Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Милијаша, Тошића, Субашића, Кадуа, Калуђеровића, Караклајића, Лишчевића и Ђокића

Још један врло ефикасан викенд некадашњих чланова црвено-белих и седам потпуно нових стрелаца у односу на претходну седмицу уз Андрију Калуђеровића који је поново затресао мрежу у дресу аустралијског Бризбејна. Ненад Милијаш је постигао ефектан гол са велике удаљености за Хебеи у другој кинеској лиги, док је Душко Тошић главом забележио први гол за Генчлербирлиги ове сезоне. Бранимир Субашић је био стрелац за Манису, Каду за Шериф из Тираспоља, док су на српским теренима мреже тресли Никола Караклајић (Вождовац), Златко Лишчевић (ОФК Београд) и Душан Ђокић (Земун).

Италија

Серија А

Лацио – Верона 2:0

Шестом узастопном победом у шампионату небеско-плави су направили велики корак ка квалификацијама за Лигу шампиона, јер тренутно заузимају треће место са 52 бода. Ако до краја шампионата престигну другопласирану Рому, која тренутно има бод више, могу и директно у елитно такмичење. Голове против Вероне постигли су Фелипе Андерсон и Антонио Кандрева, а Душан Баста је још једном одиграо цео меч и асистирао Бразилцу код водећег гола у четвртом минуту. Повратак на терен Филипа Ђорђевића очекује се средином следећег месеца. Бошко Јанковић није играо на овом мечу, па је и то био један од разлога слабије партије Вероне, која је прекинула серију од четири утакмице без пораза, и сада заузима 15. место са 32 бода.

Удинезе -Фиорентина 2:2

Утакмицу на Фријулију обележили су преокрети. Домаћи су водили након првих 45 минута, да би у наставку Марио Гомез за само три минута преокренуо са два гола. Бод екипи чији је помоћни тренер Дејан Станковић донео је Грк Панајотис Коне. Цео меч за екипу из Фиренце одиграо је Ненад Томовић, а његов тим након 28. кола заузима шесто место са 46 бодова, док је Удинезе на 13. позицији.

Сампдорија – Интер 1:0

Синиша Михајловић је надмудрио свог некадашњег сарадника Роберта Манћинија. Гол одлуке постигао је Едер у 65. минуту, а Ђеновљани су се четвртом узастопном победом пробили на четврто место са 48 бодова. За Интер је цео меч одиграо Немања Видић и зарадио жути картон у 31. минуту, док је Здравко Кузмановић сломио руку у претходном сусрету и паузирађе у наредних четири до шест недеља. Неро-азури су на 10. позицији са 37 бодова и чини се да град Милано следеће сезоне неће имати представника у Европи.

Парма – Торино 0:2

Парма и поред финансијског колапса и даље учествује у Серији А, захваљујући доброј вољи челника лиге и осталих клубова, али је практично већ друголигаш. Торино је другом узастопном победом избио на седмо место са 39 бодова, а меч је са клупе посматрао Никола Максимовић.

Кјево – Палермо 1:0

Милан Милановић стандардно седи на клупи Сицилијанаца. Тако је било и на гостовању у Верони, где су “летећи магарци“ славили минималну победу голом Алберта Палоскија у 35. минуту. Палермо је остао на 11. месту са 35 освојених бодова.

Серија Б

Варезе – Фрозиноне 1:4

Урош Ћосић је одиграо целу утакмицу за Фрозиноне, а његов тим се убедљивом победом у Варезеу пробио на четврто место са само два бода мање од другопласиране Болоње, која је тренутно на месту које води у елитни ранг. Задатак им је био олакшан после црвеног картона искусног Данијелеа Кортија у 12. минуту.

Виртус Ентела – Катанија 2:0

Филип Јанковић није улазио у игру са клупе за госте, који су овим поразом и серијом без победе, која траје од 31. јануара, пали на 20. место које води у нижи ранг.

Енглеска

Премијер лига

Хал – Челзи 2:3

Немања Матић је претходних дана био изложен критици острвских медија због грубих стартова у претходном мечу, али Жозе Мурињо није имао такво мишљење, па је српски репрезентативац одиграо цео сусрет и добио жути картон у 89. минуту. Победу лондонском клубу донео је Лоик Реми голом у 77. минуту, па је Челзи задржао шест бодова предности у односу на Манчестер Сити уз меч мање.

Манчестер Сити – Вест Бромвич Албион 3:0

Александар Коларов због повреде није био у саставу домаћих, који су били убедљиви против екипе из Бирмингема. Голове су постигли Бони, Фернандо и Давид Силва, па је бранилац титуле остао шест корака иза Челзија.

Саутемптон – Барнли 2:0

Црвено-бели се полако враћају у форму после кризе, па су сада шести са 53 бода. Роналд Куман није указао прилику Филипу Ђуричићу да уђе у игру са клупе.

Чемпионшип

Кардиф – Бирмингем 2:0

Бирмингем је три кола без победе, а тренер Гери Ровет на гостовању у Велсу није пружио шансу Николи Жигићу, који је меч посматрао са клупе.

Чарлтон – Рединг 3:2

Стивен Хендерсон је и на овој утакмици чувао мрежу Чарлтона, тако да је Марко Дмитровић још једном остао на клупи за резерве, а његов клуб је другом узастопном победом избио на 11. место.

Шпанија

Примера

Сосиједад – Кордоба 3:1

Александар Пантић је већ у шестом минуту добио директан црвени картон у Сан Себастијану. Срушио је Агиречеа као последњи играч одбране, али то није спречило његову Кордобу да у 12. минуту поведе са 1:0 голом Румуна Флорина Андонеа. Сосиједад је у наставку преокренуо, а гости су имали потпуни распад система и још два црвена картона Ињига Лопеза у 81. и Данија Пиниљоса у 93. минуту. Ни нови тренер Хозе Ромеро, који је заменио Мирослава Ђукића, није прекинуо губитнички низ Кордобе, која је нанизала девет узастопних пораза и тешко ће избећи селидбу у нижи ранг.

Гранада – Еибар 0:0

Еибар је коначно прекинуо серију од осам пораза. Тренутно су 14. на табели са 28 бодова. Дејан Лекић није улазио у игру са клупе.

Француска

Лига 1

Тулуз – Бордо 2:1

Павле Нинков и Урош Спајић због повреда нису били у саставу Тулуза. Нинков има повреду мишића бедра, док Спајића мучи стопало. Тулуз је славио и без њих голом Камерунца Жана Кана-Бијика у 61. минуту. Нису изашли из опасне зоне, али су пришли седамнаестопласираном Лоријену на два бода.

Евијан – Монпеље 1:0

Евијан је без Милоша Нинковића славио на домаћем терену поготком Кларка Н’Сикулуа из ДР Конга пет минута пре краја, па су избили на 16. место са 35 бодова.

Русија

Премијер лига

Мордовија Саранск – Локомотива Москва 0:0

Екипа Миодрага “Грофа“ Божовића се вратила у Москву са бодом из Саранска. Због повреде препона у екипи није било Немање Пејчиновића, који последњих месеци због бројних озледа не конкурише за тим. Локомотива је склизнула на седмо место са 34 освојена бода.

Рубин – Ростов 2:0

Екипа из Казања је у последњих десетак минута постигла два гола и четвртом узастопном победом се пробила на четврто место са 36 бодова. Благој Георгијев је стандардно одиграо свих 90 минута за Рубин.

Португал

Примеира лига

Насионал – Порто 1:1

Порто је узео само бод на гостовању у Мадеири, али се приближио водећој Бенфици на три бода после њеног пораза на гостовању против Рио Авеа (1:2). Евандро је био стартер у екипи Порта, а заменио га је Колумбијац Хуан Кинтеро у 65. минуту.

Холандија

Ередивизија

Го Ахед Иглс – Витесе 0:2

Витесе је наставио фантастичну серију у последњих девет кола. Забележили су осам победа и реми, па се налазе на високом петом месту са 47 бодова. Урош Ђурђевић је ушао у игру за госте од 84. минута уместо Дениса Олиника, док Абиола Дауда поново није био у протоколу.

Цволе – Ексцелзиор 1:1

Ели Бабаљ је добио прилику да уђе у игру за Цволе тек у 87. минуту, када је заменио Јеспера Дроста. Домаћи су променљивом формом у последње време покварили пласман, па сада заузимају седмо место са 43 бода.

Грчка

Супер лига

Олимпијакос – Керкира 3:0

Лука Миливојевић је одиграо цео меч за црвено-беле из Пиреја, који су за 48 минута завршили посао против Керкире и повећали предност у односу на другопласирани Панатинаикос на девет бодова. Лука је и против Астерас Триполиса током прошле седмице одиграо свих 90 минута, па је после две победе предност Олимпијакоса знатно порасла, а “зеленима“ су уз то одузета и три бода.

Платанијас – Калони 1:0

Платанијас је забележио важну победу у борби за опстанак, али су тренутно три бода од првог изнад црте. Лука Милуновић је био на терену до 79. минута, када га је заменио Азрак Махамат.

Кипар

1. Дивизија – Лига за првака

Ермис – АЕК Ларнака 0:4

Фудбалери Ермиса били су немоћни против трећепласираног АЕК-а. Ифеани Оњило је одиграо цео меч, али није дошао до изражаја на овом сусрету. Ермис је шести на табели са 38 бодова.

Турска

Супер лига

Истанбул Башакшехир – Генчлербирлиги 3:1

Душко Тошић је довео госте у вођство ефектним голом главом у 68. минуту. Српски репрезентативац је одиграо цео меч и постигао свој првенац ове сезоне. Истанбул је преокренуо са три поготка у периоду од 84. до 94. минута, од којих су последња два била дело Бразилца Доке Мадуреире. Генчлербирлиги је сада девети са 32 бода.

Карабук – Коња 0:1

Репрезентативац Анголе Ђалма решио је утакмицу голом у 55. минуту, а за победнички састав је свих 90 минута играо Јагош Вуковић, па се његов клуб пробио на 10. место са 31 бодом.

Трабзон – Акхисар 2:0

Бруно Мезенга је играо до 73. минута када га је заменио искусни Грк Теофанис Гекас, али екипи на гостовању у Трабзону није помогло ни присуство на терену искусних асова Дидијеа Зокоре, Ломане Луа Луе и Рикарда Ваз Теа, а ни савети тренера Роберта Карлоса. Акхисар је пао на 12. место.

Баликесир – Ескишехир 4:1

Горан Чаушић је одиграо свих 90 минута за Ескишехир, али су убедљиво поражени на гостовању у 25. колу. Чаушићев тим је 15. на табели, али има лепу залиху – седам бодова више од првог испод црте.

1. Лига

Маниса – Шанлиурфа 1:2

Бранимир Субашић је довео Манису у вођство поготком у 20. минуту, али су гости преокренули у другом полувремену и голом Јеслимена у 94. минуту стигли до сва три бода. Поразу је кумовао и црвени картон Бариша у 49. минуту. Субашић је замењен у 67. минуту, док је Никола Микић одиграо целу утакмицу за Манису која је и даље у зони испадања са бодом мање од петнаестопласиране Буке. Субашићев водећи гол је на почетку снимка:

https://www.youtube.com/watch?v=Lft6hlMlB3Q

Денизли – Кајзери 1:3

Срђан Мијаиловић није био у саставу Кајзерија, који је овом победом задржао пет бодова предности у односу на другопласирану Адану.

Швајцарска

Супер лига

Јанг Бојс – Цирих 3:0

Милан Вилотић је одиграо целу утакмицу за домаћи тим и зарадио жути картон у 59. минуту. Гијом Оаро је трасирао пут ка победи са нова два гола, па је Јанг Бојс други са седам бодова иза водећег Базела.

Грасхоперс – Арау 3:1

Коначно је шансу за у екипи Арауа добио и Огњен Мудрински, али тек од 80. минута, када је заменио Луку Радичеа. Арау је и даље последњи са само 19 бодова у 25 кола.

Челенџ лига

Вил – Сервет 0:0

Марко Муслин је одиграо свих 90 минута за Вил. Одолели су против лидера на табели и тренутно су усамљени на петом месту са 31 бодом.

Мађарска

НБ 1

Ференцварош – МТК 2:0

Драган Вукмир није био у екипи МТК због црвеног картона у прошлом колу. Његов тим је и даље на другој позицији, али сада заостаје чак 10 бодова за водећим Видеотоном, док је Ференцварош трећи са бодом мање.

Дунајварош – Ђер 0:2

Никола Трајковић није био у саставу Ђера за ово гостовање, а његова екипа је победом задржала девето место.

Папа – Ниређихаза 0:1

Милан Богуновић је одиграо цео меч за домаћи тим, али су гости однели бодове, па је Папа пала на 13. место.

Молдавија

Дивизија Национала

Шериф – Зарја 6:0

Каду је одиграо цео меч за екипу из Тираспоља, постигао гол за 2:0 у 10. минуту, а у 38. добио жути картон. Био је врло запажен у новој победи Шерифа којом су остали на челу табеле са 39 бодова, колико има и Дачија. Ефектан гол Кадуа са дистанце је на снимку у акцији од 31. секунде:

Казахстан

Премијер лига

Атирау – Астана 1:1

Милош Трифуновић је играо до 75. минута за Атирау, док је у тиму Астане цео меч одиграо Немања Максимовић. Астана води после четири кола са 10 бодова, док је Атирау седми са пет бодова.

Азербејџан

Премијер лига

Баку – Симурк 0:3

Марко Станојевић није био у протоколу Симурка за гостовање у Бакуу. Симурк је овом победом стигао до 32 освојена бода у сезони и тренутно заузима пету позицију. Нефчи није имао утакмицу у овом колу, па је Саша Стаменковић имао слободан викенд.

Тунис

Лига 1

Бизертен – Стад Тунисијен 1:0

Екипа коју са клупе предводи Ратко Достанић прекинула је низ од три узастопна пораза и седмом победом у сезони остала на седмом месту са 32 бода.

Кина

КСЛ

Шангај Шенхуа – Тјанђин Теда 1:0

Ернан Баркос је и даље без гола у кинеском шампионату, а његов Тјанђин после три кола има само један бод.

Лига 1

Хебеи – Јанбијан Чангбаишан 2:2

Ненад Милијаш је у надокнади изгубљеног времена са велике удаљености постигао гол за 2:1, али су гости већ у следећем минуту изједначили и однели бод. Милијаш је имао и један добар покушај главом у првом полувремену, а екипа Радомира Антића је уписала први бод у сезони. Фантастичан гол Милијаша је на снимку испод:

Јапан

Џеј лига

Шимицу – Мацумото Јамага 0:1

Дејан Јаковић је одиграо свих 90 минута за Шимицу, али су гости однели бодове голом Масакија Иде у 19. минуту. Јаковићев тим је седми са четири освојена бода после три кола.

Џеј 2 лига

Омија – Кјото 2:1

Драган Мрђа није био у протоколу Омије, док је за Кјото целу утакмицу одиграо Милош Бајалица. Домаћи тим је славио голом Хиројукија Комота у 89. минуту. Омија је сада осма са шест бодова, док је Кјото на 15. позицији са три бода.

Точиги – Џеф Јунајтед 1:1

Нејц Печник је забележио свих 90 минута у саставу Џеф Јунајтеда на чијој је клупи за то време седео Такајуки Сузуки. Тренутно су други на табели са седам бодова, колико има и првопласирани Фађано из Окајаме.

Јужна Кореја

К – Лига Класик

Поханг Стилерс – Сеул 2:1

Маурисио Молина је ушао у игру за Сеул од 59. минута, али је његов клуб поражен на гостовању у Похангу, па је и после трећег кола без бодова.

Улсан – Џеонам Драгонс 0:0 

Филип Касалица није био у саставу Улсана, који је и поред овог ремија остао на првом месту са седам освојених бодова.

Аустралија

А – Лига

Бризбејн Роар – Велингтон Феникс 1:2

Андрија Калуђеровић је голом у петом минуту довео Бризбејн у вођство, али су гости до полувремена преокренули резултат и у наставку сачували предност. Био је то други узастопни погодак Калуђеровића у шампионату, а укупно трећи у сезони од доласка у клуб. Погодак “Калуђера“ је на снимку испод:

https://www.youtube.com/watch?v=r27xrvr-7Ss

Сиднеј – Мелбурн Сити 0:1

Мелбурн Сити је изненадио захуктали Сиднеј. Гости су славили голом Џејмса Брауна у 81. минуту. За Сиднеј су свих 90 минута на терену били Милош Димитријевић и Никола Петковић. Екипа Сиднеја сада заузима треће место са четири бода мање од водећег Велингтона.

САД

МЛС – Западна конференција

ЛА Галакси – Хјустон Динамо 1:1

Луис Гаридо је одиграо цео меч за Хјустон и добио жути картон у 39. минуту. Роби Кин је довео екипу из Лос Анђелеса у вођство већ у трећем минуту, а изједначио је Нејтан Старџис осам минута након тога. Хјустон је пети у западној конференцији са четири бода.

Перу

Копа Инка

Алијанца Лима – Спорт Лорето 4:0

Алијанца је и без помоћи Мигела Арауха убедљиво славила на домаћем терену и стигла до друге позиције у групи Ц са два бода мање од водећег Спорт Хуанкаја.

Мексико

Асенсо МХ – Клаусура

Лобос БУАП – Ирапуато 2:0

Кристијан Борха је играо за Лобос до 73. минута, када га је заменио Отонијел Арсе. Колумбијац није био стрелац, али су његови саиграчи Хорхе Ибара и Орландо Ринкон донели четврту победу у сезони, после које се екипа пробила на четврто место са три бода мање од водећег Атлетико Сан Луиса.

Дорадос – Алебрихес Де Оаксака 2:1

Сегундо Кастиљо је био у саставу Дорадоса свих 90 минута, а опоменут је и жутим картоном у 73. минуту. Победу је донео резервиста Гиљермо Рохас поготком у 86. минуту. Дорадос је стигао до трећег места са 19 бодова.

Хрватска

1. ХНЛ

Осијек – Ријека 0:0

Драгомир Вукобратовић је ушао у игру за Осијек од 88. минута уместо Марина Главаша, док је за Ријеку од 59. минута заиграо Марко Вешовић заменивши Марина Томасова. Осијек је задржао осмо место, а Ријека је усамљена на другој позицији.

Задар – Славен 1:0

Славен је оштећен на гостовању у Задру, јер је играч домаћих Јербић постигао гол руком, што је промакло судијама. Марко Мирић је ушао у игру за екипу из Копривнице у 69. минуту.

БиХ

Премијер лига

Вележ – Сарајево 2:0

Иван Татомировић је одиграо цео меч за Сарајево, док је његов саиграч Милош Стојчев ушао у игру од 70. минута. Вележ је славио, Сарајево је пало на треће место, а навијачи Сарајева, такозване “Хорде зла“ имале су окршај са полицијом на стадиону.

Слобода Тузла – Олимпик Сарајево 2:1

Јадранко Богичевић није играо за Олимпик, а победи се радовао тренер Слободе, Хусреф Мусемић, некадашњи фудбалер београдских црвено-белих. Олимпик је шести, а Слобода осма на табели.

Србија

Супер лига

Црвена звезда – Напредак 1:0

Четврту узастопну победу црвено-белих у наставку сезоне није обележила и добра игра, али је екипа пришла на само два бода заостатка за вечитим ривалом. За Крушевљане је цео меч одиграо Стеван Луковић и био најбољи у тиму. Капитен Рајковић је осујетио његов опасан покушај.

Чукарички – Партизан 2:2

Браћа Срнић имала су одличан учинак. Драгољуб је одиграо целу утакмицу за Чукарички и био један од најбољих у екипи, док је Славољуб преварио Бандаловског и асистирао Бојићу код водећег гола, добио је и жути картон у 86. минуту, а из игре је изашао у судијској надокнади. Њихов саиграч из одбране, Филип Стојковић, одиграо је свих 90 минута.

Младост – Нови Пазар 1:3

Екипа Мише Косановића је забележила другу узастопну победу, а Бојан Ђорђевић је одиграо цео меч. За тим из Лучана свих 90 минута је на терену био Немања Ахчин, док је Предраг Ђорђевић ушао са клупе у 77. минуту.

Раднички Крагујевац – Вождовац 2:1

Никола Караклајић је одиграо цео меч за Вождовац, добио жути картон у 53. минуту и ублажио пораз голом у 92. минуту. Милан Јокић је замењен у 63. минуту, а њихови саиграчи, Немања Златковић и Дени Павловић пропустили су овај сусрет. За Раднички није бранио Милош Весић.

ОФК Београд – Борац Чачак 1:0

Некадашњи омладинац црвено-белих, Златко Лишчевић, одлучио је меч голом у 57. минуту. Одиграо је целу утакмицу и постигао свој првенац у елитном рангу такмичења. Богдан Планић није био у саставу због повреде. Огњен Ожеговић је играо за Борац до 83. минута.

Рад – Доњи Срем 2:0

Стефан Михајловић је ушао у игру за Рад од 76. минута, док је Дарко Спалевић одиграо целу утакмицу за Доњи Срем.

Раднички Ниш – Војводина 1:1

Нишлије су забележиле и четврти реми у наставку сезоне, а Петар Ђуричковић је био на терену до 81. минута. Његов саиграч Владимир Ђорђевић није играо, а за Војводину је од старта наступ забележио Иван Рогач, који је добио и жути картон у 76. минуту. Нино Пекарић је пропустио меч 20. кола.

Јагодина – Спартак 1:3

Данијел Михајловић и Никола Антић одиграли су целу утакмицу за Јагодину, али се победи Радовао Андреј Мркела, који је дрес Спартака носио до 88. минута.

Прва лига

Радник Сурдулица – Јединство путеви 1:0

Владан Бинић је заиграо за лидера шампионата од 89. минута. Сурдуличани имају три бода више од другопласираног Металца.

БСК – Бачка 0:0

Весељко Тривуновић је одиграо цео меч за Бачку и био један од најбољих у освајању бода на гостовању у Борчи.

Српска лига – Београд

Земун – Сопот 4:0

Земунци су на крилима голгетера Душана Ђокића стигли до победе. Искусни нападач је повисио на 2:0 у 61. минуту, а у 86. је поставио коначан резултат, да би два минута касније изашао из игре. Александар Кировски је добро бранио свих 90 минута за домаћи састав.

Повезане вести

3 comments

Basta мар 24, 2015 at 20:59

Где игра Стефан Михајловић?
Да ли су Араухо и Ахчин позајмљени играчи?

Reply
Neša M. мар 25, 2015 at 03:34

Стефан Михајловић игра за Рад, Араухо се вратио у Перу и од прошле године је члан Алијанце из Лиме, а Ахчин је на позајмици у Младости из Лучана.

Reply
Basta мар 25, 2015 at 22:03

Хвала.

Reply

Leave a Comment