Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Нишлије гостују Звезди у незгодном тренутку

Рукометаши Црвене звезде ће у недељу угостити екипу нишког Железничара у оквиру 16. кола Супер лиге Србије. Меч у Спортско рекреативном центру Шумице почиње у 18 часова.

Црвено-бели се налазе у лошој серији од три узастопна пораза, два у првенству и једног у Купу. Томе су кумовале бројне повреде, због којих све више јуниора добија шансу у првом тиму, а да малерима нема краја ове сезоне потврђују и повреде Младена Шотића и Филипа Леовца на гостовању у Суботици претходне среде. Тренер Ненад Перуничић се лиценцирао за такмичење, али ће и он паузирати око 15 дана због пуцања мишића на тренингу. Када се ту дода чињеница да су Младен Ивановић и Немања Нешовановић пропустили последњи меч због грипа, да су браћа Слободан и Станко Димитрић, Радоничић и Вуковић дуже ван строја због разноврсних проблема са повредама, онда је јасно да ће екипа из Љутице Богдана бити прилично ослабљена у наредним утакмицама, а питање је у каквом саставу ће изаћи на мегдан Нишлијама. Ова сезона ће ући у историју клуба, ако ни по чему, онда по до сада невероватном броју повреда и пехова екипе.

Једна од ретких победа Звезде на гостовањима ове сезоне десила се управо против Железничара у Нишу у првом делу шампионата. Црвено-бели су славили са 28:27. У последњих девет сусрета против Железничара у оквиру Супер лиге, црвено-бели имају много бољи учинак. Забележили су шест победа, реми и два пораза. Звезда је посебно убедљива у Београду, са сва четири тријумфа у последње четири сезоне.

Железничар однедавно поново са клупе предводи Синиша Прокић, некадашњи рукометаш Црвене звезде, а клуб за разлику од црвено-белих има проблеме друге врсте. Узданица екипе, Давор Басарић, напустио је нишки састав, тако да је нови капитен Жарко Петковић. Поред њега ту је Милан Павлов, прошле сезоне први стрелац Звезде, који је оставио дубок траг у београдском тиму освојивши неколико титула у претходној декади, затим сјајни голман Дејан Златановић, Бојан Стефановић, Милан Поробић, Гвозден Денић и остали.

Звезда и Железничар су тренутно далеко од пласмана у плеј-оф. Нишлије су на петом месту са бодом више од црвено-белих, тако да оба састава имају мале шансе за наставак такмичења у лиги за првака, а поражени ће се практично опростити и од теоретских изгледа након недељног окршаја.

                                Црвена звезда – Железничар

                                    16. коло Супер лиге Србије

                                       Недеља, 8. март 2015.

                            СРЦ Шумице – Београд, 18:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment