Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Галата показао снагу у дуелу са Фенером

Кошаркаши Црвене звезде Телеком допутовали су Истанбул где их у четвртак од 19 сати очекује меч 10. кола Е групе Топ 16 фазе Евролиге са Галатасарајем. Црвено-бели ће на Босфору бити ослабљени неиграњем Бранка Лазића, који ће тако пропустити пету утакмицу за редом, пошто је борбени бек ван строја још од дуела са Реалом.

Изабраници тренера Дејана Радоњића ће тренирати у среду увече у дворани Абди Ипекчи у време одигравања меча, а уобичајени лакши тренинг имаће и у преподневним сатима на дан утакмице.

– Следи нам нови дуел против Галатасараја, четврти ове сезоне. Иако Галатасарај има одређних проблема, показали су да заиста могу да одиграју одлично. Најбољи доказ за то је управо њихова последња утакмица који су на врхунском нивоу одиграли против фаворизованог Фенербахчеа. Галатасарај је тријумфовао у том дуелу турског шампионата са 92:88 и показао да има заиста искусне и одличне играче који су по ко зна који пут доказали своју класу – почиње причу капитен црвено-белих Лука Митровић и додаје:

– Сигурно је да нас очекује паклена атмосфера, нема сумње да ће Галатасарај имати велику подршку навијача и то ће за њих у сваком смислу представљати предност. Надамо се да ће све проћи у најбољем реду, фер и спортској атмосфери каква је уосталом била и током нашег последњег дуела у Београду – рекао је Митровић.

Крилни-центар црвено-белих је исказао велики респект за екипу Галатасараја и истакао да у мечу у четвртак не би требало да буде непознаница:

– Одиграли смо већ три међусобна дуела ове сезоне. Знамо шта играју, какав стил преферирају, а сигурно је да су и они нас добро упознали. Ми ћемо у сваком случају покушати да наметнемо јак ритам. Жеља нам је да агресивном одбраном и добрим трчањем уведемо утакмицу у такав ток који им неће одговарати због скраћене ротације у екипи. Наша предност би требало да буде дубљи ростер и зато ћемо све учинити да покушамо да их сломимо јаким темпом. То ће бити доста тешко, јер играчи Галатасараја имају веома велико искуство, а уз себе ће имати и огромну подршку са трибина – каже Митровић и на крају поручује:

– Имамо велики мотив да пружимо још једну добру партију. Сваки евролигашки меч за нас је огроман изазов, прилика да напредујемо као тим, а сваки тријумф у Топ 16 фази представља велики успех и огромну сатисфакцију за наш напоран рад – закључио је Митровић.

Повезане вести

Leave a Comment