Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Нерешено на 25.мају, Раднички освојио први бод у Београду

Ватерполисти Црвене звезде играли су нерешено са Радничким из Крагујевца 8:8 (2:3, 2:1, 3:3, 1:1), у 7.колу Триглав Регионалне лиге, група за шампиона и Ф4. Најефикаснији су били Страхиња Рашовић и Александар Његован са 3 гола.

Занимљив и динамичан меч је виђен на Дорћолу, током целог меча су се екипе смењивале у вођству, судије умало изгубиле контролу над утакмицом због мењања критеријума и компензација. На крају, и Звезда и Раднички су могли до победе. Видели смо прави дерби.

Раднички је повео одмах по почетку меча, у првој акцији, голом Бориса Поповића. Изједначио је Страхиња Рашовић, затим су погађали Вуксановић и Његован, правом „лепотицом“, бомбом донео Звезди 2:2, да би у последњој секунди Марковић искористио збуњену одбрану Звезда и довео Раднички у предност. У другој четвртини Звезда је одиграла чврсту одбрану, што је резултирало преокретом захваљујући Његовану и Страхињи Рашовићу. Његован је новом бомбом под пречку, померио гол и донео ново изједначење, а Страхиња Рашовић са крила донео прву предност Звезди, 4:3. Коначан резултат првог полувремена поставио је Трајковић, након дужег периода без голова.

У трећем периоду виђена је голеада. Страхиња Рашовић је новим голом донео Звезди 5.4, а Вуксановић и Ћук преокренули резултат. затим су Томашевић и лепим лоб ударцем Рацков донели Зевзди нову предност, да би Дедовић на 20 секунди пре краја донео 7:7. са играчем мање. У последњој четвртини, доста узбуђења. Његован је предњачио у лепоти голова, па је и трећи његов гол био леп, а коначан резултат поставио је Борис Поповић из контре, након грешке управо Његована, на средини базена. Уследио је драматичан завршетак. Звезда је минут до краја имала играча више, али није успела да искористи. Прво је Обрадовић промашио, затим је искључен Виктор Рашовић, а Петковић је у контри био сам испред Шефика на 20 секунди пре краја, покушао да га лобује, што је за величину каква је Денис Шефик преслабо. Уследио је последњи напад Звезде, који је могао много боље да буде реализован, али Обрадовићев покушај је изблокиран. Уследили су протести Звездиних представника због суђења, и заиста се чини да су били у праву, јер су судије превише и непотребно компензовале ситуације, правиле грешке и морале много боље да реагују у појединим ситуацијама.

Оба тима су имала катастрофалан учинак играча више, док Црвена звезда није успевала да искористи 14 освојених лопти наспрам 5 Радничког, а Раднички је имао 14 изгубљених лопти наспрам Звездиних 9.

Денис Шефик и Живојиновић су били одлични са 14 одбрана, Шефик је предњачио одличним интервенцијама. Шефик је одбранио 9 покушаја из игре, Живојиновић 12. Ово је за Крагујевчане први бод освојен у Београду у историји, јер су на претходних 8 мечева поражени. Од 22. децембра 2012. године и првог међусобног дуела на Ташмајдану одиграно је 16 утакмица. Црвена звезда је забележила 10 победа, Раднички 4 уз два нерешена резултата, оба 8:8.

Одмах по завршетку меча, репрезентативци предвођени селектором Дејаном Савићем отпутовали су за Крагујевац, где ће у среду репрезентација Србије дочекати Немачку у Светској лиги. Следи пауза, а у последњем колу Црвена звезда гостује у Загребу, на Јаруну, против Младости, док Раднички дочекује Југ.

Црвена звезда – Раднички 8:8 (2:3, 2:1, 3:3, 1:1)

Београд. Базен: СЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Гледалаца: 400. Судије: Балажевић и Стефановић (Србија). Играч више: Ц. звезда 8 (4), Раднички 11 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик, Страхиња Рашовић 3, Драшовић, Танкосић, Томашевић 1, Ешкерт, Бијелић, Виктор Рашовић, Ранђеловић, Његован 3, Рацков 1, Обрадовић, Драксимовић, Јовић. Тренер: Дејан Савић

РАДНИЧКИ: Живојиновић, Трајковић 1, Поповић 2, Марковић 1, Тохољ, Јоксимовић, Богдановић, Басара, Вуксановић 2, Дедовић 1, Ћук 1, Петковић, Игњатовић, Босић. Тренер: Урош Стевановић

Повезане вести

Leave a Comment