Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Деби Раданова, прегршт лепих потеза, за убедљиву победу Звезде против Металца!

Растерећена Звезда, након победе против шампиона Европе у четвртак, одиграла је пред 3 383 гледаоца опуштену утакмицу, пуну лепих и атрактивних потеза, и, иако у саставу нису били најбољи играчи – Вилијамс и Марјановић, као ни повређени Лазић, лакше него што се очекивало савладала Металац – 82:59.

Вилијамс и Лазић нису били у саставу, док је високи центар седео на клупи, али није улазио у игру. Међутим, то се није много приметило, јер га је одлично заменио Цирбес. Немац је постигао 16 поена и ухватио 7 лопти. Сви скокови били су офанзивни, а све поене постигао је у првом делу (10 од 16 са линије пенала). Треба истаћи и да је вечерас је дебитовао и млади Алекса Раданов, момак рођен 1998. године, који је добио седам секунди у финишу прве четвртине, а затим и минуте у последњем периоду. Треба истаћи и одлично шутерско вече Дангубића (3/4 за три), као и још једну сјајну кошгетерску партију Џенкинса (након дербија и Макабија). Добар меч одиграо је и Јовић, који је погодио са пола терена крајем друге четвртине! У трећем периоду, Блажич је на серију Металца одговорио са осам везаних поена и у тим тренуцима вероватно је и отклоњена свака дилема око победника ове утакмице. Најбољи скакач био је Лука Митровић.

Џенкинс и Цирбес постигли су по 16 поена, Дангубић 12, а Јовић 11. Лука је имао 11 скокова, Цирбес 7, а Џенкинс 5 асистенција.

У првој четвртини, гости су повели резултатом 4:2, а након тога уследила је серија Звезда 12:0 и +10 (14:4). Металац је покушавао да се врати, али је од свега само порасла разлика у корист црвено-белих, који су завршили првих 10 минута игре вођством 25:10. Четвртину су у истој петорци завршили дебитант Алекса Раданов (шеснаест година), Марко Тејић и Никола Ребић. Најистакнутији је био Маик Цирбес, уз Стефана Јовића.

Други период донео је мало опуштања нашег тима, па су гости са две везане тројке и кош уз фаул смањили на седам поена заостатка (30:37). У тим тренуцима, Дангубић је већ имао три погођене тројке, из исто толико покушаја. Ипак, потез првог полувремена, поред сјајне блокаде Калинића и закуцавања Цирбеса на додавање Блажича иза леђа био је погодак Стефана Јовића са пола терена, уз звук сирене. До краја полувремена, Звезда је направила серију 11:2, Цирбес стигао до шеснаестог поена (10/10 са линије пенала), док су Јовић и Дангубић (3/4 за три) постигли по 9. Џенкинс је убацио 10 (5/10 из игре). У игру нису улазили Марјановић и Каплановић, док у саставу нису били Лазић и Вилијамс.

Трећу четвртину обележио је Блажич, који је на серију тројку Металца и смањење разлике на десет поена одговорио са осам везаних поена за свега нешто више од једног минута (две тројке), па је Звезда отишла на максималних +18 (60:42) на половини трећег периода. У другој половини четвртине обе екипе постигле су само по четири поена, па је на семафору након 30 минута стајало 64:48, уз разлику са полувремена.

Последња четвртина представљала је рутину, а играчи оба тима очигледно су само чекали да се меч заврши, па је једино питање било којом ће се разликом то десити. Радоњић је пружио шансу Ребићу и Тејићу током читаве четвртине, а у финишу су шансу добили и Каплановић, као и по други пут, млади Раданов, који је на 01:10 до краја меча постигао и прве поене. Предност Звезде дошла је до +21 (77:56) у једном тренутку, а на крају меча на семафору је стајало: 82:59, након украдене лопте и асистенције Раданова за куцање Дангубића.

Црвена звезда Телеком – Металац Фармаком 82:59 (25:10, 23:22, 16:16, 18:11)

Хала Пионир

Гледалаца: 3 283

Судије: Јовчић, Драгојевић, Јововић

Црвена звезда: Ребић 2п, 4ск, 2ас, Дангубић 11п (3/4 за три), 3ск, 2ас, Митровић 8п, 11ск, 3укл, 4изгл, 2бл, Блажич 8п, 2ск, Калинић 9п, 2ск, 3укл, Марјановић, Каплановић, Тејић 3ск, 2ас, Раданов 1ск, 1ас, Џенкинс 16п, 5ас, Јовић 11п, 3ас, Цирбес 16п, 7оф.ск. Тренер: Радоњић

Металац: Малешевић 13, Карсон, Протић, Кутлешић 8, Оташевић 6, Јевтовић 5, Јошило 6, Љубичић 9, Ракићевић, Вранеш 8, Тодоровић 2, Вуксановић 2. Тренер: Ђокић

ТОК МЕЧА

1/4 (25:10)

Металац је почео са Вранешом у рекету, Звезда са Цирбесом, а центар гостију направио је брзо два фаула. У прва три минута, наш тим је повео 6:4, након вођства Ваљеваца (0:2, 2:4) уз сјајну блокаду Калинића и закуцавање Цирбеса након атрактивне асистенције Блажича, а Ђокић је затражио тајм-аут. Након тога, серија Звезде порасла је на 12:0, а вођство на 14:4, док гости нису постигли поене готово пет минута. У последња три минута, погађали су и Џенкинс, који је заменио одличног Јовић (6 поена) и Дангубић (прву тројку), који је ушао уместо Калинића. Након десет минута, на семафору је стајало: 25:10. Дебитовао је и Алекса Раданов, а поред њега су четвртину завршили и Ребић и Тејић.

2/4 (23:22)

У другом делу почели су заједно Ребић и Тејић, а Вранеш је предводио госте са шест везаних поена, па је Металац смањио разлику, да би Дангубић другом тројком вратио разлику на +14 (30:16), а одмах затим и трећом на +15 (33:18). Тада је Кутлешић погодио прву тројку за свој тим. На 04:22 и 33:21 за Звезду, Ђокић је затражио тајм-аут за свој тим. Након тога, гости су успели да смање разлику, тројкама Оташевића и поенима Малешевића, уз фаул Јовића и дођу до -7 (37:30). Ипак, након тога је уследила серија Звезде 11:2, у оквиру које је Цирбес погодио и своје десето слободно бацање, укупно 16. поен, а Стефан Јовић тројку са пола терена! До полувремена је остало 48:32 за црвено-беле!

Цирбес је имао 16 поена и 5 скокова, Ђенка 10, 2ск и 3ас, Јовић 9, уз једну тројку са ПОЛА ТЕРЕНА. Дангубић је убацио исто толико (3/4 за три)!

3/4 (16:16)

На старту другог полувремена обе екипе су кренуле растерећено, а гости су у прва три минута успели да смање предност Звезде на десет поена, погодивши две тројке. Цирбес је у тим тренуцима стигао до 7 скокова, с тим што није ухватио ниједну лопту испод свог коша! На серију гостију одговорио је Блажич, са невероватних осам везаних поена (две тројке), па је на половини треће четвртине Звезда дошла до максималних +18, за веома кратко време (60:42). Гости су коначно погодили преко Малешевића у контри и прекинули серију Звезде. До краја је прве поене забележио и Ребић, а на семафору је након 30 минута стајало: 64:48.

4/4 (18:11)

Последња четвртина представљала је само рутину, а виђено је доста атрактивних потеза, акције Ребић-Калинић и Раданов-Дангубић, блокаде Звездиних играча… Гости су се помирили са поразом, до краја утакмице су покушавали да смање разлику, али је све што смо видели максималних +23 на крају меча, који је у црвено-белом дочекала петорка Ребић, Раданов, Дангубић, Каплановић Тејић.

Повезане вести

1 comment

pera мар 8, 2015 at 20:45

Bravo za Radanova tako se ulazi na velika vrata u prvi tim. Definitivno mali Rebić na kaljenje u FMP za srpsku ligu a što pre Jovana Novaka u klub. Rebiću treba ozbiljna takmičarska košarka a FMP još jedan plej. Šteta je da Zvezda ne dovede još jednog igrača u rotaciji na pleju gde je i najbitnije. Novak je ubedio sve igrom protiv klinaca u FMP da je rodjeni lider a to je velika preporuka za Zvezdu, Čoviću reaguj na vreme dosta je igri oko dovodjenja ovog dečka vreme je da obuče crveno beli dres.

Reply

Leave a Comment