Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Dejo i Ljupko brzo odgovorili Zečeviću

Dizanje pehara posle pobede nad Olimpikom

Posle izjave nekadašnjeg generalnog sekretara komšijskog kluba Žarka Zečevića, u kojoj je pokušao da izjednači uspeh Crvene zvezde kada je osvojila KEŠ i nedavni ulazak Partizana u grupnu fazu istog takmičenja, reagovali su Dejan Savićević i Ljupko Petrović.

„To je njegovo mišljenje. Moje je naravno drugačije. Osvojiti Kup šampiona daleko je veći uspeh nego danas ući među 32 ekipe Lige šampiona. Ubeđen sam da bi ta moja zlatna generacija Crvene zvezde iz Barija i danas igrala ravnopravno sa najjačim klubovima Lige šampiona. Bez problema bismo stigli do finala, ma i osvojili trofej“, rekao je Savićević.

„Ako se mogu porediti babe i žabe, onda je to to. Ne treba se baviti takvim stvarima, odnosno minimalizovati veliki uspeh Crvene zvezde te 1991. godine. Jednostavno, to ne može da se upoređuje. Nema dileme da je ulazak Partizana u Ligu šampiona veliki uspeh. Njima to znači mnogo. Opet, malo naših timova može da se podiči da je igralo i osvojilo najveće evropsko takmičenje“, izjavio je Ljupko petrović.

Jasno nam je da komšije nikada neće preboleti uspehe Zvezde sa početka 90-tih godina, ali pokušaj da izjednače svoje pobede nad Helsinkijem, Pjunikom i Anderlehtom sa Zvezdinim pobedama nad Bajernom, Olimpikom, Grashopersom, Dinamom i Rendžersom je jednostavno smešan, i sam po sebi govori dovoljno o onima koji pričaju ovakve stvari.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.