Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: „Верујем да ћемо и следеће сезоне играти Евролигу“

Шеф струке нашег КК, Дејан Радошић, у разговору за „Спорт“ изнео је своје утиске поводом завршетка АБА лиге и предстојећих утакмица полуфинала плеј-офа.

„Од првог дана смо добрим играма заузели прву позицију и ту смо се задржали, иако смо имали огромну потрошњу и велики број тешких мечева. Несумњиво, велика потрошња у евролигашким мечевима је могла да донесе и осцилације у игри. Међутим, тако нешто смо успели да избегнемо. Оно што је карактеристично за лигашки део АБА је да смо, када је било битно, играли добро. Међутим, и у моментима када је све било решено били смо на више него задовољавајућем нивоу“ истакао је Радоњић за „Спорт“.

У борби за Евролигу препрека је Партизан.

„Сви резултати ове сезоне и у АБА лиги и на финалном турниру Купа против Партизана су разлог због кога верујем да ћемо и следеће сезоне играти Евролигу. Имамо пет јаких утакмица до полуфинала. Од тога три у Евролиги (Алба, Жалгирис и Панатинаикос) и две у Суперлиги против наших екипа које су играле АБА лигу (Мега Лекс и Металац). Радује ме ситуација и стање у екипи. Имамо двадесетак дана до старта те серије, урадићемо све да на најбољи могући начин, потпуно спремни, дочекамо полуфинале. Лазић би требало до тада да буде спреман, да одигра пар утакмица. Од следеће недеље га очекујем у тренингу са екипом и да га видимо у тиму. Битно је да одигра неки меч до тада.“

Радоњић верује да ће Будућност успети да се избори за финале.

„Будућност је изборила право да има предност домаћег терена и чини ми се да ће то знати да искористе.“

Повезане вести

1 comment

pera мар 25, 2015 at 07:53

Verujemo i mi ali da bi se to desilo od ovog trenutka sve utakmice koje slede ako se ne varam njih 5 du nebitne. Mora se napraviti debela analiza protivnika i šta on može i ne može da odigra. Pogotovo analiza prošlogodišnjih utakmica finala plej ofa sa nestašlucima debelog jer će sada kada su slabiji biti i beskrupulozniji. Znaju oni dobro da ako ih sada preskočimo idu u drugu ligu prioriteta. Njihova potonja kukanja neće imati efekta jer su poraženi na terenu. Mora se za ovih nepunih mesec dana napraviti taktika za dobijanje protivnika. I oni imaju dovoljno vremena da razigraju pleja te se mora priznati da ta igra sa vižljastim plejem može biti veoma iznenadjujuća. Dovedite malog Novaka konačno u Zvezdu jer to što je igrao krajem sezone je obećavajuće da se iz njega može dobiti igrač sličnih kvaliteta kao Bogdan Bogdanović. Uz dobar rad i rasterećenje od tenzija koje ga prate poslednej godine i konačno u svom klubu biće bingo naredne sezone sigurno.

Reply

Leave a Comment