Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Црвено-беле у финалу Купа Србије

Ватерполисткиње Црвене звезде савладале су Врачар у полуфиналу Купа Србије резултатом 12:6 (4:1, 2:2, 4:2, 2:1) и у недељу ће се борити за трофеј са екипом Таша 2000, која је у првом полуфиналу била боља од Сенте са 11:9.

Бранилац трофеја је успешно започео сусрет и решио прву четвртину у своју корист резултатом 4:1. Врачар је успео да ремизира у другом периоду игре (2:2) и остави наду да може нешто више да учини у другом делу утакмице, али им то није пошло за руком. Екипа Милоша Брадића је сигурном игром решила трећу деоницу у своју корист са 4:2 и повела са сигурних 10:5, да би на крају успела да увећа предност на коначних 12:6.

Најефикаснија на утакмици била је Тијана Јаковљевић, која је постигла шест голова. Била је врло расположена и забележила тачно половину Звездиних погодака. Пратиле су је Ивана Ћоровић и Јована Дујовић, које су по два пута погађале мрежу, док су се по једном у стрелце уписале Драгана Ивковић и Јована Миловановић. У екипи Врачара најефикаснија је била Мила Глушчевић са два поготка.

Црвена звезда – Врачар 12:6 (4:1, 2:2, 4:2, 2:1)

Београд – Базен: Ташмајдан. Гледалаца: 200. Судије: Ивановић и Милетић (Београд). Искључења: Црвена звезда 3, Врачар 5.

Црвена звезда: Александровић, Миловановић 1, Пантовић, Ћоровић 2, Радојчић, Дујовић 2, Симић, Мандић, Ђорђевић, Васковић, Ивковић 1, Јаковљевић 6, Вујовић. Тренер: Милош Брадић.

Врачар: Петровић, Вукајловић, Плећаш 1, Радисављевић, Вржина, Трнчић, Глушчевић 2, Милићевић 1, Марков 1, Чубрило, Миладиновић, Живановић, Милићевић. Тренер: Јовић.

У првој полуфиналној утакмици Таш 2000 је преокретом у последњој четвртини стигао до победе од 11:9 и пласмана у финале. Лара Лука је постигла пет, а Нађа Новаковић три гола за победничку екипу. Финале између Црвене звезде и Таша 2000 је на програму у недељу на базену Ташмајдан са почетком у 17 часова и 30 минута.

Повезане вести

Leave a Comment