Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Раднички (Кг) – Црвена звезда, последње коло регуларног дела сезоне

Црвена звезда је прошле среде пружила још једну добру партију у Европи, победивши представника једне од најјачих европских лига – Равену са 3:2. Италијански тим је и даље фаворит, али сигурно је да ни црвено-бели нису без шансе, и биће им циљ да се што боље припреме за реванш који је на програму следеће среде. У међувремену, потребно је да одиграју последње коло регуларног дела сезоне Суперлиге Србије – против Радничког у Крагујевцу.

За наш тим овај меч је без резултатског значаја, с обзиром да је сигурно да ће Звезда заузети другу позицију у Лиги пред плеј-оф. Црвено-бели су у серији победа у домаћем првенству, а уочи последњег кола имају 43 бода, четири мање од првопласираног Партизана, а четири више од трећепласиране Војводине. Са друге стране, Раднички је тренутно на осмом месту, са свега два бода више од Младог радника, који је на позицији која води у плеј-аут, тј. бараж за опстанак у друштву најбољих. Према томе, Крагујевчанима су бодови неопходни да би осигурали суперлигашки статус, и сигурно ће пружити свој максимум у циљу очувања овог статуса. До скоро су мечеви ова два тима била једни од најјачих дербија српске одбојке, али због финансијке кризе, Раднички ове сезоне стрепи и за опстанак. У првом делу сезоне су забележили свега једну победу (у девет утакмица), и били су последњи на табели, у другом делу су се мало консолидовали, али им и даље „гори под ногама“. Уочи овог кола, победили су Рибницу у гостима, резултатом 3:2. Што се тиче њихове историје, могу се похвалити са две титуле првака државе (2008/09 и 2009/10) и једним националним купом (2007/08). Два пута су учествовали у Лиги шампиона, а успевали су да стигну и до четвртфинала Купа изазивача, као и до четвртфинала Купа ЦЕВ.

Црвена звезда се полако улази у најважнији део сезоне, а победом против Радничког би направили добру увертиру пред плеј-оф, и поменути реванш меч четвртфинала Купа изазивача, против Равене. Позивамо све навијаче, пре свега из Крагујевца и околине, да дођу у недељу у халу „Језеро“, и помогну нашој екипи да то и оствари.

Идемо до нове победе!

XVIII коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Раднички – Црвена звезда,

Дворана: „Језеро“, Крагујевац, недеља, 08. 03. 2015. године, 17:30h

Повезане вести

Leave a Comment