Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Киша голова некадашњих чланова црвено-белих

Чак деветорица бивших играча Црвене звезде затресла су мрежу претходних дана широм планете. Ифеани Оњило је наставио да терорише голмане у дресу Ермиса на Кипру, Нејц Печник је постигао првенац за Џеф Јунајтед у другој јапанској лиги, Андрија Калуђеровић је постигао гол за Бризбејн из пенала у Аустралији, Сегундо Кастиљо (Дорадос) и Кристијан Борха (Лобос БУАП) били су стрелци у другој мексичкој лиги, Немања Максимовић је везао други гол за Астану у Премијер лиги Казахстана, док су на балканском полуострву прецизни били Марко Мирић за Славен, Јадранко Богичевић за Олимпик из Сарајева и Огњен Ожеговић у дресу чачанског Борца.

Италија

Серија А

Торино – Лацио 0:2

Небеско-плавима одлично иде и без помоћи голгетера Филипа Ђорђевића, чији се повратак на терен очекује за око месец дана. Душан Баста је дао допринос тријумфу у Торину одигравши цео меч, а добио је и жути картон у 86. минуту. Сусрет је решио Бразилац Фелипе Андерсон са два гола у 71. и 78. минуту. Никола Максимовић је одиграо свих 90 минута за домаћи тим, а зарадио је и жути картон у 27. минуту. Торино је после новог пораза на деветој позицији, док Лацио држи високо треће место.

Интер – Ћезена 1:1

Екипа Роберта Манћинија није успела да савлада слабашну Ћезену на домаћем терену, а Немање Видића није било ни на клупи неро-азура, што је само подгрејало сумње да односи између српског дефанзивца и италијанског стратега нису на задовољавајућем нивоу, али Манћини све такве наводе упорно демантује. Једини гол за Интер постигао је Аргентинац Родриго Паласио за изједначење у 48. минуту. Здравко Кузмановић је одиграо прво полувреме, а у наставку га је заменио Лукас Подолски.

Верона – Наполи 2:0

Лука Тони је решио сусрет са два поготка и избио на треће место листе стрелаца са укупно 13 погодака ове сезоне. Бошко Јанковић је на терену провео 85 минута, а заменио га је Хрват Иван Мартић. У самом финишу је Јакопо Сала зарадио други жути картон и искључење, али ни то није помутило славље играча Вероне, који на последње четири утакмице имају по две победе и ремија и тренутно су 14. на табели са 32 бода.

Аталанта – Удинезе 0:0

Удинезе, чији је помоћни тренер Дејан Станковић, имао је играча више на терену после искључења Карлоса Кармоне, чилеанског везисте из редова Аталанте у 76. минуту, али то нису искористили да освоје цео плен. Тим из Удина је 12. на табели са 32 бода, утакмицом мање и бољом гол разликом у односу на Сасуоло и Верону.

Палермо – Јувентус 0:1

Лидер на табели је славио голом Алвара Морате у 70. минуту, а на клупи домаћих је поново био Милан Милановић. Палермо држи 11. позицију са 35 бодова.

Фиорентина – Милан 2:1

Росо-нерима је пресудио некадашњи шпански репрезентативац Хоакин голом у 89. минуту. Ненад Томовић није био у екипи из Фиренце, која је после овог тријумфа пета на табели са 45 бодова. На овом сусрету догодио се и један занимљив детаљ у финишу. Главни судија Кармине Русо повредио се и напустио терен да би се заменио са помоћним судијом. Фудбалери су били фокусирани на игру и нису ни приметили да нема судије, па је Русо морао да се врати на терен и дуне у пиштаљку како би зауставио игру. То се није свидело домаћим играчима чији је напад прекинут, али су се на крају радовали освајању три бода.

Рома – Сампдорија 0:2

Синиша Михајловић је са Сампдоријом тријумфовао на Олимпику и стигао до 45 освојених бодова ове сезоне. На тај начин се Рома практично у потпуности опростила од титуле, јер сада заостаје 14 бодова за водећим Јувентусом.

Серија Б

Фрозиноне – Виртус Ентела 3:3

Урош Ћосић је остао на клупи домаћег тима, који је испустио победу после трећег поготка Фердинанда Сфорцинија у 92. минуту.Фрозиноне је од 22. минута играо са 10 играча после директног црвеног картона за Данила Содима. То их није спречило да од 0:2 преокрену на 3:2 другим голом Федерика Дионизија у 67. минуту из пенала, али су на крају остали без целог плана. У надокнади времена “поцрвенели“ су Роберто Кривело из Фрозинона и стрелац хет-трика Сфорцини из Виртус Ентеле.

Вићенца – Катанија 0:0

Катанија је освојила важан бод у борби за опстанак на гостовању против трећепласиране Вићенце, а Филип Јанковић није улазио у игру са клупе за госте, који су 20. на табели са 32 бода.

Енглеска

Премијер лига

Челзи – Саутемптон 1:1

Мурињова чета није искристила велики кикс Ситија. Дијего Коста је довео Челзи у вођство после 11 минута игре. Немања Матић је у 18. минуту у свом казненом простору оборио Сенегалца Манеа, а судија Мајкл Дин показао је на белу тачку уз жути картон узданици домаћих. Тадић је реализовао једанаестерац и поставио коначан резултат. Матић је играо до 53. минута, када га је заменио Бразилац Рамирес. За Саутемптон је од 71. минута заиграо Филип Ђуричић, који је у 82. минуту добио жути картон. Лондонски клуб води на табели са шест бодова више од Манчестер ситија уз утакмицу мање.

Барнли – Манчестер сити 1:0

Џорџ Бојд је решио меч у 61. минуту за највеће изненађење у 29. колу. Александар Коларов није био у протоколу гостију. Грађани су се додатно удаљили од одбране титуле, али ни Челзи није славио, па и даље могу да се надају пехару.

Чемпионшип

Бирмингем – Хадерсфилд 1:1

Никола Жигић је џокер у тиму Бирмингема, па је и овога пута ушао у игру са клупе уместо Клејтона Доналдсона у 76. минуту. Имао је две шансе, али је чувар мреже гостију био на правом месту. Жигићев дугогодишњи клуб тренутно заузима 15. место са 47 бодова.

Чарлтон – Блекбурн 1:3

Након што је Марко Дмитровић прошлог викенда добио прилику на полувремену, овога пута је на голу Чарлтона поново био Стивен Хендерсон. Обзиром на три примљен гола ирског чувара мреже у овом сусрету, није искључено да млади репрезентативац Србије поново добије прилику у најскорије време. Чарлтон је на безбрижном 12. месту са 48 освојених бодова.

Шпанија

Примера

Малага – Кордоба 2:0

Очајна форма и осми узастопни пораз Кордобе додатно су их удаљили од сигурне луке, па сада заостају великих седам бодова за седамнаестопласираним Депортивом. Александар Пантић је био у саставу гостију свих 90 минута.

Еибар – Барселона 0:2

Најбољи стрелац шпанске лиге свих времена, Лионел Меси, решио је сусрет са два гола, а Еибар је осмим поразом у низу наставио да пада и сада су 14. на табели. Дејан Лекић није улазио у игру са клупе домаћих.

Француска

Лига 1

Ланс – Тулуз 1:0

Аргентинац Пабло Чаварија је постигао победоносни гол у 76. минуту, а за Тулуз је цео меч одиграо Урош Спајић, док је Павле Нинков остао на клупи. Тулуз је у зони испадања са три бода мање од Евијана, који је на сигурном 17. месту.

Нант – Евијан 2:1

Срећом по екипу Тулуза, ни њихов највећи ривал у борби за опстанак није освојио бодове, па се очекује велика борба у наставку сезоне. Милош Нинковић није био у протоколу екипе Евијана.

Русија

Премијер лига

Локомотива Москва – Арсенал Тула 0:1

Екипа Миодрага “Грофа“ Божовића поражена је први пут од када је некадашњи фудбалер Црвене звезде сео на клупу московског премијерлигаша. За то време остварио је осам победа и три ремија у свим такмичењима. Александaр Зотов је био стрелац гола за госте у 66. минуту, а Немања Пејчиновић није био у саставу домаћих. Локомотива је и поред пораза остала на петом месту.

Рубин – Терек 2:1

Благој Георгијев је одиграо цео меч за Рубин и тиме допринео другој узастопној победи екипе из Казања после које су стигли до шестог места са 33 освојена бода.

Португал

Примеира лига

Порто – Арука 1:0

Порто је стигао до седме узастопне победе у шампионату и одржао четири бода заостатка иза водеће Бенфике. Голман Фабијано је већ у 12. минуту добио црвени картон, али су пулени Хулена Лопатегија и без њега стигли до три бода голом Абубакара у 32. минуту. Евандро је остао на клупи домаћих, што представља изненађење обзиром на његове добре партије у последње време.

Холандија

Ередивизија

Витесе – АЗ Алкмар 3:1

Урош Ђурђевић је ушао у игру од 87. минута уместо Бертрана Траореа, док Абиола Дауда поново није био ни на клупи. Витесе се серијом одличних резултата пробио на 5. место са 44 освојена бода.

Твенте – Цволе 2:0

Ели Бабаљ је остао на клупи гостујућег тима, а Цволе је након овог пораза пао на шесто место са 42 бода.

Белгија

Про лига

Лирс – Кортрајк 0:0

Бобан Бајковић је остао несавладан на свој рођендан у последњем колу лигашког дела такмичења. Његов Лирс ће се за опстанак борити у плеј-ауту. Бајко од доласка у екипу није пропустио ниједан првенствени меч. Уписао је 22 наступа и много успешних интервенција, које ипак нису одвеле екипу у сигурну луку, али биће времена за поправни у наставку сезоне.

Серкл Бриж – Мехелен 2:3

Клуб који са клупе предводи Александар Јанковић стигао је до четврте узастопне победе после невероватног преокрета и завршио први део сезоне на деветом месту са учинком од 10 победа, 11 ремија, девет пораза, гол разликом 37:39 и 41 бодом. Постигли су три гола од 89. до 92. минута и послали Серкл Бриж у бараж за опстанак.

Беверен – Локерен 0:0

Беверен може да захвали Јанковићевом Мехелену на избореном опстанку, јер да није било преокрета на стадиону “Жан Брејдел“, Беверен би се борио за голи живот, а не Секл Бриж. Абубакар Оумару је одиграо свих 90 минута за домаће, али и у 13. мечу ове сезоне није затресао мрежу. Беверен је завршио први део на 14. месту са 26 освојених бодова.

Друга дивизија

Ексцелзиор Виртон – Левен 1:2

Ибрахим Соме је одиграо целу утакмицу за госте и добио жути картон, а његов клуб се пробио на пето место са 51 бодом.

Грчка

Супер лига

Олимпијакос – Ксанти 2:0

Грчко првенство се игра без гледалаца после чудних потеза Ципрасове владе, која хоће да потпуно контролише навијаче на стадиону, што никако није у складу са левичарском политиком на коју се позивају. Лука Миливојевић је играо на овом сусрету до 83. минута, када га је заменио Делвин Ндинга. Црвено-бели су славили головима Домингеза и Афелаја у другом полувремену и остали на челу табеле уз напомену да и Панатинаикос има 61 бод, али и утакмицу више.

Паниониос – Платанијас 0:0

Лука Милуновић је заиграо за госте од 83. минута уместо Хајмеа Гавилана, а Платанијас је освојио важан бод у борби за опстанак.

Кипар

1. Дивизија – група за првака

Анортозис – Ермис 3:1

Ифеани Оњило је поставио коначан резултат у 81. минуту. Био је то његов већ 13. гол у сезони за Ермис на 22. утакмици, по чему је најбољи стрелац од свих бивших играча Звезде ове сезоне на планети.

Погодак Нигеријца главом је на снимку у акцији од 2:10.

https://www.youtube.com/watch?v=uVGsTSCEoTs

Турска

Супер лига

Генчлербирлиги – Фенербахче 2:1

Екипа за коју са успехом наступа Душко Тошић срушила је великог фаворита на свом стадиону и стигла до осме позиције са 32 бода. Српски дефанзивац одиграо је целу утакмицу и потврдио због чега су велики клубови на Босфору заинтересовани да га на лето доведу у своје редове.

Ескишехир – Мерсин 2:0

Горан Чаушић је забележио нових 90 минута у тиму Ескишехира, а екипа Михаела Скибеа је стигла до 13. места са 27 бодова.

Коња – Касимпаша 2:1

Јагош Вуковић је одиграо цео меч за Коњу, која је три меча без пораза и 12. на табели са 28 бодова.

Акхисар – Карабук 5:1

Потпуни успех екс играча Црвене звезде у 24. колу употпунио је и Бруно Мезенга, чији је Акхисар убедљиво славио уз два гола Рикарда Ваз Теа, по један Теофаниса Гекаса и Ломане Луа Луе. Клуб који са клупе предводи легендарни Роберто Карлос стигао је до 10. места са 29 бодова.

1. Лига

Каршијака – Маниса 3:0

Никола Микић и Бранинир Субашић одиграли су целу утакмицу за Манису у Измиру, али се њихов клуб после убедљивог пораза поново нашао на позицији која води у нижи ранг.

Кајзери – Алтинорду 1:0

Кајзери је и без Срђана Мијаиловића забележио другу узастопну победу и осамио се на првом месту са пет бодова предности у односу на другопласирану Адану.

Швајцарска

Супер лига

Арау – Јанг Бојс 1:1

Гости су једва извукли живу главу против фењераша голом Гијом Оароа у 87. минуту. Милан Вилотић је одиграо целу утакмицу за тим из Берна, док је на клупи Арауа чамио Огњен Мудрински. Јанг Бојс је остао седам бодова иза водећег Базела, који је кикснуо у Сент Галену, док је Арау последњи са 19 бодова.

Мађарска

НБ 1

МТК – Видеотон 0:1

Драган Вукмир је добио директан црвени картон у 36. минуту, што није утицало да гости поведу у том периоду у дербију шампионата. Тек када је и Видеотон остао са 10 играча после искључења Филипеа Оливеире у 74. минуту, гости су стигли до победе голом Фечесина у 78. минуту и побегли другопласираном МТК-у за девет корака.

Ђер – Папа 0:0

Милан Богуновић је одиграо цео меч за госте, док у екипи Ђера није било Николе Трајковића. Ђер је на 10. месту са 25 бодова, док је Папа два места ниже са седам бодова мање.

Казахстан

Премијер лига

Ордабаси – Атирау 2:0

Милош Трифуновић је ушао у игру за госте од 75. минута уместо Владимира Аржанова, али је његов тим претрпео први пораз у сезони, после кога су пали на шесто место.

Астана – Шахтјор Караганди 2:1

Немања Максимовић је постигао водећи гол за Астану у 31. минуту. Одиграо је цео меч, а његов нови клуб је тренутно лидер на табели са максималним учинком од девет бодова. Максимовић је у три утакмице постигао два гола и тренутно је трећи стрелац Премијер лиге.

Украјина

Премијер лига

Зорја – Черноморец 1:0

Јован Крнета је поново одиграо цео меч за Черноморец. У прошлом колу био је играч утакмице, а сада је одбрана његовог тима остала несавладана, што довољно говори о тренутном квалитету последње линије екипе из Одесе, која је 10. на табели са 17 бодова и утакмицом мање.

Металург Доњецк – Ворскла 1:1

Јован Маркоски је играо за госте до 79. минута, када га је заменио Олег Бараник, а Ворскла је после овог кола на седмом месту са 22 освојена бода.

Јапан

Џеј лига

Албирекс Нигата – Шимицу 0:0

Дејан Јаковић је и ове сезоне стандардан у екипи Шимицуа. Одиграо је свих 90 минута, а мрежа његовог тима није се затресла, па су после другог кола на 5. месту са четири бода.

Џеј лига

Џеф Јунајтед – Мито Холихок 2:0

Нејц Печник је довео у вођство Џеф Јунајтед у 30. минуту. Одиграо је цео меч, док Такајуки Сузуки није био у протоколу. Њихов тим је одлично стартовао у другом рангу са две победе.

Гол Печника главом је на снимку у акцији од 0:33.

https://www.youtube.com/watch?v=PikBkOM5t-E

Серезо Осака- Омија Ардија 3:1

Драган Мрђа није био у тиму Омије, а два гола за Серезо постигао је легендарни Дијего Форлан, најбољи фудбалер Мундијала у Јужној Африци 2010. године. Серезо има врло јаку екипу за други ранг, јер су поред Уругвајца ту још Какау и Кеиђи Тамада.

Кјото Санга – Џубило Ивата 0:2

Милош Бајалица је уписао нових 90 минута за Кјото, али против фаворита нису могли да пруже много, па су остали у златној средини са три бода.

Јужна Кореја

К – Лига Класик

Сеул – Џеонбук Моторс 1:2

Маурисио Молина је добио прилику у тиму Сеула од 69. минута уместо Јо-Хан Коа, али су Бразилци Еду и Енињо још раније донели велику предност гостима, па је Сеул без бодова у прва два кола новог првенства.

Поханг Стилерс – Улсан 2:4

Тунис

Лига 1

Метлауи – Бизертен 2:0

Екипа Ратка Достанића је претрпела трећи узастопни пораз и тренутно заузима седмо место са 29 бодова.

Аустралија

А – Лига

Сиднеј – Бризбејн Роар 5:4

Феноменална утакмица одиграна је на Алијанц стадиону у Сиднеју. Андрија Калуђеровић је постигао гол из једанаестерца за Бризбејн у 80. минуту и смањио на 2:4. У игру је ушао на полувремену уместо Жана Солорзана, али су се на крају радовали Никола Петковић и Милош Димитријевић, који су одиграли целу утакмицу за Сиднеј. Марк Јанко је постигао три гола за домаће (два из пенала) и учврстио се на првом месту листе стрелаца са 16 погодака, а његов клуб има само бод мање од водећег Велингтона. Бризбејн је седми са 25 бодова.

Гол Калуђеровића из пенала је на снимку од 2:21.

https://www.youtube.com/watch?v=Zkn20Mx07uc

САД

МЛС

Хјустон – Орландо 0:1

Луис Гаридо је одиграо цео меч за Хјустон, али је његов тим поражен на домаћем терену у другом колу, па су тренутно пети у западној конференцији са три бода.

Мексико

Асенсо МХ – Клаусура

Алебрихес Де Оаксака – Лобос БУАП 1:1

Кристијан Борха је довео Лобос у вођство поготком у 58. минуту. Добио је жути картон већ у другом минуту, а у 91. га је заменио Аргентинац Факундо Афранкино. После црвеног картона Николаса Рувелкабе у 85. минуту, домаћи, бројчано јачи, су изједначили у 91. минуту преко Дијега Менгија. Након четвртог ремија у низу Лобос БУАП је на петом месту са 15 бодова.

Борхин пети гол у сезони је на снимку од 1:29.

Алтамира – Дорадос 2:1

Виктор Акино је са два гола донео велику предност Алтамири, а Сегундо Кастиљо је смањио на 1:2 у 89. минуту. Еквадорски репрезентативац је одиграо цео меч, а његов клуб је сада на четвртом месту са 16 бодова.

Погодак Кастиља главом је на снимку од 1:08, а пре тога је Акино постигао врло леп гол за Алтамиру.

Хрватска

1. ХНЛ

Славен – Локомотива 4:0

Тим из Копривнице је испрашио загребачки састав и учврстио се на седмом месту, а Марко Мирић је постигао водећи гол у 30. минуту. Мирића је у 81. минуту заменио Петар Мишић. Бивши играч Црвене звезде и суботичког Спартака игра можда и најбољу сезону у каријери, јер је тренутно са седам погодака девети стрелац шампионата.

Истра – Осијек 1:0

Осјечани су у Пули уписали други узастопни пораз у шампионату, а Драгомир Вукобратовић је за госте још једном одиграо свих 90 минута. Осијек заузима осму позицију.

Ријека – Задар 4:0

Марко Вешовић је у убедљивом тријумфу Ријеке добио прилику од 80. минута уместо стрелца трећег поготка Марина Леовца. Ријечани су убедљиво други са 51 освојеним бодом.

БиХ

Премијер лига

Сарајево – Борац Бањалука 0:0

Иван Татомировић је одиграо цео меч за Сарајево, а његов саиграч Милош Стојчев је на терену провео 65 минута. Клуб из Републике Српске је освојио 31. бод и тренутно су шести на табели, док је Сарајево на другој позицији са два бода мање од Широког Бријега.

Олимпик Сарајево – Витез 2:0

Штопер Олимпика Јадранко Богичевић одиграо је цео меч и постигао први гол у сезони. Олимпик је у последњих 15 минута појачао ритам и са два поготка решио меч. Тренутно су пети на табели са 33 бода.

Србија

Супер лига

Напредак – Младост Лучани 1:1

Стеван Луковић је одиграо целу утакмицу за Напредак уз жути картон у 51. минуту, док је Немања Ахчин провео на терену свих 90 минута за госте, који су до бода стигли голом Јевгена Павлова у 90. минуту.

Нови Пазар – ОФК Београд 3:1

Кренуло је и екипи коју са клупе предводи Миша Косановић. Прекинули су низ од седам утакмица без победе, а Бојан Ђорђевић је за домаће одиграо цео меч и добио жути картон у 88. минуту. Богдан Планић због повреде у прошлом колу није могао да помогне “Романтичарима“ са Карабурме

Доњи Срем – Раднички Ниш 0:0

Раднички је уписао још једну нулу у наставку сезоне. Целу утакмицу одиграла су два некадашња члана црвено-белих, Дарко Спалевић за Доњи Срем и Петар Ђуричковић за Нишлије у чијим редовима није било Владимира Ђорђевића.

Борац Чачак – Раднички Крагујевац 2:0

Огњен Ожеговић је за 85 минута успео да погоди мрежу за вођство Чачана од 1:0 у 39. минуту. Био је то већ други његов гол за нови клуб у другом делу сезоне. Милош Весић није бранио за Крагујевчане.

Војводина – Јагодина 1:4

Тежак пораз Новосађана коштао је посла тренера Марића. Нино Пекарић је за црвено-беле одиграо цео меч и добио жути картон, док је Никола Антић одиграо цео меч за Јагодинце у чијем тиму није било Данијела Михајловића.

Вождовац – Чукарички 0:0

Дени Павловић и Немања Златковић су одиграли цео сусрет за Вождовац, док је Милан Јокић ушао у игру од 85. минута. Златковић је опоменут жутим картоном у 14. минуту, док у тиму није било Николе Караклајића. За Чукарички су наступила браћа Срнић. Драгољуб је забележио свих 90 минута, док је Славољуб замењен минут пре истека регуларног дела. Филип Стојковић је прескочио ово коло.

Спартак – Црвена звезда 1:3

Нова тројка шампиона Србије у наставку сезоне. За Спартак је од 70. минута заиграо Андреј Мркела, који је у финишу имао блиски сусрет са Предрагом Рајковићем, али је најбољи голман лиге на крају још једном изашао као победник.

Прва лига

Моравац Орион – Бачка 3:1

Бачка је поклекла у првом такмичарском мечу у 2015. години, а у њеним редовима је свих 90 минута играо искусни Весељко Тривуновић.

Повезане вести

Leave a Comment