Moja Crvena Zvezda
?>
Важно Најновије Фудбал

Звезда пред потписом новог уговора са Гаспромом

Према писању Вечерњих новости, ФК Црвена звезда се налази пред потписивањем новог петогодишњег спонзорског уговора са генералним спонзором Гаспромом за 20 милиона евра.

Актуелни уговор најтрофејнијег српског клуба са руским гасним гигантом истиче на лето, а и поред тога што се претходних дана у медијима појавила изјава генералног директора НИС-а Кирила Кравченка “да уговор треба зарадити резултатима на спортском терену“, то ипак неће утицати на продужетак дугогодишње успешне сарадње. Његове речи су се према писању Вечерњих новости односиле на могућност повећања уговора на шест милиона годишње, што је била жеља челника Звезде, али ће износ остати као и до сада – четири милиона по сезони.

У клубу нико не жели да прича на ову тему док се уговор не потпише, али јасно је да Звезди гори под ногама што се тиче УЕФА лиценце за наредну сезону, па би оваква финансијска инјекција много помогла да се обезбеде средства која би се искористила за регулисање нагомиланих дугова.

Гаспром је до сада два пута правио анексе уговора и увећавао годишње донације црвено-белима. Почели су 2010. године са 2,7 милиона, 2012. су подигли на четири, па на 4,5 милиона по сезони, а и неколико пута су давали позајмице у претходних пет година како би “запушили“ рупе у празној каси и обезбедили лиценце за наступе у Европи. Шта то вреди, када је управа на челу са Лукићем и Весићем у том периоду више него удвостручила дотадашњи дуг клуба, који се и после њиховог одласка повећао. Руси су у овом тренутку једина нада за Звезду, а сва је прилика да неће напустити клуб попут Американаца, који су то недавно учинили, без да су било шта урадили у клубу.

0 0 votes
Гласање за чланке

Повезане вести

Subscribe
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x