Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Железничар

Завршен је регуларни део још једне сезонe Wiener Stadtische лиге за одбојкашице. Црвено-беле, исто као и прошле године, у плеј-оф крећу са треће позиције. Могао је буде неки поен више, али и неки мање, све у свему – 14 победa, четири пораза уз освојен 41 бод довољно за позицију иза Визуре и НИС Спартака. Треће место доноси укрштање са шестим на табели,  екипом Железничара.

Велика појачања стигла су у Лајковац на почетку сезоне, а са њима и велике амбиције у најелитнијем одбојкашком такмичењу у нашој земљи. Примачи Тамара Ракић и Бојана Стојковић, коректор Ивана Нешовић, и Железничар је имао једну од најискуснијих екипа у лиги. Ивана Нешовић напустила је тим, али Лајковчанке нису стале. Свега три кола пре краја  Динамо је  имао чак седам поена предности, али је екипа Железничара успела да забележи све победе до краја и тако дође до окршаја са црвено-белима. Тамара Ракић, бивша играчица Црвене звезде, предводи ову екипу и сигурно од ње прети највећа опасност.

У оба овосезонска сусрета две екипе наше одбојкашице успеле су да славе (3:0 у Лајковцу, 3:1 у Београду).

Иако са истим бројем поена, и истим бројем победа као НИС Спартак из Суботице, црвено-беле су завршиле на трећем месту због лошијег сет количника. У евентуалном укрштању у полуфиналу Суботичанке ће имати предност домаћег терена. Олако изгубљени сетови, али и недостатак среће коштали су екипу Бранка Ковачевића боље позиције. Али, сада почиње плеј-оф и сада се све то брише. Визура доминира последње две сезоне и сигурно да црвено-беле имају велики мотив да поврате примат у домаћим такмичењима. Од Купа је кренула нешто боља и сигурнија игра, и у завршницу се улази са сасвим солидним шансама за добар пласман.

Четвртфинале  плеј-офа игра се на две добијене утакмице. Звезда је домаћин прве, док ће у другој, 15. марта гостовати у Лајковцу. Уколико не буде све готово после те две, трећа је на програму поново у Београду.

СЦ ,,Шумице“, 12. март, 18h.

Повезане вести

Leave a Comment