Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Три гола Орландића против Железника

Фудбалери Црвене звезде савладали су Железник у пријатељској утакмици одиграној у понедељак резултатом 4:1. Шампион Србије понедељком стандардно пружа прилику играчима са мањом минутажом у сусретима против екипа из нижих рангова такмичења, а овога пута се истакао црногорски нападач Петар Орландић, који је три пута погађао мрежу.

Стадион: „Рајко Митић“.
Судија: Дејан Филиповић (Београд)
Стрелци: Орландић у 9′ и 26′ и 79′, Савићевић у 65′ за Црвену звезду, а Перић у 84′ из пенала за Железник.

Црвена звезда: Кахриман, М. Мијаиловић, Павићевић, Мбођ, Ђорђевић, Грујић, Босанчић, Аврамовски, Савићевић, Гаврић и Орландић.
Резерве: Тркуља, Живковић, Мартиновић, Н. Цветковић.

Железник: Павловић, Андрејић, Бућковић, Мандић, Домчић, Вуковић, Куртановић, Ђаковић, Петошевић, Стајић, Јеремић.
Резерве: Ракић, Ходовић, Тасић, Трифуновић, Кочановић, Кукић, Алексић, Сремчевић.

zz 300-orlandicЦрвено-бели (данас црвени) су у већем делу утакмице у потпуности контролисали ситуацију на терену. Грујић, Босанчић и Аврамовски су чинили централни део везног реда, док је Вукан Савићевић деловао по левој страни.

Већ у 9. минуту, Босанчић је извео слободан ударац са 25 метара. Шутирао је снажно, голман Павловић је успео да одбрани, али је одбио лопту до Орландића који из трка шутира и доноси Звезди предност. На наредну стопостотну прилику чекало се до 24. минута, када је након центаршута Марка Мијаиловића са десне стране, Гаврић покушао из прве са неколико метара удаљености, али није успео да погоди. Два минута касније, најпре је Мбођ погодио пречку из прилично тешке ситуације, након покушаја главом. Потом и нови напад Црвене звезде преко десне стране, Гаврић је асистирао на петерац, а Орландић поново био на правом месту и из прве „тукао“ ка голу за 2:0. Могли су црвено-бели и до трећег гола у 32. минуту, Савићевић је пронашао Павићевића који је одлично захватио лопту ногом, али се овога пута одличном интервенцијом истакао голман Железника.

У наставку, шансу су добили и резервни играчи Црвене звезде. Трећи гол за наш тим постигао је Вукан Савићевић, након асистенције Душана Живковића са леве стране, а свој трећи а укупно четврти за Црвену звезду постигао је Орландић у 79. минуту. Асистент је овога пута био Стефан Ђорђевић. Почасни погодак за госте постигао је голман Перић, и то из једанаестерца.

Повезане вести

Leave a Comment