Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Лоше прво полувреме коштало Звезду победе у Берлину и поред фантастичног европског краља, Бобија!

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Берлину од Албе , иако су стигли чак 19 поена минуса у другој четвртини. Јако лоше прво полувреме и чак 14 изгубљених лопти у првом полувремену коштали су Звезду тријумфа. Боби Марјановић феноменалан, нови дабл-дабл учинак 27п 10ск уз 40 индексних поена, сјајан је био и Џенкинс 19п, творац повратка уз Бобија. Велики пех за Звезду је повреда Маркуса Вилијамса већ у петом минуту меча, и искрено се надамо да није ништа озбиљно. На крају, Алба слави нову победу и наставља трку за Топ8.

Звезда јако лоша у првом полувремену, па је Алби било довољно да само казни грешке црвено-белих да би дошли до велике предности. Велики пех и шок се десио већ у петом минуту меча, када се повредио Маркус Вилијамс након шута за три поена, када је незгодно доскочио. Након тога, Звезда без асистенције, без игре. Једину светлу тачку представљао је, ко други него Боби Марјановић. Чак 14 изгубљених лопти, 4 на својој половини, уз 0/8 за три поена наспрам 5 изгубљених лопти Албе, 7 освојених, 10 асистенција и 3/7 за три.

У наставку, Звезда на коју смо навикли. Уз Марјановића, Џенкинс је повукао конце игре и Звезда стиже од -19 до изједначења. Само у трећој четвртини Црвена звезда је постигла 27 поена, а за цело прво полувреме 22. Јовић је доста поправио утисак, а кренуле су и тројке. Добром одбраном, али са минимумом грешака, на самом старту последњег периода Звезда серијом 12-2 стиже до 61-61, али тада након брзоплетих грешки Јаке Блажича, Алба стиже до пресудне предности серијом 10-3, захваљујући Банићу и Ренфроу. На крају, у пенал завршници екипа коју предводи Саша Обрадовић смиренија и сигурнија слави победу, која је одржава у борби за четвртфинале Евролиге.

Црвена звезда 35 скокова (Марјановић и Митровић по 10), Алба 32. Изгубљене лопте, Црвена звезда 16 (14 у првом полувремену), Алба 15. За три, Звезда 4/19 (21%), Алба 5/14 (35%), за два Звезда 55%, Алба 53%.

Шта рећи за Бобија.. право је уживање гледати најбољег центра Европе у црвено-белом.

12. коло ТОП 16 фазе Евролиге

Алба – Црвена звезда Телеком 73-68 (22-9, 17-13, 20-27, 14-19)

„O2 World Arena“, Берлин

Гледалаца: 10.867

Судије: Ламоника, Фуфис, Перуга

Алба: Гифај 3, Кинг 3, Табу 8, Варгас, Банић 18, Рединг 8, Волфарт, Ренфро 13, Хемондс 2, Меклин 8, Фриз, Радошевић 10. Тренер: Саша Обрадовић

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 3ас 1укл, Ребић, Дангубић 2, Митровић 4п 10ск 2ас 3изл (1/4 за два, 0/6 за три), Блажич 2п 2ас 2изл, Калинић 3п 2ск 3изл (0/3 за три), Марјановић 27п 10ск 2бл (9/12 за два, 9/11 бацања) – индекс 40, Каплановић, Џенкинс 19п 3ас 1бл (5/8 за два, 2/6 за три), Јовић 9п 5ас 3ск 2укл 6изл (2/2 за три), Цирбес 2п. Тренер: Дејан Радоњић

1/4 (22-9)

Звезда започиње меч у петорци Вилијамс, Блажич, Калинић, Митровић и Марјановић, а Саша Обрадовић је припремио Хамондса, Ренфроа, Банића, Рединга и Радошевића. Марјановић је поенима отворио меч, а након неколико промашаја узвратио је Банић. Рединг, затим опет Боби, па Марко Банић закуцава. Након фаула Хемондса, Блажич не погађа слободна бацања. Вилијамс добар у одбрани, Митровић греши у контри, а Радошевић постиже прве поене, Алба води 8-4. Рединг не погађа са врха капице, Калинић сигуран у контри први његови поени. Банић сигуран, узвраћа за 10-6, Банић је сакупио шест поена. Блажичу је свиран фаул у нападу, а одмах га мења Џенкинс. Џенкинс, а затим ни Вилијамс не погађају. Вилијамс је остао на паркету, чини се да је био фаул. Звезда за три поена већ после пет минута игре има 0/4. Јовић је заменио Вилијамса, а Бобију је свиран фаул под кошем над Меклином, који је сигуран са пенала, Алба води 12-6. Ренфро постиже прву тројку за Албу из првог покушаја, за максималних плус 9 за Берлинце. Табу је успешан са пенала, Алба има двоцифрену предност, 17-6. Џенкинс узвраћа и прекида серију Албе од 15-2. Пуно Звезда греши у нападу, Табу кажњава тројком за 20-8. Боби половичан са пенала, али сјајан у одбрани, рампом је закуцао Волфарта, али у нападу промашаја Митровића, свиран је фаул у Бобију у скоку. Друга лична грешка, Цирбес на паркету а Јонас Волфарт оба пута промашује са пенала. Јовић прави нову грешку у додавању, Леон Радошевић прецизан. Звездина има псоледњи напад, који је истекао.

Много боља игра Албе, Звезда много греши, несигурно и без идеје у нападу. И већ у првој четвртини има 7 изгубљених лопти, уз 0/5 за три.

Боби 5п 4ск, Калинић и Џенкинс по 2.

2/4 (17-13)

Јовић, Џенкинс, Калинић, Митровић и Цирбес у игри. Јовић губи лопту поново, већ четврту, а Блажич је уместо њега на паркету. Леп продор и поени Џенкинса. Нова изгубљена лопа Звезде, Банић не кажњава, срећом. Џенкинс не погађа за три, али погађа Банић након асистенције Ренфроа. Џенкинс је преузео улогу организатора игре, а Митровић не постиже прву тројку за Звезду, 0/7. Радошевић сигуран, шести поен за Албиних плус 16, 26-11. Нови поени за Бобија са пенала, 7 поена. Подршка са трибина за црвено-беле не престаје. Рединг не погађа, Боби бележи нови скок, Блажич је фаулиран, а Меклин добар у одбрани, пресекао је пас Калинића ка Бобију. Хемондс враћа грешку, прави кораке. Нови, одличан продор Џенкинса, шест поена. Фаул Ренфроа, Џенкинс једном сигуран. Ренфро краде лопту Џенкинсу, који прави фаул над Меклином. Оба пута сигуран Меклин. Звезда губи нову лопту на својој половини, велики проблем имају црвено-бели да изнесу лопту. Греши и Алба, Марјановић не погађа на први обруч. 12 изгубљенох лопти, 4 на својој половини имају црвено-бели за 16 минута игре. Дангубић постиже прве поене, 9-4 за Звезду у другом периоду. Узвраћа Рединг, Алба води 30-18. Мали број поена. Нови промашај Митровића за три поена, а Ренфро погађа уз фаул Калинића. Ренфро не погађа са пенала, али Гифај погађа за три. Звезда поново греши у нападу, Алба има прилику да се осетно одвоји већ на полувремену. Гифај је фаулирао Марјановића. Прецизан Боби са пенала оба пута, 9 поена. Банић из окрета погађа, 10 поена, први двоцифрени играч на утакмици. Боби погађа шест секунди пре краја полувремена, једина светла тачка у Звезди, сјајан као и увек. Али, Алекс Ренфро је бржи од сирене за 39-22.

На полувремену,црвено-бели имају 14 изгубљених лопт и и 0/8 у покушају за три поена, што је директан узрок Албине предности. Од изласка Маркуса Вилијамса, средином прве четвртине, Црвена звезда нема нити једну асистенцију, нити једну изгубљену лопту. На другој страни, АЛба поред шест изгубљених лопти, има 7 освојених лопти, 10 асистенција и 3/7 за три.

Боби 11п 6ск, Џенкинс 7п, Калинић и Дангубић по 2.

3/4 (20-27)

Јовић, Џенкинс, Калинић, Митровић и Марјановић на паркету. Погодио је Боби са пенала, затим и Радошевић уз звуком сирене и Хемондс, а Џенкинс и Митровић нису успели да погоде прву тројку за Звезду, 0/10. Јовић коначно погађа тројку за Звезду, Меклин узвраћа са два пеона. Сјајна блокада Џенкинса! Јовић погађа у контри, 5 поена. Сјајан Џенкинс. Тројка Џенкинса, Серија Звезде 7-2, Обрадовић тражи тајмаут.  Кинг са звуком сирене, враћа тројку. Боби сјајан на другој страни, од таблу за 15 поена. Банић сигуран, наставља одлично шутерско вече, 12 поена. Јовић, нова тројка! 8 поена, свих осам у трећој четвртини. Јовић краде лопту, Џенкинс 12 поен, нова серија Звезде. И новом тројком Табу прекида серију, 53-39. Интезивна игра, 17-14 за Звезду. Техничку грешку је добио Варгас, Калинић погодио бацање, а Боби исправља Митровића у нападу. Џенкинс је фаулиран, одличан продор поред тројице играча Албе, Табу је направио фаул. Џенкинс једном сигуран, 13 поена. Звезда је постигла за полувреме 22, а за седам минута у трећем периоду – 21. Џенкинс одличан у одбрани, Боби 19 поена, још скок недостаје за нови дабл-дабл. Серија Звезде 6-0, овог пута Ренфро не прекида тројком. Рединг погађа после дугог поста, Алба поново на плус 10, 55-45. Боби наставља да терорише Албу, 21 поен. Ренфро иде до краја, закуцава за девети поен. Али, сјајан је Боби 23 поен. Демонстрација доминације најбољег центра Европе. Фаул Цирбеса, Банић погађа уз фаул, штета.

Јовић и Џенкинс су доста поправили утисак Звезде у наставку меча и придружили се Марјановићу.

Боби 23п 9ск, Џенкинс 13, Јовић 8п 2ск 3ас 2укл 5изл.

4/4 (14-19)

Џенкинс, Блажич, Дангубић, Митровић, Цирбес на паркету у последњој четвртини. Џенкинс сигуран са своје позиције, а Гифај после приговора добија техничку грешку. Џенкинс користи додатно бацање, 16 поена. Не погађа Џенкинс, затим ни Дангубић и Митровић, али Цирбес из одбојке сигуран. Џенкинс краде лопту и асистира Блажичу, Звезда на -3! Серија Звезде 7-0 на старту последњег периода, сјајна одбрана враћа Звезду у живот. Први поени Луке Митровића, Звездних 9-0 за 59-58 за Албу. Банић прекида Звездину серију. Две грешке Блажича, исправља Џенкинс! Тројка, 19 поен, 61-61! Џенкинс прави четврту личну грешку, Радошевић погађа уз фаул, али не и додатно бацање. Фаул Јовића, два пенала за Ренфроа. Сигуран Ренфро са пенала, Алба на плус 4. 65-61. Рединг за Ренфроа, лепа комбинација, серија Албе 6-0. Али, Боби Марјановић закуцава након асистенције Јовића, уз фаул. Сигуран са пенала, 26 поена, индекс тренутно 38. Банић сигуран са пенала, 18 поена. Банић и Ренфро одржавају Албину предност. Брзоплета Звезда, не погађа Дангубић, а Боби долази до новог дабл-дабл учинка, 26п 10ск. Грешка Калинића у вођењу, плус 5 за Алба на два минута до краја. Каква грешка Џенкинса… украо је лопту, кренуо у контру и промашио улаз. Погађа Реџи Рединг, 71-64 за Албу. Тајмаут, Радоњић. Боби и Јовић сигурни по једном са линије пенала. Јовић греши, Калинић прави фаул. Алба смирена и сигурна у пенал завршници и слави нову победу.

Боби 27п 10ск, Џенкинс 19п, Јовић 9п 4ас 3ск 2ул 6изл.

Повезане вести

13 comments

marko мар 26, 2015 at 22:44

Dobro je sto se Dzenkisn polako vraca u formu! Lose je sto se ostatak ekipe sem Marjanovica i Vilijamsa raspada! :/

Reply
pera мар 26, 2015 at 22:19

Ovi što du dosad lupali gluposti nisu bitni. Utisak sa ove nebitne rezultatski utakmice je da smo prvo sa slabim otvaranjem i nagovestili kraj utakmice. Onda smo se malo otreznili i rešili da pokažemo domačinu da namo da igramo košarku i dovoljno za utakmicu u kojoj je trebao Saša Obradović da dobije a nama je svejedno. Meni je palo za oko da je Radonja forsirao Mitrovića koji je imao najviše minuta a loptu nije pipnuo. Očigledno i njemu je jasno da je ovaj van forme. Mislim da je pametno da Luku odmore bar nedelju dana pre plej ofa ABA lige. Vidi se da nema snage da ga je sezona istrošila nema ga ni u napadu ni u odbrani. To se mora promeniti i posle nedelje dana laganih treninga ponovo punom parom do kraja. Sada je najvažnije odigrati ABA polufinale kako treba. Nije tačno da ne igramo ništa. Ako podignemo nivo odgovornosti za te utakmice žalim slučaj što ćemo neke razočarati ali grobari nemaju šanse sa ovom ekipom.

Reply
losmi мар 26, 2015 at 23:37

Slusaj Pero, ti si kao i nas trener totalna neznalica… Umorio se kapiten i decko od 21 godine??? Pa ako se umorio onda i nije za Zvezdu…. Neka ide u gerontoloski ili neka sedi kod kuce…. Jel ti shvatas covece da je on kapiten??? Jel ti razumes tu ulogu??? Jel znas sta ce juneca glava, Macvan, da nam radi zbog toga sto je on umoran???? Pa razvalice nam bulju da ce nas boleti kao da imamo suljeve… A kazes Radonja proba nesto?? Sto za pocetak ne proba da nauce da sutiraju sa poludistance, da sutiraju slobodnjake, da malo razmisljaju u napadu, da nauce jos neku akciju osim one njegove najbolje uigrane… Ja tebi, ti meni, pa ja opet tebi i onda ti Bobiju ili das meni da ja dam Bobiju… Zbog takvih kao sto si ti i trener nam Radonjic u junu ce biti katanac na Mali Kalemegdan.. Mars marvo…. Radonjicu vaj ga du..

Reply
pera мар 27, 2015 at 16:27

Za početak ja nikog nisam vredjao a dalje verovatno imam više godina igranja košarke nego neki životnih godina. Prijatelju kako misliš da neko tokom cele sezone može da drži isti nivo forme. Kukali ste na početnu sezone da Djenka slabo pogadja a dečko je ekstra igrač i svi koji znaju košarku to vide. Ovde neko pokuša da omalovaži igre Jovića a on dečko realno razvaljuje jer osim Tea koji je genije mi boljeg pleja nemamo u Srbiji. Dečko zna sve u košarci samo ga neko treba da tera da ide na ulaze ali on ima prioritetni zadatak da hrani Bobija loptama. Uostalom pokazali su momci u trećoj četvrtini ko su i šta su. Misliš li da je jednostavno stići 19 razlike protiv ekipe gde je dve trećine igrača crne puti. Varaš se. Ni meni se nije svidjalo na početku to kako je prvi deo sezone Radonja vodio tim jer smo gubili utakmice uvek na jedan posed ali smo ih počeli dobijati i to bez najboljeg igrača Wilijamsa koga očigledno iz nekog razloga i trener štedi jer mu je najbitniji u tim mečevima ABA lige. Ja sam samo hteo da ukažem na blagi pad forme nekih igrača a smatram da i oni sami a i trener to vide i da znaju kako se to otklanja a na kraju krajeva prva utakmica se igra 14 aprila i ima dovoljno vremena da se to dovede u red. Mislim da koristiš preoštre reči prema igračima koji treba da se obožavaju zbog napora i onoga što su kroz sezonu pružili igrajući svaka tri dana utakmicu. Ko je to igrao zna da je veoma teško ali i veoma bogato iskustvo. I još nešto što ti veličaš Mačvana aj da se kladimo da loptu neće pipnuti tamo gde treba da igra pod košem. Prošlo vreme prijatelju pomenuti može da pogodi neku trojku jer je igrač izmedju krila i četvorke. Tvrdim da ako odmorimo Luku da će Mačvana staviti u džep uostalom Kalina će igrati na njega tako da ovaj neće mnogo košarke videti. Nije isto igrati utakmice kao poslednji derbi kada su se sklanjali malom Milutinovu jer su realno proračunali da je bolje da debeli dobije i neko ih je ubedio da je to dobro za srpsku košarku i ove koje slede. Ovde se cepa a tim je pokazao da kada treba grize. Što se šuta tiče i to ne može svaki dan ali dobro uigran tim to dobije na drugu stranu. Mi samo moramo da budemo smireni i aktivni u igri da na sve i svašta odgovaramo istom merom. Mislim da ne treba praviti negativnu atmosveru pred te utakmice već podržati tim koji svojim kvalitetom ovo mora i može sigurno da dobije. Ovo je kraj sezone i mi moramo da smo svi uz tim ko to ne želi ne mora i da odmaže.

Reply
josif мар 27, 2015 at 17:24

Uglavnom si sve dobro rekao sem segmenta gde kazes da Jovic razvaljuje!Gde i sta razvaljuje mi nije jasno,jedino sto je juce razvaljivao je Zvezdina igra,6-7 izgubljenih lopti i par asistencija u autu,pribrao se malo u drugom delu ali sve u svemu ima jos mnogo da uci.Pozz,MKD

Reply
pera мар 27, 2015 at 19:33

Za Jovića nije uopšte laskanje jer momak sa dva metra ima sve što treba da ima plej njegove visine i okretniji je od sličnih i igra odbranu odlično a mislim da zaboravljate da ove utakmice u Evro ligi poslednjih mesec dana što je Zvezda dobila vodio je najveći deo upravo Jović. Kažem dečka treba usmeriti da više koristi svoj ulaz pre svega u desnu stranu jer je tamo slobodniji i da baci još poneku trojku po utakmici jer to može. Ovde se radi o odgovornom momku koji ispunjava zahteve trenera a uz to ima intelekt da proigra idealne lopte. Što ne brojite njegove takve poteze nego ste se uhvatili za prve dve tri lopte posle kojih je i sam tražio izmenu da se sabere i nastavio da vodi odlično utakmicu. Samo zlobni ne vide da je on stalno napredovao kroz sezonu. Stoji da Luka nije u formi ali ima još četiri utakmice od kojih bi trebao da bar dve preskoči i fizički se vrati u takmičenje. Zaboravljate da smo igrali bez Lazića a ovu protiv Albe i bez Tejića koji odigra bar 10 minuta dovoljno da Luka uhvati vazduh. Ne sumnjam da će ekipa biti ful za ove mečeve sa Partizanom samo mislim da stručni štab ima mnogo posla da pripremi mečeve i da na bezobrazluk odgovori istom merom samo tako može kvalitet da pobedi. U suprotnom budemo li ponizni kao prošle godine debeli će napraviti pir. Videli smo da je u stanju svakakve gluposti da radi na utakmicama plej ofa.

josif мар 26, 2015 at 22:18

Kriminalna igra Kalinica,Blazica,Mitrovica i Jovica!Sa dva igraca se nemoze dobiti Alba u Berlinu,drugo poluvreme smo odigrali puno bolje ali smo opet pokazali osnovno neznanje i nepotrebno panicaranje.ovaj poraz sam po sebi neznaci nista ali zabrinjava losa igra i to u kontinuitetu Blazica i Mitrovica a od njih se puno ocekuje,Kalinic je nadam se imao samo los dan dok Jovic bolje i nemoze.Radonjic je posebna prica.Pozz.MKD

Reply
losmi мар 26, 2015 at 21:50

Radonjica poslati na odmor u Podgoricu, i na sednici vlade ga proglasiti pesonom non grata, a Mitrovicu postaviti nanogicu i zabraniti prilaz Malom Kalemegdanu i Pioniru za sva vremena…

Reply
losmi мар 26, 2015 at 21:39

Ovo je sramota…. Mi smo obicna sprdnja od kluba….. Mi nismo ni ekipa za sparing a kamoli za takmicarski mec…. Kosarka koju mi igramo je na nivou gradske lige, nesto malo bolje od basketa ispred zgrade…. Steta, a mozda i nije, jer klub koji igra ovakvu kosarku i ne zasluzuje nista bolje od katanca.. A to nam sledi jer sa ovom igrom nemamo cemu da se nadamo protiv onih Dukljaninovih bandita….

Reply
losmi мар 26, 2015 at 21:13

Ako nam Covic dozvoli da pobedimo FMP, to ce biti jedina nasa pobeda do kraja sezone… Radonjicu sram te i stid bilo, odlazi vise da te ne gledamo.. Pa covece upropasti nas…. Imas li oci jer mozga svakako nemas… Idi vise…..

Reply
demax75 мар 27, 2015 at 01:01

Koji si ti debil

Reply
marko мар 26, 2015 at 21:08

Eh da imamo trenera, pa da vidimo i neku akciju, sam spustanje lopte Marjanovicu!
Lagano ce nas dobiti svaka ozbiljnija ekipa, koja igra zonu… Skupe se oko Marjanovica, svesno jer znaju da nasi ne mogu da pogode nista iz daljine i cepaj! Tuga!
Ne utakmica nije nebitna! Svako ko na ovo gleda kao nebitnu utakmicu, lazno tesi sebe!

Reply
РУК мар 26, 2015 at 21:00

Променио сам канал, не могу више да гледам ови идиотску игру.

Reply

Leave a Comment