Moja Crvena Zvezda
FeaturedАлександарБлоговиВажноНајновије

Након скандалозног текста, кажњен новинар Спорта!

У време таблоида, жуте штампе, наручених текстова и великог броја пристрасних и острашћених новинара, мали је број штампаних медија и интернет портала који се могу назвати професионалним и објективним.

Некадашњи великани падају на ниске гране и све више се уклапају у сивило. Једна од новина која је имала кредибилитет и углед, „Данас“ показао је пре неког времена кроз текст једног свог новинара да полако губи од онога што је некад имала, о чему смо већ писали. Бројни спортски листови понашају се слично, а неки од оних који се и данас сматрају „великим“ су дефинитивно „Политика“, „Вечерње новости“ и… Да ли можемо издвојити још некога?

Данас су „Новости“, на свом порталу, у тексту о свеже смењеном тренеру Партизана, Марку Николићу, изнели веома опасну и озбиљну оптужбу, а кроз њу је имплицитно „прозвана“ и Црвена звезда. Бројни навијачи на друштвеним мрежама су реаговали. Са разлогом. Наиме, након врло емотивног растанка са тренером Партизанам путем писане (или куцане) речи, савесни и објективни новинар написао је нешто што је изазвало буру међу Звездиним навијачима. Ради се о следећој реченици:

novosti

Да ли је дотични новинар желео да каже да је Црвена звезда на непоштен начин освојила титулу у прошлој сезони? То ће морати да појасне људи из уредништва „Вечерњих новости“ и човек који је аутор ових редова. Уколико, као по правилу из прошлости, спорна реченица или читав текст након приговора читалаца не буду уклоњени.

Чак ни сајтови посвећени искључиво Црвеној звезди, међу којима је и наш портал, нису са толиком субјективношћу и пристрасношћу писали о сличним стварима, па не треба истицати колико то не приличи новинару који пише за поменути угледни лист. Или лист који је то био.

Биле једном једне велике „Новости“.

На текст који смо јуче објавили, и након којег је са сајта „Новости“ склоњен спорни део, додајемо и то да је новинар који је био аутор кажњен. Како сазнајемо из извора блиских компанији „Новости“ он је добио казну и упозорење да ће у случају сличног испада казна бити радикалнија.

Повезане вести

5 comments

Goran Holland мар 26, 2015 at 13:36

Ja ne znam sta je potrebno da neko konacno uoci koliku mrznju sire pojedini ljudi okrenuti SD partizan.Evo prostog primera sukoba izmedju KK tj Covica i DV…Covic izjavi kako su stariji i iskusniji za jednu godinu i da treba stati i ostati na sportskim okvirima jer sirenje mrznje i pravljenju naelektrisanje atmosfere ne donose dobro nikom.
Onda Vujosevic kao papagaj pre i posle toga oko para i pritisaka politicara,Zvezdinim nekim kriminalnim radnjama i sl.I onda novinari kazu kako Covic izaziva Vujosevica..Sami smo braco krivi sto se nismo pobunili jer su ovi preko brda navikli da dolaze svakako do trofeja ukljucujuci i svoju propagandnu masineriju.Poslusajte onog Pantica iz dodjite na stadion pa ce vam sve biti jasno.Andjus je pica sa dva lica ali zna da se zalozi za Zvezdu kad se najmanje ocekuje.

Reply
KolaNi мар 26, 2015 at 12:45

Znate koliko me to zanima,ja znam da smo bili sampioni a sta pisu neki ‘novinari’ to me ne interesuje nimalo,s tim sto se slazem sa vama da je ovo skandalozno..

Reply
Realno мар 26, 2015 at 12:54

Itekako je vazno, jer sa druge strane nikada nije omalovazavane partizanove titule kao zvezdine letos i sve do danas. Novinari koji prate partizan su ostrasceni previse.

Reply
Realno мар 26, 2015 at 12:36

Tekst je pisao Zoran Ivkovic iz Sporta koji vec par godina pise slicne tekstove , samo sto vi tek sada primecujete, jer ste slepci…

Reply
Goran Holland мар 26, 2015 at 13:38

Nismo mi slepci druze…jedino ako sebe predstavljas to je drugo.Jeis redak napisoa protiv istog?predpostavljam nisi pa se neoglasavaj!

Reply

Leave a Comment