Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Калинић писао о Барселони

У свом четвртом овосезонском блогу за сајт Евролиге Никола Калинић писао је о претходне две недеље које су за Црвену звезду Телеком биле фантастичне. Сјајни крилни кошаркаш црвено-белих сумирао је утиске после победа над Макабијем и Галатасарајем и своје задовољство због чињенице да је са та два тријумфа Звезда и даље остала у трци за пласман у Топ 8. Ипак, највећи део свог блога Калинић је посветио предстојећој утакмици са славним каталонским клубом:

„Наш наредни противник је Барселона. Податак да нам овако значајна утакмица против тако јаког ривала долази у тренутку када је већ значајан део сезоне за нама, то чини ову утакмицу још спектакуларнијом. Сјајно је када сте у позицији да кроз утакмице напредујете током сезоне и када за противнике имате најбоље евролигашке екипе. Оно што желим да кажем је да када играш утакмицу никада ти не недостаје мотива, али није тајна да је много боље бити у позицији да се за нешто бориш него када си последњи на тебели са једном или две победе и само чекаш да се сезона заврши. Ако будемо играли као против Макабија и Галатасараја и ако Барселона не буде на висини задатка, можемо да дођемо у прилику да их изненадимо. Они долазе у Београд и свакако су велики фаворити, али за сада, тај статус имају само на папиру.

Без обзира на то што се буде догодило до краја Топ 16 фазе Евролиге, веома смо задовољни резултатима које смо постигли до сада. У АБА лиги имамо скор од 23 победе и само два пораза и сјајно смо одрадили тај део посла. Желимо да се пласирамо у финале плеј-офа регионалног такмичења и тако резервишемо карту за учешће у Евролиги и наредне сезоне, а онда и да покушамо да освојимо шампионски прстен. Пред нама је још домаћа Супер лига и борба са Партизаном и наравно још најмање четири евролигашке утакмице. Дакле, има још много да се игра, али за сада, сезона је феноменална.

zzz10406810_899818023412428_8621927008790750372_n

Ритам је веома тежак, много је утакмица. До сада смо већ одиграли скоро 50 такмичарских мечева и могу рећи да сам задовољан својим учинком. Наравно, увек може боље, али морам бити задовољан мојом првом сезоном у елитном клупском такмичењу Европе. Слабије сам почео сезону, али мислим да сам пронашао прави ритам и своје место у тиму. Такође сматрам да су и сви моји саиграчи пронашли своје улоге у екипи. Извињавам се што ћу употребити клише, али осећам да су се све коцкице сложиле и дошле на своје место и да Звезда може да изгледа заиста добро као што је то био случај у делима са Макабијем и Галатасарајем.

То је још један разлог више због кога можемо да очекујемо да ће атмосфера у мечу против Барселоне бити фантастична. У последњој утакмици на нашем терену против Макабија Комбанк арена није била испуњена до последњег места. Али, 10.000 људи је дошло да нас подржи и направили су сјајан амбијент. Одужили смо им се победом и зато очекујем да навијачи са истом енергијом и љубављу дођу и на меч са Барселоном. У Београду смо навикли да за евролигашке мечеве имамо око 20 хиљада навијача на трибинама и када имамо половину од тог броја у публици можеш да чујеш приче као да је дворана била празна. Али, у дворани је било веома бучно, а атмосфера је била изванредна.

Навијачи нису једини разлог зашто смо успели да направимо преокрет против Макабија, али је сигурно да су нам много помогли да добијемо утакмицу коју смо били на путу да изгубимо. Да смо поражени у том дуелу морам да признам да би остао горак укус. Међутим, том победом смо променили ток ствари па и даље имамо такмичарски домет и прилику да напредујемо. Искористићу овај блог да позовем наше навијаче да поново дођу у Комбанк арену у четвртак и да заједно покушамо да забележимо још једну победу и тако наше наде и снове за пласман у плеј-оф Евролиге оставимо у животу. Обећавам им да неће залажити и да ћемо их учинити поносним.“

Повезане вести

Leave a Comment