Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Мега је традиционално неугодан ривал

Скор 24-2 у АБА лиги и убедљива прва позиција на крају лигашког дела регионалног такмичења, освојен Куп Радивоја Кораћа и изборен историјски пласман у Топ 16 фазу Евролиге разлози су за велико задовољство у табору црвено-белих. Ипак, времена за предах нема јер кошаркаши Црвене звезде Телеком већ у недељу од 19 часова дочекују Мега Лекс у првом колу Суперлиге Србије.

Традиционално неугодан ривал неће бити једини тежак посао изабраницима Дејана Радоњића јер ће се меч у дворани Пионир одиграти без присуства публике. Такође, требало би истаћи да Бранко Лазић неће наступити, док су Маркус Вилијамс и Марко Тејић под великим знаком питања и тек ће се непосредно пре утакмице знати да ли ће бити у саставу.

Капитен Лука Митровић истакао је пред утакмицу са Мега Лексом да су црвено-бели силно мотивисани да и домаће првенство започну тријумфално. Ипак, како сам истиче свестан је снаге ривала који се додатно појачао пред почетак Суперлиге Србије:

– Очекује нас почетак новог такмичења, Суперлиге Србије и сигурно да желимо да и то такмичење отворимо победом. Знамо колико мечеви који на први поглед не говоре то значе у некој каснијој борби за што бољу позицију у плејофу и да сваки кикс на домаћем терену и против оваквог противника може да доведе до тога да касније у плејофу немате предност домаћег терена. Због тога ћемо бити максимално фокусирани и сконцентрисани на сутрашњи меч, који ће бити још тежи јер ћемо играти пред празним трибинама на који нисмо навикли, али са којим смо се сусретали већ против Лаборал Куће и Левског на гостовању у АБА лиги – рекао је капитен црвено-белих, а потом додао:

– Екипа Мега Лекса изузетно амбициозно улази у ово такмичење, појачали су се у односу на претходни меч и на тај начин јасно показали амбицију да ураде нешто више осим пласмана у полуфинале. Неће бити лако, познато је да против екипе Мега играмо константно неизвесне мечеве тако да ћемо морати да се помучимо и зауставимо њихову игру у транзицији која је иначе највећа опасност по нас. Желимо да дисциплинованом игром забележимо тријумф, отворимо ово такмичење на прави начин и направимо увертиру за оно што нас очекује, а то је полуфинале АБА лиге – закључио је Митровић.

Повезане вести

Leave a Comment