, након офанзивног скока, Звезда поново у предности. Одлична одбрана Звезде и након неколико покушаја Вилијамс креће сам поред двојице играча Жалгириса, фаулиран је, а Џенкинс прецизан са његове позиције. Звезда на плус 4, највећа предност на мечу, до сада. Гудаитис погађа, сигуран и Цирбес половичан са пенала. Чери сигуран са пенала, а затим и након украдене лопте сигуран у нападу Шери. Вилијамс не погађа за три, Звезда има већ 0/7. Доста грешака обе екипе у нападу, добра одбрана Звезде, Дангубић не погађа за три – 0/8. Андерсон погађа уз фаул, користи додатно бацање, 5п, 22-19 води Жалгирис, серија 6-0. Враћа се Боби на паркет. Тајмаут, Дејан Радоњић. Митровић не погађа, фаул Сонгаиле над Бобијем, затим и над Митровићем, а Јовић погађа тројку, прву Звездину након 9 покушаја! 22-22, 5 поена Стефана Јовића. Јанкунас 2/2 са пенала, 8 поена за њега. Калинић прави већ трћу чичну грешку, Звезда је врло брзо испунила бонус, Јанкунас поново прецизан оба пута и са 10 поена постаје први двоцифрени кошаркаш на мечу, 26-22 за Жалгирис. Нови скок за Бобија, нове промашене тројке и нови поени за Бобија. Блажич прави непотребан фаул, Милакнис прецизан оба пута са пенала, Жалгирис води 28-24. Форсира Звезда и шпревише за три поена, Јовић не погађа, 1712 шутира Зевзда за три. Одличан продор и поени за Андерсона. Тајмаут, Дејан Радоњић. Боби сигуран са пенала 10п 7ск, а Милакнис постиђе тројку. Жалгирис иде на плус 8, 34-26. Нова промашена тројка, нови фаул Блажича, нови поени Андерсона. Вене тројком две секунде пре краја доноси Жалгирису плус 13 за полувреме.

Звезда је поново пала средином друге четвртине и без икакве потребе форсира шут за три поена, 1/14. У два меча против Жалгириса, за сада, 1/33, што је недопустиво и за екипе нижелигаша. без створене, изграђене акције, без напада, Жалгирис се лако консолидовао и направио предност.

Боби 10п 7ск, Јовић 5п 2ск.

3/4 (11-28)

Вилијамс, Џенкинс, Калинић, Митровић и Боби на паркету, а друго полувреме отвара Калинић први поенима, кошем на други обруч. Џенкинс постиже тројку, серија Звезда 5-0 на самом старту. Тајмаут, Гинтарас Крапикас. Погађа и Митровић уз фаул Јанкунаса, не постиже додатно бацање, али у наредном нападу ни Вилијамс не погађа за три. Одличан Калинић у нападу, фаул Милакниса, Калинић има 2/2 са пенала, Звезда на минус 4, серија 9-0. Боби долази до 12 узастопног дабл-дабл учинка, 15 у Евролиги ове сезоне на 23 утакмице. Поени Јанкунаса и Милакниса, Жалгирис брзо долази до нових плус 8. Дангубић погађа тројку, трећа Звездина тројка, поени и за Митровића, а затим и Џенкинса, нова серија Звезде 7-0, 44-43 води Жалгирис. Боби је фаулиран, сигуран са пенала оба пута, 12п 11ск, Звезда води 45-44, серија 18-4 у другом полувемену. Добра одбрана Звезде, два брза фаула Дангубића. Два од два за Улановаса са пенала, али Џенкинс постиже тројку! Води Звезда! Погађа и Тејић, Звезда на плус 4. Гудаитис прецизан оба пута са пенала, 2 минута до краја трећег периода, 48-50. Сјајан Вилијамс за Цирбеса, 5 поена, води Звезда 48-52. Чери сигуран за три поена, 51-52. каква борба Митровића и Цирбеса, неколико пута на паркету су успели да задрже лопту, фаул над Дангубићем. Дангубић сигуран са пенала, Звезда има последњи напад у трећем периоду. Јовић је изнудио фаул, два бацања за Јовића. Јовић половичан, затим и рампа за Черија.

Боби 12п 11ск, Џенкинс 10п, Дангубић 7п.

4/4 (25-15)

Јовић, Блажич, Дангубић, Митровић и Цирбес на паркету, чери тројком отвара последњи период. Сјајан Јака Блажич, први поени из игре. Одличан продор, одлична финта. Феноменалан продор Черија, сјајно је пронашао постор на други обруч. Цирбес погађа, 7п. Тројка Блажича, Звезда на плус 6. Поени за Сонгаилу преко Митровића, затим и брза контра и поени за Черија. Тајмаут, Дејан Радоњић. Блажич не погађа, греши и Чери, затим нова грешка Блажича у контри. Џенкинс сигуран за два. Погађа Сонгаила и фаул Митровића, али ово је пример домаћинског суђења, прогледало се кроз прсте домаћима, лопта са стране. Чери погађа оба бацања, 64-64. Враћа се Боби у игру. Погађа Митровић некако. Калинић је пресекао пас, али Блажич сам на три не погађа, што Чери кажњава на другом обручу. Звезда шутира 5/20 за три поена, а Блажич једном сигуран за пенала. Звезда греши у контри, Јанкунас постиже трећу тројку, Жалгирис води 69-67. Боби 2/2 са пенала, 14п, 69-69. Јанкунас поново прецизан, Калинић не погађа. Боби сјајан у одбрани, али Вилијамс не погађа за три, беспотребан покушај. Чери alley oop за Андерсона и то минут пре краја меча. Сјајно, свака част. Калинић половичан са пенала, 73-70 за Жалгирис. Али, Милакнис постиже тројку и доноси Жалгирису победу.

Боби 14п 12ск, Џенкинс 12п.

Повезане вести

7 comments

marko апр 3, 2015 at 21:05

Zvezdi ce sut ( sa distance) doci glave! Jer smo mi, ocajno selektirana suterska ekipa! Jos kad dodamo da Kalinic, Dangubic i Blazic uzimaju previse suteva, a oni su sve samo ne suteri, dodjemo do zakljucka da nas sut moze pokopati… Ovako smo samo PREJAKI u reketu, ali dzaba kad sa distance retko kada pogadjamo! Nemamo konstantnog sutera, na koga uvek mozes da se oslonis… Na bekovskim linijama uglavnom imamo fizikalce, atlete, i borce, jedino je Dzenkins pokazivao znake da je pravi suter prosle sezone! Ove je krenuo katastrofalno lose, ali se u poslenje vreme popravlja sto je mozda i najvaznije…
sus. EL je zavrsena prica, jedino bi lepo i dobro bilo da pobedimo zbog S. Obradovica (ALBA) u sledecem kolu! Sledi nam ABA liga, i kidanje sa 100kom…

Reply
pera апр 3, 2015 at 20:59

Mislim da smo odigrali jednu utakmicu koju nismo želeli da dobijemo. Pre bih rekao da je odnos bio kao na treningu. Kao po navici zadnje dve lopte nema ko da smesti u koš. Dakle nemamo igrača odluke to sigurno ne može biti plej Wilijams od koga se izgleda očekuje tako nešto. Ne svidja mi se stanje izvršavanja obaveza i zainteresovanosti Kalinića koji je pao u formi a Mitrović ira neku svoju igru i ne podseća na sebe sa početka sezone. Da mi nismo previše umorni da u ovakvom stanju čekamo plej of ABA ili jednostavno krijemo način igre kako ćemo igrati protiv grobara. Premalo je Wilijams u igri a ostali igrači deluju nezainteresovano, možda na trenutak podsete na onaj tim koji je željan igre i trofeja. Nadam se da će ekipa reagovati onda kad je najpotrebnije i igrati mušku košarku tokom celog susreta. Cela sezona staje u nekakve tri četiri utakmice plej ofa ABA. Ko ima mu.. taj je pobednik ko nema pokojnik.

Reply
josif апр 3, 2015 at 21:20

Nemozes reci da delujemo nezainteresovano kada 3 cetvrtinu dobijemo 20 razlike,jednostavno neznamo u zavrsnicu da dobijemo utakmicu jer nemamo takvog igraca kakvog su oni imali u Milsknisu,niti Vilijams niti Dzenka to neumeju.Veliki doprinos porazu jos jednom ima Radonjic svojim rotacijama koje nijedanput nisu donele nista dobro.Vodimo +6,protivnik u nokdaunu a on vadi Vilijamsa i Bobija umesto da dotucemo protivnika on uvodi Jovica i Blazica i vraca ih u igru,na isti nacin smo izgubili 3-4 utakmice u ovoj fazi inace smo mogli biti kandidati za 1/4 finale.Mitrovic i Kalinic u padu forme a forsiraju nepotrebno uzimajuci kljucne suteve,sve u svemu zabrinjavajuce pred finis sezone.Pozz.MKD

Reply
pera апр 3, 2015 at 21:58

Ja mislim da smo mi sebi postavili cilj a to je plej of ABA lige. Šta si ti hteo da se pokidamo na nebitnoj utakmici. Ja sam zadovoljan samo što sam malo više očekivao od Kaline koji u poslednje vreme ne briljira kao obično i od povratnika Lazića, Wila, Tejića. Imamo još nedelju dana do dana D tako da tim mora da fizički da pun doprinos a emocije da sačuva za te utakmice koje slede. Čak mislim da i Bobana ne treba trošiti već pažljivo čuvati za najbitnije utakmice.

Reply
РУК апр 4, 2015 at 08:45

Није битно који је циљ био „зацртан“ на почетку сезоне, већ онај који се, као реална шанса, појавио у току сезоне. Губљење већ добијених утакмица због стално истих глупости и понављања слабости, и ето, нема нас међу осам најбољих…

Reply
josif апр 3, 2015 at 19:40

Pitam se samo jedno,dali Mitrovic i Blazic znaju sta igraju!Pozz.MKd

Reply
demax75 апр 3, 2015 at 19:36

Dokle vise Mitrovic?

Reply

Leave a Comment