Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели гостују против Спартака у четвртфиналу Купа

Рукометаши Црвене звезде састају се у среду са тренутно најбоље пласираним тимом лиге у четвртфиналу Купа Србије. Црвено-бели гостују против Спартак Војпута у Суботици, а меч у дворани “Дудова шума“ почиње у 19 часова.

Екипа Ненада Перуничића је на претходна два меча у Супер лиги уписала поразе и своје шансе за пласман у плеј-оф свела на теорију. Повреде су осакатиле београдски клуб и збиља се не памти да је један спортски колектив изгубио оволико играча у току једне сезоне због разноврсних здравствених проблема. Један од њих био је и искусни голман Стеван Симић, који је узео папире из клуба и појачао београдски Рекреативо. Када се ту још додају одласци Денића, Алчаковића и Брајовића онда је јасно због чега ће црвено-бели највероватније наставити такмичење у плеј-ауту. Због свега тога је и Ненад Перуничић одлучио да се лиценцира услед недостатка играча, али неће наступити на сусрету у Суботици. Ипак, клуб очекују нови изазови, па ће капитен Владимир Цупара, Дарко Тодоровић, Виктор Матичић, Немања Нешовановић, Александар Драгутиновић, Младен Ивановић, Младен Шотић, Дејан Бабић, Никола Милошевић и друштво настојати да стигну до повољног резултата у Купу Србије. У Суботици, Перуничић неће моћи да рачуна ни на Драгутиновића, који је наступао у Купу за Рудар из Костолца, па ће прилику и већу минутажу добити млади Цетињанин Вујовић.

Ове сезоне су црвено-бели већ једном гостовали у Суботици против Спартака. Домаћи тим је у оквиру Супер лиге славио у деветом колу резултатом 29:23. Претходне сезоне у Суботици је било нерешено 24:24, док је Звезда у Београду убедљиво славила резултатом 30:21, тако да ће победник осим пласмана у полуфинале остварити и позитиван скор у међусобним сусретима, барем за неко време, јер ће ови тимови укрстити копља и у реваншу, као и у последњем колу првог дела сезоне. Утакмицу четвртфинала Купа судиће Душан Стојковић и Ненад Николић, а делегат ће бити Милан Гашић.

zz11013512_895165717210992_3588660793232737672_n

Спартак Војпут је у наставку сезоне избио на чело табеле. Предводи их одлични стрелац Бојан Жупањац, а ту су и Милан Кнежевић, Ђорђе Ђекић, поуздани чувар мреже Радуле Радуловић, Немања Бојановић, Армен Калтак и Иван Дистол. Имају најбољу одбрану у лиги са само 23,9 примљених голова по мечу и важе за изузетно чврст тим, посебно на домаћем терену, где их је само Пожаревац савладао ове сезоне.

Поред меча у Суботици у среду су на програму још три дуела четвртфинала Купа. У Београду ће Партизан угостити учесника СЕХА лиге, крагујевачки Раднички. Актуелни шампион Војводина ће гостовати против Слоге из Пожеге, а бранилац трофеја Купа, Железничар ће у Нишу дочекати некадашњег првака Европе, шабачку Металопластику.

У Куп такмичењу је све могуће, па није искључено да Црвена звезда изненади домаћи састав већ у првој утакмици, јер су шансе да се иде на трофеј у овом такмичењу много веће од првенства, где београдски тим има мале изгледе. Битна ставка је и подршка са трибина, па ако Звезда буде имала такав ветар у леђа у среду, као што је било пре неколико дана у Шапцу, играчима ће бити лакше да се изборе са квалитетним противником.

                                Спартак Војпут – Црвена звезда

                                    Четвртфинале Купа Србије

                                             Среда, 4. март 2015.

                   Дворана “Дудова шума“ – Суботица, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment