Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Uvalin: ”Stvaranje mladih asova”

Mihajlo Uvalin
Mihajlo Uvalin

Dana 17.07.2010.godine, u prostorijama KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu odražana je konferencija za štampu povodom predstavljanja novog trenera za sezonu 2010/2011, Mihajla Uvalina.

Mladi stručnjak koji se ranije dokazao u radu sa mlađim selekcijama Crvene zvezde će predvoditi jednu od najmlađih ekipa u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana.

„Ovo je novi put i pokušaj kakvog do sada verovatno nije bilo u Crvenoj zvezdi. Pokušaćemo da od mladih igrača napravimo respektabilnu ekipu, ali prvenstveno da krenemo u stvaranje nečega što bi nam dalo određene kredite da uskoro počnemo da pričamo o drugim stvarima, primarnim u sportu – rezultatima. Nemamo sada prava da pričamo o njima, već očekujemo da se dobro radi i muški se suprotstavlja svima u NLB ligi. To mogu da garantujem, ali za ostalo je potrebno vreme“, rekao je Uvalin koji će 9.augusta okupiti ekipu za predstojeće pripreme.

Na tom spisku se nalaze: Boris Bakić koji će nositi kapitensku traku, a pored njega tu su još i Nemanja Nedović, Lazar Radosavljević, Nikola Rondović, Dušan Milošević, Dušan Katnić, Stevan Jelovac, Nemanja Arnautović, Strahinja Dragićević, Uroš Nikolić, Đorđe Majstorović, Aleksandar Cvetković, Nikola Čvorović i Ivan Marinkovic.

Novi trener prvog tima je takođe dodao: „Prvenstveno je važno da počnemo dobro da radimo. Neću da licitiram koliko igrača bi trebalo da dovedemo, jer bi prvo trebalo da prepoznamo šta nam najviše nedostaje. Ovo nije konačan spisak, pokušaćemo da se adekvatno pojačamo i budemo konkurentni svima u NLB ligi“.

Prisutnima se obratio i generalni menadžer kluba Mirko Pavlović.

“Uspeli smo da zadržimo naše najbolje mlade igrače i pronađemo nove, takođe talentovane. Imamo sedam igrača iz prošle sezone koji ostaju i imali su razumevanja za situaciju u klubu. Svi imaju višegodišnje ugovore osim Borisa Bakića koji je potpisao na godinu dana, dok Dušan Katnić ima dvogodišnji ugovor. Ovi momci su nam dali poverenje i verujemo u njih, kao što verujemo da će na kraju sezone biti još bolji igrači. Do početka NLB lige pokušaćemo da na određenim pozicijama dovedemo još nekoliko igrača i time kompletiramo tim za narednu sezonu. To će naravno zavisiti od finansijske situacije“, rekao je Pavlović.

Pavlović je takođe dodao da Crvena zvezda treba prvenstveno da se bavi sama sobom i pritom dodao: „Nama je bilo najvažnije da napravimo kostur tima, jer je preduslov da razmišljamo o finansiranju to da imamo tim i igramo košarku. Mi smo u pregovorima sa jednim brojem snozora, ali ne bih o tome sada pričao. Zahvalio bih se sponzorima koji su ispratili Zvezdu u prošloj sezoni, nadam se da će oni prepoznati jednu novu energiju i nove mlade ljude u klubu. Siguran sam da će Zvezda od strane grada, države, prijatelja kluba i finansijera dobiti podršku. Ovo je realan projekat, uveren sam da će Uprava uspeti da obezbedi ovaj realan budžet. Time bismo mogli da vratimo poverenje javnosti i igrača“.

Повезане вести