Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоФлорбол

Флорбол: Тријумф Звезде против вечитог ривала на старту финалне серије

Флорбол тим Црвене звезде успешно је стартовао у финалној серији плеј-офа тријумфом против Партизана резултатом 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) у балону Спортско-рекреативног центра БАСК.

Црвено-бели су у првом мечу искористили предност домаћег терена, коју су стекли првом позицијом у лигашком делу сезоне. Ипак, до прве победе морали су добро да озноје дресове, јер је противник одолевао у прве две трећине које су завршене нерешеним резултатом. Звезда је у последњој деоници додала гас, сачувала мрежу, постигла два гола и повела у финалној серији са 1:0 у победама. Голове за наш тим постигли су Марко Петровић, Љубо Сузић и Душан Стојановић, а по једну асистенцију забележили су Љубо Сузић и Страхиња Аврамовић.

18088_941491372550274_7518707742007219126_n

Црвено-белима је ово био први меч у овосезонском плеј-офу, јер полуфинална серија против Шумадије није одиграна, пошто је противник одустао због финансијских проблема. Партизан је у другом полуфиналном двобоју славио против екипе Београда са 3:1 у победама.

Друга утакмица финала игра се у недељу у Падинској Скели, а домаћин је Партизан, док је трећи сусрет на програму 19. априла у балону СРЦ БАСК, када ће црвено-бели угостити вечитог ривала. Направљен је и договор клубова да се утакмице финалне серије због безбедности играју без гостујућих навијача, тако да апелујемо на присталице Црвене звезде да не долазе на другу утакмицу која се игра у недељу, већ да подрже свој клуб на трећем мечу финалне серије 19. априла.

Сваки евентуални инцидент био би погубан по клубове, јер је у питању спорт који је код нас још у повоју. Звезда не располаже финансијским средствима којима би надокнадила евентуалну штету власнику сале, јер и овако само великим ентузијазмом некако саставља крај са крајем. На путу до прве титуле првака, црвено-бели ће се потрудити да славе пред гостујућом публиком, а ако тако буде већ 19. априла имаће меч лопту на домаћем терену уз подршку својих фанова.

Повезане вести

Leave a Comment