Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Изванредан приступ

Кошаркаши Црвене звезде Телеком на убедљив начин започели су такмичење у Суперлиги. Изабраници Дејана Радоњића савладали су екипу Мега Лекса резултатом 107:83 у првом колу домаћег првенства. Иако су играли у специфичном амбијенту, пред празним трибинама београдског храма кошарке, црвено-бели ниједног тренутка нису скретали пажњу са терена, а како се утакмица приближавала крају појачавали су ритам и на крају су убедљиво тријумфовали.

zz11096566_916310458429851_4800699230136772886_n

Најкориснији играч у тријумфу Звезде био је Бобан Марјановић, који је био задовољан после још једне победе:

Стварно смо одиграли један добар меч. Прва четвртина и прво полувреме нису били баш толико сјајни, али на крају смо поправили одбрану и пружили добру партију. Мега има младу и веома добру екипу, али смо одиграли јако добар меч.

Шеф стручног штаба Дејан Радоњић сложио се са горостасним центром у оцени да су уводни минути меча протекли у врло ефикасној нападачкој кошарци:

Тај почетак утакмице генерално је одигран са слабијом одбраном. Мега је играла одлично и користила све ситуације да поентира. Оно што је њихов квалитет јесте игра у транзицији и игра на велики број поена. Ми смо у том делу у нападу држали контролу. У наставку смо поправили и одбрану и наставили добро да играмо у офанзиви. Погодили смо пар шутева споља, а добром игром у контранападу направили смо предност и славили. Сада се окрећемо дуелу против Жалгириса. Надамо се да ће у уторак сви играчи бити на тренингу после дуго времена и да ћемо моћи да вежбамо са комплетном екипом. То би нам било највеће задовољство и подстрек за оно што нас очекује – истакао је Радоњић и додао.

Мислим да смо играли одлично и да смо озбиљно приступили утакмици. Рекао сам да је Мега одличан тим, још јачи него док је трајало такмичење у АБА лиги. Требало нам је мало времена да обезвредимо њихов нападачки потенцијал. Успели смо то да урадимо иако смо играли са мањом ротацијом као и у сусрету са Албом у Берлину, где смо морали да се адаптирамо на новонасталу ситуацију. Сада смо, срећом, имали мало времена да се прилагодимо на тај недостатак и реакција је била добра. Имамо још два меча у Евролиги, а у наредном колу у Суперлиги гостујемо у Металцу. Без сумње, очекује нас изузетно тешко гостовање у Ваљеву. Оно на шта се у овом тренутку фокусирамо јесте повратак повређених играча у тренажни процес, а све оно што смо да сада направили желимо да искористимо и у наредним утакмицама.

На питање да ли је очекивао овако добру игру својих изабраника у ситуацији када екипа није била комплетна Радоњић је истакао:

Мислим да је добро што смо одиграли овако добар меч, али није нам ово први пут да играмо у некомплетном саставу. Тејић није био најспремнији, Лазић одсуствује дуго времена, сада није било и Маркуса… Углавном, било је доста ситуација током сезоне када смо реаговали квалитетно и у оваквим и сличним ситуацијама. Радује ме што је то још једном квалитетно урађено и надам се да ћемо добро одрадити посао у наредном периоду – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment