Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Убедљив пораз рукометашица у Крагујевцу

Рукометашице Црвене звезде поражене су против Радничког у Крагујевцу резултатом 14:37 у 17. колу Супер лиге Србије. Црвено-беле нису могле да се равноправно носе са прваком Србије због велике разлике у квалитету, па су доживеле још један врло убедљив пораз.

У првих осам минута гостујући тим је одолевао и заостајао само два гола (2:4), али је након тога уследила велика серија Крагујевчанки од 10:0 и све је било решено већ после 20 минута игре. Звезда је коначно успела да постигне гол преко капитена Катарине Манчић после чак 13 минута, али је домаћи састав на полувремену имао предност од 13 голова разлике (20:7). Одбрана Звезде није имала решење за расположену Анђелу Јањушевић, која је у првом полувремену постигла седам погодака.

zzMAR_60

У другом делу црвено-беле су поново ретко стизале до гола, па је разлика наставила вртоглаво да се повећава у корист браниоца титуле. У 41. минуту било је 28:8 и само се постављало питање којим ће резултатом Раднички на крају славити. Највећу предност домаћи тим је имао у 53. минуту после гола Јоване Дукић за 36:12, а црвено-беле су до краја успеле да смање на коначних 14:37.

zz mr

Најефикаснија а утакмици била је Анђела Јањушевић са 12 погодака, док су се по седам пута у стрелце уписале Ивана Пријовић и Јована Дукић. У тиму Црвене звезде по три гола су постигле Катарина Манчић, Анђела Гуџић и Војислава Ђорђевић.

Раднички – Црвена звезда 37:14 (20:7)

Крагујевац – Дворана: Језеро. Гледалаца: 200. Судије: Колак и Милошевић. Седмерци: Раднички 8 (6), Црвена звезда 1 (0). Искључења: Раднички 2, Црвена звезда 10 минута.

Раднички: Стајковић, Пријовић 7 (1), Танић 1, Радосављевић, Беговић, Милошевић 1 (1), Нишавић, Тошовић, Балаћ 4, Станисављевић 2, Рисовић, Дукић 7, Самаиловић 2, Даниловић 1, Јањушевић 12 (5).

Црвена звезда: Манчић 3, Гуџић 3, Ј. Ђорђевић 1, Ђокић 1, Анђелковић 1, В. Ђорђевић 3, Лежаја, Михајловић, Сикимић 1, Сујић 1, Антонић, Вуклиш.

Звезда је забележила и 16. пораз у сезони, док је Раднички задржао максималан учинак након 17. кола. Следећу утакмицу црвено-беле играју 1. априла у Београду против Наисе у заосталом сусрту 16. кола.

Повезане вести

Leave a Comment