Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Без Лазића и на Металац

После блиставе игре и велике победе над Макабијем кошаркаши Црвене звезде Телеком у недељу од 19 сати у Пиониру ће дочекати Металац. Меч 24. кола АБА лиге за црвено-беле неће имати такмичарски значај, јер је Звезда већ обезбедила прво место пред плеј-оф регионалног такмичења, али изабраници тренера Дејана Радоњића без обзира на све то желе нови тријумф. Обавеза више за кошаркаше Црвене звезде је и чињеница да играју на свом терену пред својим навијачима које желе да обрадују још једном победом.

Улазнице за меч са екипом из Ваљева од петка се продају на свим пословницама Евентима, а на дан утакмице карте ће моћи да се купе и на билетарници Пионира од 14 сати па све до почетка меча.

Металац је изванредан пројекат, рађен са посебно емоцијом првог човека клуба Бошка Ђукановића. Уласком у АБА лигу су остварили велике жеље, али и не само то. Изванредном игром су направили сјајан резултат. Ја им на томе честитам и желим им да наставе у том правцу – почео је причу тренер црвено-белих Дејан Радоњић и потом додао:

Управо захваљујући тим играма дошли су у позицију да се боре за пласман у Еврокуп што је мало ко помислио да могу на старту сезоне. Али, очегледно је да могу, а у међувремену су се и појачали. Имају квалитет и искуство у играчима који су дужи период у екипи. Показали су да играју добро против најјачих. И против нас су одиграли одлично у Ваљеву. Свесни смо да је то екипа која може доста тога да покаже и у Пиониру и зато овом мечу прилазимо максимално озбиљно. Наша позиција је таква да смо још раније обезбедили прво место. Свесни смо обавезе коју имамо јер играмо пред нашим навијачима, али желимо да искористимо овај меч да урадимо још нешто због свега онога што нас очекује у наставку сезоне.

zz10930897_899818156745748_2068505199807584477_n

Радоњић је потом кратко анализирао и здравствени билтен екипе:

По задњем извештају доктора, Лазић је још седам до 10 дана ван тима, па ће пропустити и дуел са Металцем, док су остали спремни.

На питање како мотивисати екипу за дуел са Металцем после победе на Макабијем, али и чињенице да је Звезда одавно обезбедила прво место, Радоњић је рекао:

Наша мотивација је што играмо пред нашим навијачима. За све нас то је огроман мотив. Показали смо до сада да увек озбиљно реагујемо, тако треба да буде и овај пут. Потребно је одржати континуитет. Верујем да ћемо показати задовољавајући ниво. Свесни смо да Металац долази екстремно мотивисан, али то је очикивано.

Упитан да прокоментарише расплет у финишу АБА лиге Радоњић је рекао:

Раније сам о томе говорио, а изгледа да сам и погодио. Одлучиваће последње коло – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment