Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатДруги пишуФудбал

Александар Катаи: Срећан сам у Звезди

Изгледа да је Александар Катаи успео да се врати у форму у право време и постане покретач Звездине игре. Један од најбољих појединаца на мечу са Војводином био је управо овај момак. Добре партије задовољиле су не само критеријуме шефа стручног штаба већ и навијаче који већ сада прижељкују да Катаи остане и након завршетка ове сезоне. Али да би се та жеља испунила неопходно је 600 000 евра.

Рок за Звездину одлуку да ли жели да откупи играча и задржи га у својим редовима је 15.мај.

– Изабрао сам Звезду и сада се показује као пун погодак. Јесен је прошла и пада у заборав, а на све гледам као период тражења пошто сам каснио на припшреме и онда је самостално тешко надокнадити – каже Катаи, а пише „Спорт“

Када је добио одрешене руке да бира клуб, одабрао је црвено-беле.

– После повратка са турнеје по Америци тадашњи тренер ми је саопштио да на мене не рачуна и да могу да тражим нови клуб. Времена је било довољно, а и искрено позива од неколико солидних екипа међу којима сам одбио и последњу понуду Верије – прича Катаи.

Већ на припремама се видео помак у форми и игри.

– Стварно сам запео на тренинзима и сада се види све на делу. Поникао сам у Војводини, али се борим срцем за Звезду и да сам постигао погодак свакако би га прославио са „Делијама”.

Није желео да коментарише спорну ситуацију када му је Паркер „отео“ славу и уписао се у стрелце.

– Нема ту шта да се дода и стављам тачку… Када је гол признат идемо даље и ми смо једна екипа која се полако уклапа у свим сегментима. Два претходна меча нам уливају снагу да наставимо са победничким низом.

Када је у питању вечити ривал, рекао је:

– Нисам их пратио против Доњег Срема, а јесам прижељкивао нови реми да им се приближимо. Види се да имају проблеме после одласка два најбоља играча Шкулетића и Лазовића, који су доносили велику превагу. Ипак, има да се игра много тешких мечева и дерби код нас.

Циљ је одбрана титуле, али притисак није велик.

– Чекамо стрпљиво своју шансу. Испита је много на обе стране, а види се да у сваком опрез потребан. Ми смо на време повели и доминирали против Војводине тако да смо доста научили после коцкања у Јагодини, мада смо и тамо поново повели пре него што би се увукла нервоза у наше редове.

Публика је аплаузима поздравила сваки добар потез овог фудбалера, који је постао препознатљив по бради, за коју каже да је део имиџа.

– Мало сам је само скратио, а са учинком немам намеру да станем до краја сезоне и тада пада одлука око даљег корака у каријери. Волео би да останем мада се не питам једини и аплаузи публике су само потврда да пружам максимум.

Ипак, истиче да су добре игре заслуга целе екипе.

– Заједно смо напредовали. То покузујемо и само треба да наставимо овакао и у Суботици онда победа сигурно неће изостати – најавио је Катаи.

О пакленој атмосфери и сјајним навијачима, причао му је Огњен Мудрински.

– И уверио сам се у приче око подршке са трибина, љубави и оданости навијача према екипи. Битно је да се осећам сада испуњеним у потпуности – заокружио је круг Катаи

Повезане вести

Leave a Comment