Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Звезда у Зеленој шуми

Кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају са наступима у Топ 16 фази Евролиге. Црвено-бели немају више такмичарски мотив, али преко потребно искуство сакупљено у конкуренцији најбољих европских екипа биће велико оружје изабраника Дејана Радоњића пред највеће изазове ове сезоне.

Делегација Звезде ће и овог пута бити силно мотивисана и жељна надигравања, а нови изазов ће им бити нимало лак јер у петак од 18 часова и 45 минуту гостују Жалгирису, литванској екипи која је позната по веома незгодном домаћем терену.

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић истакао је да црвено-бели иду у Каунас са жељом да одиграју добар меч и покушају да узврате Жалгирису за пораз у Комбанк арени:

Очекује нас још једно, последње, гостовање у Евролиги и то у Каунасу. Жалгирис има једну победу више од нас, савладали су нас у Комбанк арени предвођени Андерсеном. Евидентно су показали и доказали свој квалитет у првом делу такмичења и успели су да нас надиграју. Остаће карактеристично то што смо имали лош шут споља, а били смо и ослабљени неиграњем Јовића, а убрзо и Дангубића. Противник је својим квалитетом све то искористио – на кратко је застао Радоњић, а потом додао:

Меч је без резултатског оптерећења и за нас и за Жалгирис. Путујемо у Каунас са жељом да одиграмо добру утакмицу – истакао је старатег црвено-белих који је потом причао о здравственом билтену у екипи:

Још није дефинитивно, имамо још два тренинга, али вероватно ћемо путовати са Вилијамсом и Лазићем. Вилијамс ће бити конкурентан, док је Лазић после паузе од 40 дана бити потребно времена како би се поново уграо и вратио на ниво који је показивао пре повреде. Остали су здрави и спремни – истакао је Радоњић који је потом наставио о стању Бранка Лазића:

Догодио се ударац на утакмици са Цедевитом. Могло је да буде и горе, али смо прошли са бољом варијантом.  Имали смо такву ситуацију, а искористили смо је на најбољи начин да га не уводимо у ситуацију која би довела нова оптерећења. Пауза је можда дужа него што је логично. На Купу је играо без тренинга. Желимо да он ипак постепено улази у ритам и због тога је пауза нешто дужа – рекао је Радоњић.

Тренер Црвене звезде Телеком је потом причао о мотивацији коју црвено-бели имају упркос томе што је меч без резултатског значаја:

Играмо против бившег првака Европе. Имају квалитет и искуство, једноставно не може бити недостатак мотивације. То довољно говори о томе да такмичарски прилазимо овом дуелу, исто тако ће бити и против Металца, а онда и са Панатинаикосом. Имамо утврђен распоред и понашамо се у складу са тим – истакао је Радоњић који је потом упитан да ли ће умор утицати на почетак плејофа АБА лиге:

Почетак плеј-офа је 14. априла. Умор неће имати утицај. Ми смо у таквом ритму читаве сезоне и до сада смо квалитетно одреаговали у таквим ситуацијама, можда  не најквалитетнијоом партијом, али смо побеђивали, док су неке друге екипе из Евролиге често губиле од слабијих тимова у домаћем шампионту. Чињеница је да је пут у Литванију тежак, али не размишљамо пуно о томе – рекао је тренер црвено-белих и онда додао да га радује што ће по свој прилици Звезда коначно одрадити тренинг у пуном саставу:

Тејић је под одређеним болом наставио, али је одиграо меч против Мега Лекса.  Тек треба то да буде пуни тренинг после Литваније. Лазић није адекватно спреман, не може да партиципира на целом тренингу. Лепо је што смо сву ти, а биће још лепше када тај тренинг буде у што дужем интервалу са свим играчима – закључио је Дејан Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment