Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаДруги пишуКошаркаРегионална лига

Nikolić:“Igrači će ginuti za svaku loptu“

Uroš Nikolić

Internet sajt sportal.rs objavlio je intervju sa jednim od najiskusnijih košarkaša Crvene zvezde Urošem Nikolićem. Intervju objavljujemo u celini:

Košarkaški klub Crvena zvezda protiv Nimburka, debitanta i ozbiljnog kandidata za visok plasman u NLB ligi, startuje novu sezonu sa primarnim ciljem – IZBEĆI ISPADANJE, a po mogućnosti do maksimuma razigrati „klince“ i primaći se sredini tabele.

Zvučui neverovatno, zar ne? Koliko se istinskih zaljubljenika u crveno-belu „familiju“ seća da se u najavi starta prvenstva od neke ekipe Zvezde očekuje borba za opstanak? Ukoliko na stranu stavimo hokej na ledu i sredini 80-tih godina prošlog veka, kada su crveno-beli oklopnici „upadali i ispadali“ iz elite ne verujemo da je ovakvih situacija bilo još. Istina, stanje u kojem se nalazi klub, kao pravni subjekt, dobro je da postoji tim. Limitirani finansijama Mirko Pavlović i Mihajlo Uvalin uspeli su da selektiraju mlad i, verujemo, perspektivan sastav kojem je sada potrebna pažnja i strpljenje.

Jedan od iskusnijih igrača koji je odlučio da prihvati „viziju“ čelnika sa Malog Kalemegdana je Uroš Nikolić. Prilično nepoznat širem košarkaškom auditorijumu Nikolić je u crveno-beli dres obukao posle osvojene titule u Sloveniji.

– Igrao sam dobro u Sloveniji i mogao sam da ostanem u šampionskoj ekipi Krke. Međutim, kada se javila Zvezda nisam razmišljao mnogo – za Sport priča i dodaje centar, koji je igrao u Batočini, Zastavi, Hemofarmu i Mega Ishrani.

– Ipak je to velika ljubav.  Ceo život sam išao na „Marakanu“, bio redovan na „severu“. Nije fraza, ali igranje u Zvezdi za mene je sada ostvarenje sna.

Situacija u klubu uticala je i na sastav, ali i ambicije…

– To što smo mladi je sa jedne strane dobro. Dobro i žestoko radimo. Motivi su veliki jer smo željni dokazivanja i verujem da ćemo to na parketu pokazati kroz agresivnu i brzu igru. Nedostatak iskustva smo malo kompenzovali dolaskom Mirkovića i Miloševića, ali obećavam da ćemo da ginemo za svaku loptu – između ostalog kaže Nikolić.

Повезане вести