Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Буцуљевић: Равена је велики изазов за нас

Одбојкаши Црвене звезде синоћ су отпутовали у Италију где их у среду, 11. марта очекује реванш меч четвртфинала Купа Изазивача против ЦМЦ Равене.

У првој утакмици играној у београдским “Шумицама” црвено-бели су после сјајне игре славили са 3:2, по сетовима 25:18, 25:23, 22:25, 17:25 и 17:15, после 126 минута игре.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски очекује да ће меч у Италији бити изузетно тежак за наш тим.

Очекује нас једна тешка утакмица. Много тога ће бити на страни Равене као домаћина, али исто тако мислим да имамо и знања и храбрости да одиграмо још једну борбену утакмицу против њих – изјавио је Кобиљски.

Звезда је меч у Београду одлично “отворила”, па је повела са 2:0 у сетовима, међутим сада ће играти у потпуно непознатом амбијенту.

Мислим да ће на почетку меча Равена бити у предности због тога што је за нас то сасвим нови амбијент, нова сала. Како утакмица буде одмицала мислим да ћемо бити све бољи, али ће почетак меча бити јако тежак – сматра стратег Црвене звезде.

Кобиљски неће моћи да рачуна на блокера Бориса Мартиновића, али ће капитен Буцуљевић бити спреман за овај дуел.

Имали смо малих проблема између ове две утакмице. Максим Буцуљевић ће бити спреман, међутим и даље не можемо да рачунамо на Бориса Мартиновића – констатовао је Кобиљски.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић истиче да ће екипа дати све од себе да понови игру из Београда.

Задовољни смо победом у “Шумицама”. Можда је после 2:0 могло и боље да се заврши, да узмемо три бода, али шта је ту је. Да нам је неко пре те утакмице понудио 3:2, вероватно бисмо то и прихватили. Не идемо у Италију са притиском да морамо да прођемо, свесни смо да је то један искуснији и квалитетнији тим од нас. Задовољни би били ако бисмо пружили наш максимум. Трудићемо се, борићемо се, исто као и у Београду, а надамо се да ће то бити довољно да тамо славимо и прођемо у полуфинале – рекао је организатор игре црвено-белих.

Црвено-беле очекују одлучујуће утакмице у овој сезони, а Буцуљевић се нада да ће екипа наставити са одличним партијама.

Сматрам да увек може да се одигре и лошије и боље. Утакмица против Равене јесте била једна од бољих које смо одиграли у “Шумицама”. Надам се да смо ушли у добар ритам и да ћемо и тамо одиграти добро јер је Равена велики изазов за нас. После реванша са Равеном нас очекује четвртфинале плеј-офа. Трудићемо се да против Инђије славимо у две утакмице у четвртфиналу, а онда нас очекује пауза од три недеље – закључио је Буцуљевић.

Утакмица између Равене и Црвене звезде је на програму у среду 11. марта од 20 часова и 30 минута у спортској дворани у Форлију. Меч ће судити Павел Васко из Словачке и Беноне Висан из Румуније.

По правилима ЦЕВ за победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода. У случају резултата 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико су после две утакмице ривали изједначени по броју бодова одмах по завршетку друге утакмице играће се “златни сет” до 15 поена.

Повезане вести

Leave a Comment