Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Оњила, Мезенге и Спалевића

Три бивша фудбалера Црвене звезде успела су да се упишу у стрелце минулог викенда. Мрежу су погађали Ифеани Оњило за победу Ермиса против фаворизованог Аполона из Лимасола на Кипру, затим Бруно Мезенга, који је донео бод Акхисару у Турској и Дарко Спалевић за Доњи Срем против Партизана у Супер лиги Србије.

Италија

Серија А

Милан – Верона 2:2

На стадиону “Ђузепе Меаца“ одигран је занимљив сусрет у коме су гости повели у 18. минуту са беле тачке преко искусног голгетера Луке Тонија. “Росо-нери“ су преокренули резултат аутоголом Грка Тахцидиса у 47. минуту и водили све до пред сам крај, када је Уругвајац Николас Лопез у 95. минуту погодио мрежу за 2:2 и велику радост фудбалера Вероне. Бошко Јанковић је играо за госте до 79. минута, када га је заменио управо јунак утакмице Николас Лопез. Верона нема пораз у претходна три сусрета, па су стигли до 14. позиције са 29 бодова.

Наполи – Интер 2:2

Интер је имао озбиљан заостатак на стадиону “Сан Паоло“ у Напуљу од 0:2, али су успели да изједначе голом Икардија у 87. минуту из пенала Паненка стилом. Немања Видић и Здравко Кузмановић су одлуком тренера Роберта Манћинија меч провели на клупи за резерве. “Неро-азури“ су осми на табели са 36 освојених бодова.

Удинезе – Торино 3:2

Помоћни тренер Удинезеа, Дејан Станковић, радовао се победи у мечу против Торина, за који није играо Никола Максимовић, који је остао на клупи. Домаћи су прекинули низ од три пораза и попели се на 12. позицију, док је Торино после 26. кола на деветом месту.

Сампдорија – Каљари 2:0

Екипа Синише Михајловића је до друге узастопне победе стигла головима Лоренца Де Силвестрија у 33. и легендарног Камерунца Самјуела Етоа у 72. минуту. Сампдорија је сада пета на табели са 42 бода.

Ћезена – Палермо 0:0

Палермо је извукао бод на стадиону “Дино Мануци“ у Ђезени и тренутно држи 11. место. Милан Милановић је још једном стандардно био на клупи Палерма, па је и даље без минута у игри ове сезоне у Серији А.

Лацио – Фиорентина 4:0

“Небеско-плави“ су разбили “љубичасте“ на Олимпику и избили на треће место са 46 бодова. Искусни Мирослав Клосе је бриљирао са два поготка, а допринос победи дао је и Душан Баста одигравши целу утакмицу. Филип Ђорђевић би средином априла могао да се врати на терен после тешке повреде, која је полако иза њега. За Фиорентину је свих 90 минута играо Ненад Томовић, а судија Паоло Таљавенто му је показао жути картон у 64. минуту. Томовићев клуб је пети на табели са 42 бода.

Енглеска

Чемпионшип

Дерби Каунти – Бирмингем 2:2

Гости су до бода стили у надокнади времена головима Пола Кедиса у 93. и Клејтона Доналдсона у 96. минуту. Никола Жигић није улазио са клупе за Бирмингем, који је 14. на табели са 46 бодова после 36. кола.

Кардиф – Чарлтон 1:2

Марко Дмитровић је на полувремену стао између статива екипе Чарлтона заменивши Стивена Хендерсона. Савладао га је Италијан Федерико Македа, али су гости преокренули и стигли до три бода голом Белгијанца Бујенса из једанаестерца у 87. минуту. Овим тријумфом Чарлтон је направио скок на 12. место са 48 освојених бодова.

Вулверхемптон – Вотфорд 2:2

Вујадин Савић поново није био у протоколу екипе Вотфорда, која је освојила бод на Молинекс стадиону и пробила се на треће место са 66 бодова. На врху је велика гужва, јер четири првопласирана тима имају по 66 бодова, а иза њих је петопласирани Норич са бодом мање.

Шпанија

Примера

Леванте – Еибар 2:1

Дејан Лекић је био у стартној постави Еибара, али је замењен у 72. минуту, када је тренер Гаиска Гаритано уместо њега на терен послао Микела Аруабарену. Ни то им није помогло, јер су на гостовању у Валенсији примили два гола за два минута и седмим узастопним поразом пали на 14. место.

Кордоба – Хетафе 1:2

Кордоба баш нема среће ове сезоне на домаћем терену. Против Хетафеа су примили гол у 92. минуту и седмим узастопним поразом остали закуцани на дну табеле. Александар Пантић је пропустио овај меч због нагомиланих жутих картона.

Француска

Лига 1

Тулуз – Марсељ 1:6

Тулуз је претрпео дебакл на домаћем терену и пао у опасну зону са два бода мање од луке спаса. Урош Ћосић је одиграо цео меч за Тулуз, док Павле Нинков није улазио у игру са клупе.

Евијан – Монако 1:3

Клуб из кнежевине и финалиста Лиге шампиона из 2004. године је протутњао кроз Анеси и наставио потеру за водећим тројцем. Евијан и даље не може да рачуна на Милоша Нинковића, али су тренутно на безбедном 16. месту са 32 бода.

Русија

Премијер лига

Ростов – Локомотива Москва 0:1

Настављен је и шампионат Русије након зимске паузе, а Немања Пејчиновић није био у гостујућем саставу за наступ на овом мечу. Тим Миодрага “Грофа“ Божовића је наставио победоносну серију и сада су пети на табели са 32 бода.

Рубин – Арсенал Тула 1:0

Игор Портњагин је решио меч голом у 5. минуту, па је Рубин напредовао до шестог места са 30 бодова. Благој Георгијев је за победнички састав одиграо свих 90 минута.

Португал

Примеира лига

Брага – Порто 0:1

Кристијан Тељо је голом у 73. минуту решио још један дерби, а Евандро је поново био стартер у гостујућој екипи. У 61. минуту заменио га је Рикардо Кварезма. Порто је наставио серију тријумфа, али водећа Бенфика такође не посустаје, па и даље има четири бода предности.

Холандија

Ередивизија

Хераклес – Витесе 1:1

Урош Ђурђевић је ушао у игру за Витесе тек у 94. минуту уместо стрелца гола Бертрана Траореа, док Абиола Дауда ни на овом мечу није био у протоколу. Витесе је ремијем у Алмелу прекинуо низ од шест узастопних победа. Примили су гол у 94. минуту, па су пали за једну позицију и сада су пети на табели.

Цволе – Камбур 6:1

Цволе је прекинуо низ од четири пораза вратио се на пето место са бодом више од Витесеа. Стефан Најланд је постигао хет-трик, а Ели Бабаљ није улазио у игру са клупе.

Белгија

Про лига

Гент – Лирс 2:1

Лирс је примио гол против трећепласираног тима у 91. минуту и после овог пораза познато је да ће играти у баражу за опстанак. Сада само чекају противника, а кандидати су Серкл Бриж, Беверен и Мускрон. Бобан Бајковић је још једном бранио свих 90 минута за екипу Лирса.

Мехелен – Стандард Лијеж 1:0

Екипа Александра Јанковића је у финишу лигашког дела такмичења ушла у топ форму, па су забележили трећи узастопни тријумф којим су се учврстили на деветом месту са 38 бодова.

Остенде – Беверен 4:3

Беверен је поражен на гостовању у Остендеу, али су задржали бод више у односу на Серкл Бриж који је у опасној зони. Абубакар Оумару је одиграо целу утакмицу за госте, али ни у 12. сусрету није затресао мрежу ове сезоне.

Друга дивизија

Левен – Ломел Јунајтед 0:3

Без обзира на убедљив пораз на свом стадиону, домаћи тим се зацементирао на шестој позицији коју држи већ месецима. Ибрахим Соме је одиграо цео меч за Левен.

Грчка

Супер лига

Платанијас – Левадијакос 1:3

Грчки шампионат је настављен, али без гледалаца, а непланирана пауза и празан стадион нису одговарали Платанијасу, који је поражен од Левадијакоса. Лука Милуновић је био на терену до 60. минута, када га је заменио Бразилац Жилван Гомеш. Милуновић је раније добио и жути картон у 41. минуту, а његов клуб је на 14. месту, само два бода изнад опасне зоне. Меч између Пантракикоса и Олимпијакоса, чији је члан Лука Миливојевић је одложен.

Кипар

1. Дивизија

Ермис – Аполон Лимасол 1:0

Ифеани Оњило је голом у 72. минуту срушио до овог кола лидера кипарског шампионата. Нигеријац је играо до 89. минута, када га је заменио Андреас Папатанасију. Ермис је тако на сјајан начин почео такмичење у лиги за првака. Стигли су петопласирани Анортозис на табели, а Оњило је забележио 12. погодак на 21. мечу у шампионату.

Еврогол Оњила је на снимку у акцији од 1:30.

https://www.youtube.com/watch?v=fPOUDTGBgf0

Турска

Супер лига

Касимпаша – Акхисар 2:2

Акхисар је направио преокрет на гостовању Истанбулу и од 0:2 стигао до 2:2 поготком Бразилца Бруна Мезенге у 75. минуту. Мезенга је након гола добио и жути картон. Одиграо је цео меч, а ово му је био тек други гол на 20 утакмица у првенству ове сезоне. Екипа Роберта Карлоса се налази на 11. месту са 26 бодова. Мезенга је претходно је засметао и дефанзивцу домаћих код првог гола, па је његов чувар Лаша Двали затресао сопствену мрежу главом у 65. минуту.

Кајзери Ерције – Генчлербирлиги 2:4

Душко Тошић је одиграо свих 90 минута за Генчлербирлиги и забележио једну асистенцију у победи на гостовању у Кајзерију после које се његов клуб пробио на осмо место. Тошић је добрим играма, и чињеницом да ће на лето бити слободан играч, запао за око најбољим турским клубовима.

Ескишехир – Бурса 0:0

Горан Чаушић је био у саставу Ескишехира свих 90 минута, али његов тим није успео да освоји више од бода против петопласиране Бурсе, па је сада на 13. месту.

Истанбул Башакшехир – Коња 0:0

Коња је успела да стигне до бода против четвртопласираног тима. Освојили су 25. бод и померили се на 12. место. Јагош Вуковић је одиграо цео меч за госте.

1. Лига

Маниса – Елазиг 1:0

Маниса је већ у првом минуту дошла до вођства, које је сачувала до самог краја и након 23. кола се пробила до безбедне 15. позиције са два бода више од Буке, која је у опасној зони. Никола Микић је одиграо цео меч, док је Бранимир Субашић замењен у 65. минуту.

Бука – Кајзери 0:3

Кајзери је убедљивим тријумфом на гостовању против слабашне Буке сачувао лидерску позицију са 47 бодова, а Срђан Мијаиловић није играо за гостујући састав.

Швајцарска

Супер лига

Јанг Бојс – Сион 3:2

Гијом Оаро је са два поготка решио меч у Берну, а Милан Вилотић је одиграо свих 90 минута за Јанг Бојс. Тим за који наступа српски дефанзивац налази се на другој позицији са седам бодова мање од водећег Базела.

Арау – Сент Гален 0:2

Арау је наставио са очајним партијама и резултатима, а Огњен Мудрински није био ни на клупи. Овим поразом пали су на последње место са само 18 бодова.

Челенџ лига

Вил – Кјасо 0:0

Марко Муслин је одиграо цео меч за Вил, који је у серији од три ремија и налази се на шестој позицији са 27 бодова.

Мађарска

Ференцварош – Ђер 3:0

Никола Трајковић је ушао у игру за Ђер од 55. минута заменивши Матеа Паткаија. Нису могли озбиљније да се супротставе фавориту у Будимпешти, па су остали на деветом месту са 24 бода.

Хонвед – МТК 0:2

Драган Вукмир је био у саставу екипе МТК током свих 90 минута. Стигли су до голова и победе са 10 играча, јер је у 54. минуту искључен Сенегалац Ијан Тјан Кали. Наставили су трку за првопласираним Видеотоном, који има шест бодова предности.

Папа – Дунаујварош 1:0

Милан Богуновић је одиграо целу утакмицу за домаћи тим, који је славио голом Сенегалца Мухамадуа Саја у 59. минуту и попео се на 12. место са 17 освојених бодова.

Казахстан

Премијер лига

Актобе – Атирау 1:1

Почео је и нови шампионат Казахстана, а Атирау, чији су чланови Милош Трифуновић и Марко Блажић је ремизирао у првом колу. Трифуновић је ушао у игру од 70. минута заменивши Владимира Аржанова, док Блажић није био у протоколу.

Молдавија

Академија – Шериф 0:3

Каду је био врло запажен у новој победи Шерифа. Припремио је гол који је постигао његов сународник Рикардињо у 45. минуту, да би у 47. минуту добио жути картон. Заменио га је Бенџамин Балима у 78. минуту. Екипа из Тираспоља је после дуго времена преузела вођство на табели.

Азербејџан

Премијер лига

Нефчи – Интер Баку 0:2

У градском дербију Интер је однео три бода, а Саша Стаменковић је поново био на клупи Нефчија. Можда ће тренер Ариф Асадов након овог пораза коначно вратити “Стаменог“ међу стативе уместо садашњег првог чувара мреже Акила Мамадова.

Украјина

Премијер лига

Ворскла – Ховерла 2:0

У наставку украјинског шампионата Ворскла је стигла до три бода, а Јован Маркоски је почео меч у стартној постави и на терену провео готово цео меч, да би га у надокнади заменио Александр Ковпак. Стигли су до седмог места са 21 бодом.

Волин – Черноморец 1:1

Јован Крнета је одиграо свој први меч у шампионату Украјине за нови клуб. Провео је свих 90 минута на терену у дресу Черномореца из Одесе, а његов тим је освојио бод на гостовању у Луцку и тренутно заузима 10. место са 17 бодова.

Металист – Шахтјор 2:2

У екипи Металиста Владимир Дишљенковић није био ни на клупи. Меч је због познате ситуације у Украјини уместо у Харкову одигран у Љвову, а Металист је до бода стигао у 92. минуту голом Владимира Пријомова, иако су од 45. минута играли са 10 фудбалера после искључења Дмитра Рижука.

Јапан

Џеј лига

Шимицу – Кашима 3:1

Дејан Јаковић је започео победом нову сезону у земљи излазећег сунца. Одиграо је цео меч за Шимицу и добио жути картон у 92. минуту.

Џеј 2 лига

Омија Ардија – Цвајген Каназава 1:0

Омија је победом стартовала у другом рангу након испадања крајем прошле године. Драган Мрђа је био на терену до 66. минута, када га је заменио Изумисава, а гол вредан три бода постигао је Акихиро Иенага у 86. минуту.

В-Варен Нагасаки – Џеф Јунајтед 0:1

Успешан је био и Нејц Печник на дебију у такмичарским утакмицама за нови клуб. Одиграо је готово целу утакмицу, да би га у 92. минуту заменио Кентаро Сато. Такајуки Сузуки, који је у прелазном року стигао у Џеф Јунајтед из Мито Холихока, није био у протоколу за овај меч. Једини стрелац био је Харуја Иде у 16. минуту.

Ависпа Фукуока – Кјото Санга 1:3

Милош Бајалица је био на терену свих 90 минута, а његов Кјото је славио на гостовању у Фукуоки и успешно отворио ново првенство.

Јужна Кореја

К – Лига Класик

Улсан – Сеул 2:0

Филип Касалица је остао на клупи Улсана, док је за Сеул од старта другог полувремена заиграо Колумбијац Маурисио Молина, који је добио жути картон у 80. минуту и на крају није имао разлога за задовољство на премијери новог шампионата.

Кина

КСЛ

Хенан – Тјанђин Теда 3:1

Ернан Баркос се није прославио на премијери у новом клубу. Играо је до 67. минута, када га је заменио Колумбијац Вилмар Гил. Није затресао мрежу, па су поражени на гостовању у Женгжуу.

Гижу – Лиаонинг 0:1

Нигеријац Огбу је донео победу гостима, у чијем саставу није било Александра Јевтића.

Тунис

Лига 1

Бизертен – Зарзис 1:3

Ратко Достанић је забележио други узастопни пораз на клупи Бизертена, па је његов тим склизнуо на седмо место.

Јужна Африка

ПСЛ

Кајзер Чифс – Орландо Пајретс 0:0

У дербију кола није било победника, а ни голова, па је домаћи састав задржао велику предност од 11 бодова у односу на другопласиране екипе Мамелоди Сандаунса и Бидвест Витса. Бернард Паркер је одиграо целу утакмицу за Кајзер Чифс.

САД

МЛС лига

Хјустон – Колумбус 1:0

Хјустон је голом Енглеза Џила Барнса тријумфално започео нову сезону, а Луис Гаридо је одиграо цео меч за домаћи тим.

Аустралија

А – Лига

Њукасл Џетс – Сиднеј 0:1

Аустријанац Марк Јанко донео је победу Сиднеју у 68. минуту, а у освајању нова три бода учествовали су Никола Петковић и Милош Димитријевић одигравши свих 90 минута. Серијом од пет победа и ремијем у последњих шест мечева, Сиднеј је стигао до трећег места са само два бода мање од водећег Перта.

Бризбејн Роар – Вестерн Сиднеј 1:0

Брендон Борело је одлучио сусрет поготком у 53. минуту, а Андрија Калуђеровић је крочио на терен у 83. минуту уместо Жана Солорзана. Бризбејн је забележио другу узастопну победу којом су се издвојили на шестом месту са 25 бодова, а имају и два меча мање.

Перу

Копа Инка

Инти Гас – Алијанца Лима 1:3

Алијанца је другом узастопном победом стигла до другог места у групи Ц са 10 бодова. Мигел Араухо је одиграо цео меч за победнички састав и добио жути картон у 45. минуту.

Мексико

Асенсо МХ – Клаусура

Лобос БУАП – Алтамира 1:1

Кристијан Борха је забележио свих 90 минута у саставу Лобоса, али се није уписао у стрелце. Његов тим је на петом месту у другом рангу са три бода мање од првопласиране Мериде.

Дорадос – Корас Де Тепик 3:1

Екипа Дорадоса је стигла до другог тријумфа у низу, а Сегундо Кастиљо је на терену провео свих 90 минута и зарадио јавну опомену у 42. минуту. Његов тим је трећи на табели са бодом мање од лидера.

Хрватска

1. ХНЛ

Сплит – Славен 2:0

Марко Мирић је одиграо цео меч за тим из Копривнице на гостовању у Сплиту, а његов клуб је после 24. кола назадовао за једно место, па су сада седми са 24 бода. Мирић је ове сезоне одиграо 20 утакмица и постигао шест голова за Славен.

Осијек – Хајдук Сплит 0:1

Драгомир Вукобратовић је забележио још један цео меч за осмопласирани Осијек, а добио је и жути картон у 60. минуту.

Локомотива Загреб – Ријека 1:0

Марко Вешовић је добио прилику у саставу Ријеке од 59. минута, а у 88. је зарадио и жути картон. Меч је решио Јерко Леко из пенала у 89. минуту, а Ријека је друга на табели са 14 бодова мање од водећег Динама, а 10 више од трећепласиране Локомотиве.

Србија

Супер лига

Младост – Спартак 3:2

Љубо Ненадић је одиграо цео меч за екипу из Лучана, док у тиму из Суботице на терену није било Андреја Мркеле. Утакмицу је обележио Нигеријац Патрик Езе Фрајдеј постигавши сва три поготка за Младост.

Раднички Крагујевац – Нови Пазар 1:1

За домаће није бранио Милош Весић, док је Бојан Ђорђевић одиграо цео меч за Нови Пазар. Екипа Мише Косановић није добро почела други део сезоне, па су сада на седмом месту, док је Раднички закуцан на дну са само 11 бодова.

Чукарички – Борац 1:1

Филип Стојковић је одиграо цео меч за тим са Бановог брда, док је Славољуб Срнић играо до 82. минута. Његов брат Драгољуб није био на терену, док је за госте из Чачка до 77. минута играо Огњен Ожеговић.

Доњи Срем – Партизан 1:2

Дарко Спалевић је постигао гол на другој узастопној утакмици за Доњи Срем, али нису успели да стигну до три бода у утакмици која је одиграна у Новом Саду на стадиону “Карађорђе“. Спалевић је погодио лепим полуволејом у 78. минуту и смањио на 1:2.

Раднички Ниш – Јагодина 1:0

Петар Ђуричковић је био у саставу Нишлија до 81. минута, учествовао је у акцији код одлучујућег гола, а Владимир Ђорђевић није добио шансу. За Јагодину је цео меч стандардно одиграо Данијел Михајловић и добио жути картон у 87. минуту, док Никола Антић није био на терену.

Рад – Вождовац 2:0

Дени Павловић је одиграо цео меч за Вождовац, а његов клупски друг Милан Јокић је замењен у 72. минуту. Никола Караклајић и Немања Златковић нису наступили за госте у овом колу.

ОФК Београд – Напредак 1:0

Богдан Планић неће по добром памтити меч против Крушевљана, јер му је у 44. минуту пукао мишић, па је изнет на носилима са терена. Стеван Луковић је био у саставу гостију свих 90 минута.

Црвена звезда – Војводина 3:0

Бранилац титуле је други меч узастопно постигао три гола и други пут ове сезоне савладао Новосађане, за које су цео меч одиграли Нино Пекарић и Иван Рогач.

Повезане вести

Leave a Comment