Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице убедљиве против београдског Радничког

У последњем колу регуларног дела шампионата Србије, одбојкашице Звезде су дочекале екипу Радничког из Београда, и рутински освојиле нова три бода – 3:0 (25:16, 25:7, 25:18). Победа нашег тима ниједног тренутка није била доведена у питање, а тренер Ковачевић је искористио прилику да разигра цео тим.

Пре почетка утакмице, Адели Хелић је уручена награда за најбољу одбојкашицу месеца фебруара.

Меч је боље отворио наш тим, и на сервис Николине Лукић стигао до вођства од 5:1. Расла је предност Звезде (7:2, 11:3). Осам поена вишка, црвено-беле су имале и на техничком тајм-ауту (12:4). Звезда је одржавала ову предност и након паузе, што је тренер Ковачевић искористио да мало „промеша карте“ (19:11). Раднички је само на тренутку успео да искористи промену у Звездином тиму (20:15), али затим су ствари дошли на своје место, па је наш тим лако решио први сет у своју корист – 1:0 (25:16).

Звезда је отворила други сет још убедљивије него први (6:1), па је убрзо тренер гостију морао да реагује тајм-аутом (8:2). На техничком тајм-ауту, црвено-беле су имале седам поена предности (12:5). Убедљива игра нашег тима је настављена и након паузе (20:6). Наш тим је стигао до чак 17 сет лопти, искористио прву након блока Поповић-Кецман, и више него убедљиво освојио овај сет – 2:0 (25:7).

Доминантна игра црвено-белих дама се наставила и почетком трећег сета, освајањем првих пет поена. Успевају и гошће да направе серију, и прилазе на поен заостатка (5:4), а убрзо долазе и до изједначења (6:6). Црвена звезда осваја наредна три поена, уз ас поен Јулије Миловитс, а серија је настављена и после тајм-аута Радничког (11:6). Противник осваја три везана поена, па је и Ковачевић реаговао тајм-аутом (11:9). Са три поена предности, црвено-беле одлазе на технички тајм-аут, а после одмора додатно повећавају своју предност (15:10). Разлика је убрзо постала и двоцифрена (22:12), а Звезда је и овај сет рутински решила у своју корист, а тиме и меч – 3:0 (25:18).

Црвено-беле су тако тријумфом завршиле регуларни део сезоне, а плеј-оф ће дочекати са треће позиције. Црвена звезда је у 18 утакмица остварила скор од 14 победа и 4 пораза, са 41 освојеним бодом, колико је сакупио и другопласирани Спартак из Суботице.

Адела Хелић је поново била најефикаснија на мечу, са 18 поена, док су у гостујућој екипи највише поена постигле Јелена Митровић и Катарина Маринковић – по девет.

Браво, девојке!

Црвена звезда – Раднички 3:0 (25:16, 25:7, 25:18)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 50. Судије: Дарко Савић, Александра Баланџић (обоје из Београда). Трајање меча: 64 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 3, Поповић 8, Хелић 18, Миленковић 13, Лукић 12, Миловић 4, Пушић (либеро), Росић (либеро), Чанак 2, Брђовић, Стијепић 1, Кецман 2. Тренер: Бранко Ковачевић.
РАДНИЧКИ: Поповић 1, Лечић 6, Ранитовић 1, Митровић 9, Трајковић 4, Маринковић 9, Јегдић (либеро), Младић (либеро), Милићевић, Ђорђевић, Радосављевић, Симић. Тренер: Драгојло Терзић.

Повезане вести

Leave a Comment